Translate

2013/08/17

Учени от САЩ откриха метод, който бори рака на гърдата

Учени от САЩ откриха метод, който бори рака на гърдата


Ракът на гърдата може да бъде само лош спомен благодарение на ново откритие

Ракът на гърдата е най-широко разпространеният рак сред жените. Черната статистика сочи, че ракът на гърдата е на второ място като причина за смъртност при женската част от човечеството.

Ракът на гърдата може да бъде лечим ако е открит в начален стадий
Ракът на гърдата е злокачествено образование, при което е засегната жлезната тъкан на гърдата при жената. Профилактиката за рак на гърдата може да бъде направена в домашни условия от всяка жена чрез опипване на гърдите с ръка. Всяка жена трябва да оглежда своите гърди под душа за евентуални видими промени или пък за бучки в гърдата. Като бучката в гърдата не означава непременно рак, но сме длъжни незабавно да потърсим лекарска помощ.
Учени от САЩ откриха слабото място на рака на гърдата. Това тяхно постижение може да бъде изключително полезни при борбата и на други видове злокачествени туморни образования. Откривателите на „ахилесовата пета” на рака на гърдата са учени от университета „Томас Джеферсън” във Филаделфия, САЩ. Те установили, че лекарството, което се използва за лечение на диабет, блокира и митохондриите на раковите клетки. Митохондриите представляват енергийните централи на туморните образования, които ги подхранват и ускоряват развитието им. Именно тези митохондрии са слабото място на туморните образования, които бързо биват убивани от лекарството метформин (използван при лечението на диабет). Това лекарство метформин не позволява раковите клетки да приемат енергийните запаси от митохондриите, именно като ги унищожава.
Този подход може да промени изцяло посоките на лечението на онкологичните заболявания. Методът може да се използва и при други видове рак, съобщиха от университета от Филаделфия, САЩ.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...