Translate

2013/08/24

Ето как да прочистите белите дробове!

            Ето как да прочистите белите дробове!


Ако сте решили да се присъедините към групата на здравите и щастливи непушачи, ето как може да прочистите белите си дробове

Отказването на цигарите вече е факт и искате да се отървете от токсините – никотина и катраните, които са се натрупали в дробовете ви.

Вижте няколко рецепти от народната медицина, които ще ви помогнат отново да дишате свободно.


Отказването на цигарите вече е факт и искате да се отървете от токсините.

Едни от най-полезните билки, които ще ви помогнат са подбел, бяла ружа, борови и брезови пъпки, бял оман. 

Рецепта с анасон
Помага за втечняването на слузта в белите дробове и подпомага отхрачването й. Смесете равни части подбел (зрънца) , анасон (зрънца), 2 части мащерка, толкова лечебна ружа, корен от сладник – 5 части, 1 част лопен. Смесете с една чаша студена вода. Престоява 2 часа, поставя се да заври. Слага се в термос и се пие по 50 грама, като се затопля – 3-4 пъти на ден.
Залейте една супена лъжица от живовляк с чаша гореща вода и оставете да престои 2 часа. Пийте по 4 пъти на ден преди ядене.
Поставете 20 грама корени от бял оман да врат за около 15 минути в 20 г вода. След като престои 4 часа във водата прецедете сместа и пийте по 1 с.л преди ядене.

Можете да опитате и с ароматерапия:

Има билки, които също могат да помогнат се втечняването на жилавия секрет, натрупан в следствие на тютюнопушенето. Такива са етеричните масла от евкалипт, мащерка и лечебен исон. Също така можете да използвате и смес от медуница, пчелник и лавандула.

Медитация и йога

Дълбокото дишане и техниките за освобождаване от стрес също помагат за подобряване на дихателните функции.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...