Translate

2013/08/24

Диета със смокини ви прави слаби и здрави!

Диета със смокини ви прави слаби и здрави!


Плодът е пълен с фибри и витамини, които освобождават тялото от мазнини и токсини

Сезонът на смокините настъпи и така ще е още дълго време. Може би ви е направило впечатление, че всеки ден намирате на дървото нови и нови смокини. И така ще е до есента. В по-топлите страни смокините дават плод почти ежегодно, затова смокинята е наричана дървото на бедните. Именно под смокиня получил просветление и Буда. И това не е случайно.Смокинята е плод, който е пълен с полезни за организма ни елементи, витамини и вещества. И въпреки че съдържа много захар, тя е полезна с това, че има достатъчно фибри, които изчистват организма от всичко, дори и от токсините. Това помага на тялото да отслабва, затова, ако искате да бъдете слаби и фини, хапвайте по-често от прекрасния плод.
Смокинята съдържа в себе си фибри повече от всеки друг познат у нас плод. Те подобряват храносмилането, засищат за дълго и намаляват нивата на лошия холестерол. В сушените смокини дори има много повече фибри, отколкото в пресните.
Смокините съдържат и много важни витамини – B, РР, С, а така също бета-каротен, както и натрий, калий, калций, желязо, магнезий и фосфор.
Съчетанието между смокиня и сирена е едно от най-изисканите и може да се срещне в най-изисканите ресторанти по света. Ако не можете да изядете всички узрели смокини, то може да си направите едно от най-вкусните сладка на света. През зимата ще можете да го хапвате и въпреки че съдържа захар, е много по-добре да се ядат домашно приготвени сладка, отколкото сладкиши от магазина, пълни с оцветители, овкусители, вредни мазнини и Е-та.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...