Translate

2013/06/28

Хранене при борба с целулита --- Nutrition combat cellulite

Хранене при борба с целулита

 Храни се правилно
Винаги се наспивай
Повече се усмихвай
Никога не се предавай

Храната помага при борба с целулита

Да се преборим с целулита – мисия възможна
Това, че 85% от жените имат проблем с портокаловата кожа не означава, че трябва да се примиряваме, някак не е комфортно да облечем къса пола или да се чувстваме удобно по бански. Освен козметичен проблем това е заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се гиноидна липодистрофия (Gynoid lipodystrophy) означава – дистрофия на мастните тъкани при жени. Лечението е индивидуално за всяка жена. Но винаги е комплексно – включва диета, спорт,салонни дерматологични процедури и домашна грижа.
Няма пряка зависимост между наднормено тегло и целулит, защото представлява нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата, а подкожна мазнина имат дори и много слабите жени. Затова основен момент при хранене за да няма целулит не е количеството калории, а съставът на храната. Диетата е балансирана. И лесна за следване. Съдържа много плодове и зеленчуци, богато на фибри и целулоза. Избирайте продукти, които съдържат по-малко овкусители, консерванти и подобрители. Приготвяйте рецепти с минимална термична обработка, за да се запазват хранителните им свойства. Приготвяйте си прясно изцедени сокове – богати са на витамин С, който ускорява обмяната на веществата и подобрява циркулацията на кръвта. Пийте зелен чай – антиоксидантите, които съдържа спомагат за отвеждане на шлаките от организма.
Включвайте в менюто си храни, богати на лецитин, мастни киселини и аминокиселини. Те намаляват течността между мастните клетки и повишават кръвообращението на тези на кожата. Богати на лецитин са яйцата и соята.
Правилното съотношение на мастни киселини се съдържат в зехтин, ленено семе и олио, олио от рапица, сурови ядки. Богати на полифеноли са ягоди, нар, шипки, грозде и цитрусови плодове.
Как да се храниш, за да нямаш целулит
- ленено семе – съдържа пълноценни баластни вещества, които се свързват с наситените мазнини
- овесени ядки - богати на мед, който участва в производството на колаген
- ягоди и горски плодове – богати на силициева киселина, която укрепва тъканите
- ананас - подобрява обмяната на веществата
- кисело зеле – елиминира токсините
- копър - регулира ендокринната система
- ряпа - препятства натрупването на токсини и подобрява обмяната на веществата
- домати и доматен сок – “отмиват” отровните вещества от организма
- покълнало жито и кълнове – освен, че са много добра храна в ранна пролет те са натурално лечебно средство, което спомага за извежда шлаките, прочиства кръвта и оздравява организма. Може да ги добавяте в салати, в рецепти за паста, домашен хляб, в домашно приготвени шейкове
Активно движение и спорт в борба с целолита
Една от причините за появата на портокаловата кожа е лошата микроциркулация на кръвта, която възниква при липса на активно движение.
Полезни са плуване и аеробика във водата. Водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносните съдове, а мазнините се изгарят само в условията на интензивно снабдяване на тъканите с кислород.
Карането на колело спомага за стягане на краката и затова да изглеждат по-стегнати. Карането на колело става все по-предпочитан начин за предвижване и в града.
Полезни продукти в борбата с целулита
Утайка от кафе – може да се използва а масаж. Може да се смесе с хидратантен крем и да се масажира кожата.
Извара – нанесете върху кожата и оставете за около 30 мин, след което измийте с вода. Спомага за отводняване на тъканите.
Пригответе си гореща вана и сауна и добавете една шепа морска сол, след което масажирайте тялото си със зехтин. Може да приготвите и ароматен зехтин или ленено масло за масаж като добавите ароматно масло пт риган, лимон, кипарис и хвойна. Маслата стимулират клетките.
Мед – меденият масаж подобрява кръвообръщението в дълбочина на слоевете и на мускулните влакна, подобрява храненето на вътрешните органи и тъкани.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...