Translate

2013/07/05

Билкови рецепти при хипертония

Хипертонията представлява хронично установяване на високо кръвно налягане. Говорим за високо кръвно от порядъка на 140-150 на 90 или 100, дори и по-високо, но основните граници са тези, които не са много високи, но именно поради това, че не са, са и така опасни. Човек се успокоява, че е далеч от стойностите, които могат да увредят мозъка и сърцето, само че до страшните 200 на 150 има много малко и може много бързо да бъдат достигнати.

Ето защо, ако пиете хапчета за кръвно, наред с тях можете да приемате и следните билкови настойки, които ще ви помогнат да нормализирате нивата му.

1. Добавете към 4 чаени чаши вода 40 пъпки от карамфил. Варят се на слаб огън докато останат 500 мл течност. След като изстиване отварата се прецежда и се прелива в тъмна бутилка. Пие се по 1 супена лъжица 3 пъти дневно на гладно. Трябва да се взема продължително време.

2. Смесете по 30 грама корени от дилянка и 100 грама листа от маточина. От тази смес се вземат 10 – 12 г и се заливат с 400 мл гореща вода. След 1 час престой се прецежда и се приема по 1 винена чаша 3 пъти дневно преди хранене.

3. 3 лимона без кората и 3 глави чесън, се обелват и се скълцват наситно. Сместа се сипва в литър вода, като се вари, докато течността остане наполовина. След прецеждане се пие по 1 кафена чашка преди ядене до пълно оздравяване.

4. Кипват се 250 мл вода и с нея се заливат 3 чаени лъжички листа от матчина. След десетиа минути се прецежда. На ден се пият по 3 чаени чаши, без да се подслажда.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...