Translate

2013/11/30

10 причини, поради които XP отказва да умре

10 причини, поради които XP отказва да умре

Както знаете през април изполваната от милиони по света Windows XP ще отиде в историята, като най-успешната операционна система на гиганта от Редмънд, а с това може спокойно да заявим и "най-използваната операционна система" от UNIX-системите насам от края на 70-те и 80-те години на миналия век. Microsoft ще дръпнат шалтера през пролетта на следващата година, като спрат критично важните обновления за системите и продуктите си насочени към XP. Това означава край на важните ъпдейти, които засягат сигурността, край на обновленията на софтуера, който е инсталиран на платформата на XP, край на издаването на софтуер насочен към XP. 

Сами разбирате, че ако не през 2014, то на следващата или даже през 2016, ако искате даже до три години, хората, които разчитат на XP ще са един незначителен брой. Спрат ли от Mozilla, Google и от който и да е разработчик обновленията за XP на браузърите си, с развитието на все по-нови уеб-стандарти и начини за представянето на съдържанието в Мрежата, вие просто няма да може да се насладите пълноценно на това съдържание. Една част от софтуера, с който вършите ежедневни неща, просто би трябвало да стане непотребен. Но дали наистина така стоят нещата? Толкова ли е просто всичко, колкото Балмър, Гейтс и компания го виждат? Ето какво мислят от V3:

10. Рецесията забави миграцията

Финансовата криза от 2008, която разтресе света и все още на места дава отражение над хората и бизнесите, обърка плановете на много компании и потребители. Един от тях вероятно е и заветната миграция към по-модерните операционни системи на Microsoft.

9. BYOD прави ненужна миграцията

С разширяването на възможностите за използването на множество устройства и възможността на служителите на компании и организации да работят по зададените им проекти със своите устройства, нещата действително стоят днес по различен начин. "Тези BYOD (от англ. Bring Your Own Device или "носи своето собствено устройство") политики служат да покажат, че вече осигурените корпоративни десктопи и лаптопи лежат под бюрото или са напъхани в шкафове и чекмеджета, съирайки прах, докато станат нужни, за да бъде пусната някаква програма, която не тръгва на нищо друго. А междувременно служителите са щастливи да работят посредством своите собствени таблети, смартфони и лаптопи, пренебрегвайки старите начини за правене на нещата. Без наличието на спешност за ъпгрейд на тези стари машини, XP ще продължи да живее и при това дълго време", пишат в материала си V3.

8. По-старите системи се нуждаят от XP

Още в детските си години XP започна да върши добра работа и все още се ползва в редица компании и системи.

Тук се включват системи свързани с ключови инфраструктури, в това число енергийни мощности и водни електроцентрали. Това означава, че вземайки предвид наличните SCADA системи за индустриален контрол в тези критично важни сектори, някои системи няма как да бъдат обновени до по-нова версия на Windows. Някои от тях изискват да бъдат включени на постоянен 24-часов режим и една грешка в миграционния процес би довела до катастрофални загуби.

7. Проблемът с обучението на потребители и служители

Проблемът с всяка нова технология е в това, че на хората им е нужно време да се научат как да я използват. Доказва го реакцията на мнозина, когато излезе Windows 8. 

Имайки предвид факта, че XP днес е жизненоважна част от ресурсите на толкова много компании по света, някои фирми просто не могат да си позволят цялата суетня, която ще настъпи около програмите за преквалификация на уменията на служителите за ползването на по-новите системи. 

И в тази връзка не би било грешка да допуснем, че фирмите няма да осъществят миграцията до момента, в който стане абсолютно задължително да осъществят прехода към следващо ниво.

6. Хардуерният въпрос

Множество компании и организации по света работят с остарели PC терминали и лаптопи, които ще откажат да работят при прехода към нова операционна система. Даже и технически да могат да се справят с това, то новите системи ще затруднят работата на много устройства и в крайна сметка ще се превърнат в едни нефункционални машини. С бюджет, който постоянно бива орязван и преразглеждан, обяснението, че е нужно да бъде закупен нов хардуер, за да може да върви на него новия софтуер едва ли ще намери привърженици сред мениджърските звена в бизнесите, които ще принудят екипите, които управляват да продължат ползването на стар софтуер на стар хардуер.

5. Новите решения не са така привлекателни

Едно от нещата, които пречат на миграцията е равнодушието, с което бе приет Windows 8 и нежеланието на консервативните потребители на XP да се пренесат в средата на лъскавите и новички операционни системи на Microsoft.

"Много хора просто не виждат реална полза от подобен ход и се чувстват щастливо, използвайки сигурната и уютна среда, като не желаят да пробват новото. Може и да бъде критикуван подобен ход, но нима Microsoft нямат участие тук и с какво привличат потребителите? Те просто се провалят тук", пишат от V3. 

4. Ролята на облачните стратегии и решения

Облачните решения влязоха с гръм и трясък в света ни и промениха начина, по който работят редица компании, но не само те. Самите потребители днес използват устройствата си по различен начин, заради облачните решения. Все повече срещаме т.нар. "неми терминали" (dumb terminals), които работят единствено благодарение на софтуер, който се хоства някъде другаде.

И за XP това е причина, поради която може да остане да се ползва. Защо да преминавате към различна операционна система, която ще е съвместима с последните приложения, когато разполагаме с идеални уеб-базирани техни еквиваленти? Google Drive, Office 365, Evernote, Box и толкова други полезни инструменти, които ни вършат работа са изцяло уеб-базирани и независещи от наличните ресурси за използването им. Повечето компютри, които оперират с XP не биха имали чак такива проблеми, за да работят с отдалечените услуги. Стига браузърите да продължат да помагат на XP, уеб-приложенията ще могат да се ползват от потребителя на системата.

3. Потребителската инертност

Независимо на какво го отдавате - на привързаността към XP или към враждебността на обществеността към Windows 8 - хората просто не мислят за ъпгрейд към нови версии на майкрософтската платформа, а и тях не ги интересува това, че компанията обяви, че оттегля подкрепата си за Windows XP.

Много от хората просто няма да осъществят прехода, освен ако нещо не се случи с хардуера, който ползват. С наличието на Windows 7 и все по-добре приеманите потребителски дистрибуции на Linux, просто няма нужда потребителят да бъде "ръчкан" да осъществи промяната.

2. Проблемът с неподдържаните вече и остарели приложения

Една от най-големите причини, поради които няма да станем свидетели на смъртта на XP и бизнесите ще продължат да го ползват, независимо от спирането на поддръжката му се крие в това, че legacy приложенията изискват наличието на XP и не могат да бъдат ползвани на новите версии на Windows. Миграцията към новите системи само по себе си е достатъчно солена като цена, но преходът ще изисква от компаниите да обновят всичкия си софтуер - приложенията и платформите за сигурност, за продуктивност и специфични приложения, които изпълняват специализирани задачи свързани с дейността на тези бизнеси.

1. "Ако не е счупено, не го поправяй"

В крайна сметка, ако хората и бизнесите наистина желаеха да изоставят XP, те щяха да го направят. Фактът, че имате толкова много щастливи потребители, които не се интересуват от фаталната дата 08.04.2014г. и не изпитват, каквото и да е желание да минат на по-новите версии на Windows, означава, че всъщност XP си е съвсем добре. Истината е, че много потребители са убедени, че това е всъщност най-добрата платформа за техните нужди. Други са спокойни от това, че компании като Google ще продължат да ги подкрепят. 

"Microsoft може би желаят да не са правили XP толкова добър, но потребителите на платформата изглежда се чувстват повече от щастливи да си използват любимата система, независимо от това, което решиха в Редмънд", завършва публикацията.

Полезното киви

                                           Полезното киви




kiwi
Кивито, освен много вкусно е и невероятно полезен плод. Последни изследвания показват, че този зелен плод може и да удължи живота.
Кивито съдържа много витамин С (повече от портокали и лимони), органични киселини, магнезий, пектин, фосфор, калий, желязо, флавоноиди, ензими. Когато го включваме редовно в нашето хранене спомага за изграждане на хормона на щастието – ендорфин, което подобрява нашето настроение.
Освен това кивито нормализира кръвното налягане, работата на бъбреците, на стомашно чревния тракт, сърдечносъдовата система и дихателната, намалява нервността. Има също така антимутагенно, антиксиодантно действие.
Всичко това удължава нашия живот. Кг Киви удължава живота с един месец.
Още нещо полезно – кивито има малко калории – един зрял плод съдържа до 9% въглехидрати, 40ккал на 100 г. Така, че да си хапваме по-често киви.

Защо се чукат чашите при наздравици

Защо се чукат чашите при наздравици


Всички знаем, че една наздравица, вдигната за сватба, рожден ден, обикновен празник или някое друго честване е придружена с чукане на чашите. Питали ли сте се какъв е смисъла на това и какво означава?
Една от легендите разказва, че в Средновековието хората са чукали чашите, с цел да изгонят демоните. Историята е свързана с църковния звън на камбаните, за който се е вярвало, че гони тъмните сили. Към тази легенда все пак има и истинска история, известна за този обичай. А тя е, че в Средновековието в дворците в Европа "премахвали" враговете, като им сипвали отрова във виното. След като се прочула тази "тайна", за да се върне доверието при гостите на големите празненства домакините вдигали чаши и силно ги чукали с чашите на гостите, така че виното да се смеси, а гостите да са сигурни, че в напитката няма отрова. От там е и обичаят домакинът винаги пръв да отпие от виното.
Друга история разказва, че старите германски племена са чукали чашите преди всяко изпиване, за да изплашат духовете. Конниците на номадските племена пък са украсявали чашите със звънци и други предмети, за да вдигат шум и да държат злото далеч от хората. По време на тибетската династия Шан обичаят е бил "да се вдига шум" преди изпиването на първата чаша за щастие и благоденствие.
При древните гърци също е бил от значение звукът при изпиването на виното, но само защото те са вярвали, че виното носи духовност и красота за всички сетива, а звънът на чашите създавал и удоволствие за ушите.
По отношение на древните шумери антрополозите пак твърдят, че те са имали много ритуали свързани с пиенето и наздравиците, но никъде не се споменава чукането на чаши.
Днес обикновено чукането на чаши при наздравица означава веселба, щастие, а в някой страни по този начин се изразява уважение, пише БГНЕС. Така например в Япония при непринудени вечери при вдигане на наздравица и когато искате да се чукнете с приятелите чашите се слагат на еднакво ниво, но ако става въпрос за работна вечеря и искате да се чукнете с шефа, поставяте чашата по-ниско от неговата в знак на уважение и почит.

Гражданин надхитри банка със същия трик, който банките използват срещу нас

Гражданин надхитри банка със същия трик, който банките използват срещу нас


Да надхитриш банките в собствената им игра може да звучи невероятно, но точно това успява да направи руснакът Дмитрий Агарков. Недоволен от условията на офертата за кредитна карта, която получава заедно с договора, без да я е искал, 42-годишният Агарков решава да скрои номер на най-голямата онлайн банка в Русия - Tinkoff Credit Systems.
Той променя дребния шрифт на документа, като вписва свои собствени условия, подписва и изпраща обратно договора, пише msn.com, цитиран от "Обекти". Банковите служители го одобряват, без да прочетат ситните букви, съгласявайки се на 0 процента лихва, неограничен кредитен лимит без никакви такси, както и с условие, че банката трябва да заплати високи глоби, ако иска да промени или прекрати договора.
Агарков използвал картата в продължение на две години, но в крайна сметка банката прекратява договора и завежда дело срещу него. Съдът обаче решава в полза на клиента, като се обоснова с факта, че банковите служители е трябвало да прочетат условията в договора, преди да го одобрят.
За капак Агарков внася допълнителен иск срещу банката - за 24 милиона рубли, или 550 хиляди евро – глобите, които банката му дължи за неспазване на условията и прекратяване на договора.
Tinkoff Credit Systems иска да съди клиента си за измама, но адвокатът на Агарков казва, че няма основание: банката е подписала документа, без да прочете условията, нещо, което често именно клиентите казват в съда. Или както гласи народната мъдост: с техните камъни – по тяхната глава.

2013/11/29

Много ефикасна народна рецепта против диабет!

Много ефикасна народна рецепта против диабет!


Ракия, орехи и индрише свалят трайно високата кръвна захар

Търсейки лек за своите болести много хора бързо посягат към лекарствата, без да се убедят преди това, че и народната медицина много помага. Един такъв случай е захарниятдиабет от втори тип, т. нар. старчески диабет, от който се разболяват хората над 45-50-годишна възраст. Има една рецепта, която може да помогне на хиляди да свалят завинаги високите нива на кръвната си захар – нещо, което вреди много на човешкия организъм. Рецептата е на Лиляна Панталеева от разградското село Костанденец, която я е изпробвала и досега години наред има ниски нива на захарта, при условие, че преди това е надминавала 10 единици, пише sgotvih.me.
Много ефикасна народна рецепта против диабет!
Много ефикасна народна рецепта против диабет!
Рецептата е толкова проста, лесна и евтина – трябват ви само литър домашна ракия около 40 градуса, 15-20 ореха и няколко листа индрише.
В ракията се пускат орехите – натрошените на едро и заедно с черупките и 20 листа от индрише ситно нарязани и заедно с дръжките. Най-добре е да поставите цялата смес в буркан, завивате го с вестник или по-тъмна торбичка и го пъхате в хладилника за 10-15 дена.
От получената настойка се пие по 20-25 г сутрин на гладно, докато приготвеното количество свърши.
Лиляна Панталеева твърди, че повече никога не е вдигала захарта и се чувства прекрасно. От отварата кръвната й захар вече е 4,5, при условие, че преди да пие от настойката този показател е бил постоянно около 10.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XlEfebZXZ3o

Направете си домашен балсам от кестени за болни стави

Направете си домашен балсам от кестени за болни стави


Конският кестен е мощно лекарство и е основа на много полезни мазила и гелове

Ако се разходите из парка, тези дни може да си намерите много кестени. И вместо да ги подминавате или подритвате, съберете си колкото може повече. О тях стават мощни лекарствени препарати и мазила, които ще ви спасят от много болести.
Кестените съдържат калий, фосфор и магнезий, витамините А, С, В1, В2, В3 и микроелементите мед, флуор и силиций. Малките кафяви топчета не се консумират през устата, а от тях се правят много кремове и гелове срещу различни болежки.
Направете си домашен балсам от кестени
Направете си домашен балсам от кестени
За да си направите балсам от кестени за болни стави, настържете около десетина, като подберете само онези, които не са наранени. Обелете ги и ги настържете, сложете ги в буркан, а отгоре залейте с камфоров спирт. Бурканът се затваря добре и се оставя на прозореца на слънце или някъде на топло. На 6-ия ден бурканът се отваря и вътре се прибавя 1 чаена лъжичка нишадър и 1 чаена лъжичка рафинирана сяра, като и двете можете да намерите в аптеките. Бурканът се затваря отново и се оставя на слънце за още 2 дни. От време на време е хубаво да обръщате буркана за по-добро смесване. На 7-ия ден съдът отново се отваря и вътре се поставя и лъжичка терпентин. Престоява така още един ден и балсамът е готов. С тази смес се мажат болни стави и се разтриват добре.
Друга смес за облекчаване на уморени и отекли крака, както и при проблеми с разширени вени се приготвя от настъргани кестени, камфор, розмарин, арника, ментол и етерични масла. Сместа престоява 3 дни на слънце и е готов за разтривки. Тя премахва болките предизвикани от умора, травми, оток, както и ревматични болки.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=td5VMuLkT-s

2013/11/28

Send it on or Delete it

Send it on or Delete it


DID YOU KNOW As you walk up the steps to the building which houses the
U.S. Supreme Court you can see near the top of the building a row of the
world's law givers and each one is
facing one in the middle who is facing forward with a full frontal view ...
It is Moses and he is holding the
Ten Commandments!

DID YOU KNOW?
As you enter the Supreme Court courtroom, the two huge oak doors have the Ten Commandments engraved on each lower portion of each door.



DID YOU KNOW?
As you sit inside the courtroom, you can see the wall, right above where the Supreme Court Judges sit, a display of
the Ten Commandments



DID YOU KNOW?



There are Bible verses etched in stone all over the Federal Buildings and Monuments in Washington , D.C.

DID YOU KNOW?



James Madison, the fourth president, known as 'The Father of Our Constitution' made the Following
statement:
'We have staked the whole of all
our political Institutions upon the capacity of mankind for Self-government, upon the capacity of each and all of us to govern ourselves, to control ourselves, to sustain ourselves according to
The Ten Commandments of God.'
DID YOU KNOW?
Every session of Congress begins with a prayer by a paid preacher, whose salary has been paid by the taxpayer since 1777.DID YOU KNOW?

Fifty-two of the 55 founders of the Constitution were members of the established Orthodox churches in the colonies..DID YOU KNOW?



Thomas Jefferson worried that the Courts would overstep their authority and instead of Interpreting the law
would begin making law an
oligarchy: the rule of few over many.
How then, have we gotten to the
point that everything we have done for 220 years in this Country is now suddenly wrong and
Unconstitutional?
Lets put it around the world and let
the world see and remember what this great country was Built on The Holy Bible and belief in GOD!

I was asked to send this on if I agreed
or Delete if I didn't.
Now it is your turn. ..

If you agree, pass this on

2013/11/27

Крем брюле – класическа рецепта

Крем брюле – класическа рецепта


Необходими продукти:
 * 3 жълтъка
 * 2с.л. захар
 * 240 мл сметана
 * 1/2 ч.л. ванилов екстракт
 * 2 ч.л. кафява захар 

Начин на приготвяне: 
Жълтъците се разбиват заедно със захарта и ванилията до образуването на кремообразна смес. 
Сметаната се загрява почти до кипене и се прибавя към разбитите жълтъци. 
Сместа се разпределя в избраните купички, a самите те се поставят в дълбок съд и в него се налива топла вода. 
Налятата вода трябва да достига до средата на купичките. 
Кремът се пече около 30 минути в загрята фурна до 150 градуса. 
След това кремчетата се вадят от водната баня и се оставят за охлаждане в хладилника за 2-3 часа. 
Кремът се посипва със захар и се запича за 3 минути под грила на печката. 
Най-добре е захарта да се карамелизира със специална горелка. 



2013/11/21

Какво печелим чрез новия Закон за Здравеопазването?

Какво печелим чрез новия Закон за Здравеопазването?


image
Obamacare е тук
Всички Квалифицирани Здравни Планове, ще имат 10 съществени ползи за здравето, както следва:
1.Амбулаторни услуги за пациента
2.Спешна помощ
3.Болнично лечение

4.Майчинство и грижи за новороденото

5.Психично здраве и разстройства вследствие на употребата на наркотични вещества, включително здравно лечение  при поведенчески проблеми

6.Лекарства с рецепта

7.Рехабилитационни услуги

8.Лабораторни услуги

9.Превантивно лечение

10.Детска профилактика, включително зъбна и такава за зрението

Всички индивидуални застрахователни полици ще бъдат гарантирано издавани, без изключване на тези, които имат вече заболяване, без период на изчакване при съществуващи заболявания и изключвания на покрития за тези заболявания и бременност. Ще има един годишен лимитиран период за записване* (някои изключения за предизвикващи събития ще се прилага) , като рейтингът ще се основава на Общностния рейтинг, не на Здравословния Рейтинг (Брой на членовете на семействата, Географското положение, Пушач/Непушач, Възраст и отново: оценката на здравето и пола няма да играят роля).
Индивидуалният мандат/записване изисква ефективно от 2014 данъчна година, когато се подават данъчните декларации всеки да докаже, че има "медицинско покритие включващо поне минимума на квалифициращ се здравен план" или ще бъдат налагани парични наказания.

2014 г.: максимум 285 щатски долара на семейство

2015 г.: максимум 975 щатски долара на семейство

2016 г.: максимум  2085 щатски долара на семейство

  *Закупуването на здравна застраховка засега има краен срок 14-ти март 2014. Този срок беше удължен съвсем логично и само за 2014 година. Предишната версия беше, че периодът за закупуване ще е отворен само до 15-ти декември. Разбира се датата 15 октомври до 1-ти декември остава в сила за тези, които по една или друга причина ще решат да не закупят здравни застраховки за 2014-та година. Те ще имат възможност да направят покупка отново от 15 октомври 2014 до 15 декември 2014, но за здравно обслужване през 2015та година.
Много от вашите деца са застраховани със субсидирана от щата и федералното правителство застраховка и плащате ниски премии. Те автоматично ще бъдат приети отново в тази програма и не е необходимо да се предприемат специални действия, а само ако има такива от страна на щата. Но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ГИ ВКЛЮЧИТЕ КАТО ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО, когато ПРОВЕРЯВАТЕ КВАЛИФИКАЦИЯТА СИ за НАМАЛЕНИЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ ВИ ПРЕМИИ БАЗИРАНО НА ГОДИШНИЯ ДОХОД!
Намаление на премиите за здравна застраховка за семейство от 1 се получава до доход от $45,960, За 2-ма се получава при доход до $62,040 и за 4-ма или повече при доход до $94,200. В тази цялата група се обхващат около 75% от населението, но голяма част от тях имат здравно осигуряване чрез работодателя си (по тази тема в следващ брой и още за профилактиката която бъдещите застраховки ще покриват преди дедъктибал).
За въпроси, пишете ми на anna.ruseva@myHelpico.com
Тези, които няма да подновяват застраховките си по новия закон или чрез субсидирани премии, но губят сегашните си покрития или искат да ги сравнят с това което имат възможност да закупят от 1-ви януари 2014, нека ми се обадят. Възможностите за тях са много повече. Това се отнася и за тези които няма да ползват субсидията за намаление на премиите, а ще предпочетат да я получат като такс ретърн през 2015. Пишете ми на емайла.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Статията дава обща информация, която не е предназначена за решаването на конкретен проблем. С конкретни проблеми се обръщайте към квалифициран и лицензиран специалист.
Анна Русева
за в.”България СЕГА”

The Top 10 Foods to Increase Your Metabolism

The Top 10 Foods to Increase Your Metabolism


How many times have you seen some of your friends who eat a lot more than you and still manage to keep their weight better? The secret lies in our metabolic rate – the rate at which our body burns calories. If so, how can you help increase your metabolism? Here you will find which foods can help make a difference – inside and out.
One way to increase your metabolism is through exercise, especially increasing the muscle mass in the body. Muscle burns more calories than fat, therefore people with higher muscle mass lose weight easily than others. Even eating several small meals throughout the day will contribute to increase your metabolism, and if you combine specific foods – you will increase your metabolism even more.
So which foods will help you to increase your metabolism and lose weight? Try the following:
1. Broccoli
Green vegetables contain large amounts of calcium that helps to increase the metabolic rate of the body and burn fat.
2. Spinach
Spinach is a good source of nutrients like vitamin C, magnesium, potassium and iron. The vitamin C helps the body’s metabolic function .
3. Cayenne Pepper
Cayenne pepper contains capsaicin which is known to increase metabolism. Capsaicin increases the internal heat of the body. In order to increase heat, energy is needed, and thus cayenne pepper contributes to increase metabolism.
4. Beans
Beans are rich in protein and fiber. The protein helps to build muscle and maintain it, and the more muscle you have in your body, the higher the rate of metabolism. The dietary fibers found in beans force the body to work harder to dismantle and process them, thus contributing to weight loss .
 
5. Grapefruit
Grapefruit contains a compound called naringenin, a flavonoid that balances out blood sugar levels and helps to prevent metabolic syndrome, a pre-diabetic condition associated with weight gain around the waist. It is therefore recommended in many diets to start the day with half a grapefruit without sugar.
 
6. Oatmeal
Oatmeal is rich in both types of fiber: soluble and insoluble. Fibers help proper bowel movements and prevent constipation, and they also contribute to a feeling of fullness and therefore are very helpful in the process of weight loss.
7. Green tea
Beyond the fact that it has no calories, green tea has a compound called EGCG. This is a phytochemical that promotes weight loss by promoting the internal heat of the body and fat oxidation.
8. Almonds
Almonds are rich in essential fatty acids, protein and fiber. Though they are very rich in calories, studies show that a small amount of five almonds a day is not only fattening – but contributes to weight loss.
9. Soy
Soy is rich in protein and B vitamins which are important to every diet. In addition, soy contains estrogen-like substances, called phytoestrogens. When there is a lack of estrogen in the body, for example during menopause,  the body’s metabolism slows down. Therefore, consuming a weak estrogen from plant source like soy can help lose weight.
10. Ginger
Ginger aids digestion, but also affects the internal heat of the body. This way it also affects (like cayenne pepper and green tea) the body’s metabolic rate.
You can also improve your metabolism by detoxifying your body. You don’t need to go for extreme detox diets that can do more harm than benefit your body. If you are interested in detoxifying your body, you can find more useful information in The Detox Guide. This guide will teach you how to use detox to cleanse and energize your body naturally and safely:

Black Seed - 'The Remedy For Everything But Death'

Black Seed - 'The Remedy For Everything But Death'


This humble, but immensely powerful seed, kills MRSA, heals the chemical weapon poisoned body, stimulates regeneration of the dying beta cells within the diabetic's pancreas, and yet too few even know it exists.
The seeds of the annual flowering plant, Nigella Sativa, have been prized for their healing properties since time immemorial.  While frequently referred to among English-speaking cultures as Roman coriander, black sesame, black cumin, black caraway and onion seed, it is known today primarily as black seed, which is at the very least an accurate description of its physical appearance.   
The earliest record of its cultivation and use come from ancient Egypt. Black seed oil, in fact, was found in Egyptian pharoah Tutankhamun's tomb, dating back to approximately 3,300 years ago.[i]  In Arabic cultures, black cumin is known as Habbatul barakah, meaning the "seed of blessing." It is also believed that the Islamic prophet Mohammed said of it that it is "a remedy for all diseases except death."
Many of black cumin's traditionally ascribed health benefits have been thoroughly confirmed in the biomedical literature. In fact, since 1964, there have been 458 published, peer-reviewed studies referencing it.
We have indexed salient research, available to view on GreenMedInfo.com on our Black Seed (Nigella Sativa) page, on well over 40 health conditions that may be benefited from the use of the herb, including over 20 distinct pharmacological actions it expresses, such as:
  • Analgesic (Pain-Killing)
  • Anti-Bacterial
  • Anti-Inflammatory
  • Anti-Ulcer
  • Anti-Cholinergic
  • Anti-Fungal
  • Ant-Hypertensive
  • Antioxidant
  • Antispasmodic
  • Antiviral
  • Bronchodilator
  • Gluconeogenesis Inhibitor (Anti-Diabetic)
  • Hepatoprotective (Liver Protecting)
  • Hypotensive
  • Insulin Sensitizing
  • Interferon Inducer
  • Leukotriene Antagonist
  • Renoprotective (Kidney Protecting)
  • Tumor Necrosis Factor Alpha Inhibitor
These 22 pharmacological actions are only a subset of a far wider number of beneficial properties intrinsic to the black seed. While it is remarkable that this seed has the ability to positively modulate so many different biological pathways, this is actually a rather common occurrence among traditional plant medicines.
Our project has identified over 1600 natural compounds with a wide range of health benefits, and we are only in our first 5 years of casual indexing. There are tens of thousands of other substances that have already been researched, with hundreds of thousands of studies supporting their medicinal value (MEDLINE, whence our study abstracts come, has over 600,000 studies classified as related to Complementary and Alternative Medicine).
Take turmeric, for example. We have identified research indicating its value in over 600 health conditions, while also expressing over 160 different potentially beneficial pharmacological actions. You can view the quick summary of over 1500 studies we have summarized on our Turmeric Researchpage, which includes an explorative video on turmeric. Professional database members are further empowered to manipulate the results according to their search criteria, i.e. pull up and print to PDF the 61 studies on turmeric and breast cancer.  This, of course, should help folks realize how voluminous the supportive literature indicating the medicinal value of natural substances, such as turmeric and black seed, really is.
Black seed has been researched for very specific health conditions. Some of the most compelling applications include:
  • Type 2 Diabetes: Two grams of black seed a day resulted in reduced fasting glucose, decreased insulin resistance, increased beta-cell function, and reduced glycosylated hemoglobin (HbA1c) in human subjects.[ii]
  • Helicobacter Pylori Infection: Black seeds possess clinically useful anti-H. pylori activity, comparable to triple eradication therapy.[iii]
  • Epilepsy: Black seeds were traditionally known to have anticonvulsive properties. A 2007 study with epileptic children, whose condition was refractory to conventional drug treatment, found that a water extract significantly reduced seizure activity.[iv]
  • High Blood pressure: The daily use of 100 and 200 mg of black seed extract, twice daily, for 2 months, was found to have a blood pressure-lowering effect in patients with mild hypertension.[v]
  • Asthma: Thymoquinone, one of the main active constituents within Nigella sativa (black cumin), is superior to the drug fluticasone in an animal model of asthma.[vi] Another study, this time in human subjects, found that boiled water extracts of black seed have relatively potent antiasthmatic effect on asthmatic airways.[vii]
  • Acute tonsillopharyngitis: characterized by tonsil or pharyngeal inflammation (i.e. sore throat), mostly viral in origin, black seed capsules (in combination with Phyllanthus niruri) have been found to significantly alleviate throat pain, and reduce the need for pain-killers, in human subjects.[viii]
  • Chemical Weapons Injury: A randomized, placebo-controlled human study of chemical weapons injured patients found that boiled water extracts of black seed reduced respiratory symptoms, chest wheezing, and pulmonary function test values, as well as reduced the need for drug treatment.[ix]
  • Colon Cancer: Cell studies have found that black seed extract compares favorably to the chemoagent 5-fluoruracil in the suppression of colon cancer growth, but with a far higher safety profile.[x] Animal research has found that black seed oil has significant inhibitory effects against colon cancer in rats, without observable side effects.[xi]
  • MRSA: Black seed has anti-bacterial activity against clinical isolates of methicillin resistant Staphylococcus aureus.[xii]
  • Opiate Addiction/Withdrawal: A study on 35 opiate addicts found black seed as an effective therapy in long-term treatment of opioid dependence.[xiii]

Discover the 5 Best Anti Aging Treatments

Discover the 5 Best Anti Aging Treatments


Aging is the impact of time on our bodies that leads to cell, tissue and organ damage. Toxins, the UV radiation from sunlight, harmful foods, pollution and other toxins all take their toll on our bodies. We all want to look and feel younger, fresh and healthy, and although we cannot turn the clock back, we can try and slow the ageing process by following few simple anti aging treatments.
Below are 5 best anti aging treatments that are natural and don’t involve going under the knife or other invasive medical procedures:

1. Sesame Oil

Beyond its culinary applications, sesame oil is also used in anti aging treatments to deliver health benefits to the skin. According to many studies, sesame oil is a powerful antioxidant due to a naturally occurring compound called sesamol. Antioxidants are important to skin health because they reduce free radicals, which are unstable molecules that can prematurely age the body and contribute to diseases. When our skin ages prematurely, it loses collagen and elastin, the substances that make skin strong, soft, firm and elastic. Other studies suggest that sesame oil may be effective in protecting against the sun’s harmful UV rays and the skin cancer. It is therefore a good advise to message sesame oil all over your body first thing every morning. Sesame oil is gentle, affordable and pleasant-smelling, and as such it is a popular base for massage oils. The oil protects and moisturises the skin due to its high absorption rate and high content of vitamin E, a vitamin commonly recommended for the treatment of a wide range of skin conditions.

2. Fish Oil

According to studies, taking enough of fish oil supplements appears to have enormous health benefits including dramatic anti ageing effects. Fish oil has anti inflammatories benefits,  improves heart and immune functions and helps hair grow and skin look healthy. Specifically, taking these supplements regularly may lower the risk for a host of diseases associated with ageing, including coronary heart disease, Type 2 diabetes, arthritis and even Alzheimer’s disease.

3. Limit white sugar consumption

Limiting consumption of processed sugar as well as other low-quality carb foods such as white bread, sugar, pastries, cookies and candy, which also break down to sugar in your body, will help you to slow ageing process.
The reason is that when sugar breaks in the body it involves major molecular mechanisms that damage your body, and that leads to disease and ageing. Limiting sugar in your diet is a well-known key to longevity. Fructose in particular is an extremely pro-inflammatory agent that speeds up the ageing process. It also promotes the dangerous growth of fat cells around your vital organs and can cause to diabetes and heart disease. Sugar/fructose also increases your insulin and leptin levels and this is another major factor of premature ageing and age-related chronic degenerative diseases such as heart disease. Limiting sugar consumption in your diet is therefore a good anti aging strategy.

4.  Antioxidants

Antioxidants, such as vitamins c and E, help fight free radicals that break down collagen and thus slowing ageing process. A study published in the American Journal of Clinical Nutrition in October 2007 found that people who ate foods rich in vitamin C had fewer wrinkles and less age-related dry skin than those whose diets contained only small amounts of the vitamin. Vitamin C also helps form collagen, which smooths fine lines and wrinkles. Vitamin C also seems to protect against UV sun rays, which can lead to freckles and a mottled complexion and does some repair and firming on the skin.
Experts continue to argue whether antioxidants can prevent heart disease, but some of the evidence is highly persuasive. It is therefore a good idea to eat a lot of fruits and vegetables, which are full of vitamin C as well as other healthy nutrients, and consider taking C and E supplements. Experts say there are essentially no risks, but first check with your doctor.

5. Treat your eye area and your hands

Many people begin noticing signs of aging on their hands and around their eyes. It is advisable to treat the skin around the eyes separately as face creams can be too irritating and heavy, but products made for this delicate area work wonders for smoothing fine lines.
It’s also a good idea to start taking care of your hands with the same routine that you use to take care of your face. Every time you exfoliate or use a mask on your face, try to exfoliate or apply that same mask to your hands too.

Премахнете брадавици, акне, бръчки и драскотини по кожата само с бананова кора

Премахнете брадавици, акне, бръчки и драскотини по кожата само с бананова кора


Освен в плода на банана, в неговата обвивка също се съдържат не по-малко полезни вещества, които може да използваме с лечебна цел. В банановата кора има флавоноиди, восъци, минерали и витамини, които ни служат да се справим с кожните заболявания, бръчките и брадавиците. За да се възползвате от полезните й свойства, вижте следните съвети:
  • Eстествените масла и ензими в кората облекчават болката от слънчево изгаряне, драскотини и ожулвания. Освен това намаляват възпалението и дразненето при ухапване от комари и други насекоми. Прикрепете обелка от банан на мястото на ухапване или одраскване и я закрепете с пластир. Тази процедура се повтаря най-малко веднъж на ден, докато раната се излекува.
  • Отстраняване на брадавици - закрепете част от бананова кора върху брадавицата и я оставете да действа за една нощ. Повтаряйте процедурата, докато брадавицата изчезне напълно. За да се отървете от някои брадавици, може да ви трябва по-малко от седмица, а премахването на други може да отнеме цял месец.
  • Лечение на псориазис и акне - намажете с бананова кора засегнатите участъци от кожата за облекчаване симптомите на псориазис и акне. Ще забележите подобрение само след няколко повторения на процедурата.
  • Срещу бръчки и суха кожа - минералите и антиоксидантите в банановите кори са добри инструменти за поддържане на здрава кожа. Просто мажете с вътрешната им страна лицето, шията и други части на тялото. Тази процедура овлажнява кожата и намалява появата на бръчки.

Health Benefits of Blue Green Algae

Health Benefits of Blue Green Algae

Organic blue-green algae is one of the most nutrient dense foods on the planet. Two varieties, spirulina and Aphanizomenon flos-aquae, are the most consumed forms of blue green algae; which has superfood status due to high concentrations of proteins, vitamins and nutrients. [1]

How is Blue-Green Algae Cultivated?

Most blue-green algae products contain Aphanizomenon flos-aquae harvested from Upper Klamath Lake in southern Oregon. Harvesting is done during the summertime, June to November. The algae is filtered to preserve the most vibrant blooms and then further purified by centrifugation. The AFA is then chilled and sold frozen or dried at low temperatures and sold as a powder.

Natural Compounds in Organic Blue-Green Algae

Blue-green algae is 70% vegetable protein and has higher levels of beta-carotene than broccoli. The one-two punch potency of blue-green algae is that it contains a high concentration of nutrients- over 65 vitamins, minerals and enzymes and the complete spectrum of eight essential amino acids and ten nonessential amino acids… and they are all easily absorbed by the body. In fact up to 97% of the beneficial vitamins, minerals and enzymes found in blue-green algae are easily absorbed (some supplements are as low as 5-25% absorbable). AFA also contains the most biologically active chlorophyll of any known food.

Antioxidant Activity of Blue-Green Algae

Aphanizomenon flos-aquae is rich in compounds that provide antioxidants. A measurement called the “oxygen radical absorbance capacity” (ORAC) is used to determine free radical scavenging capacity of foods and other substances purported to contain antioxidants. Italy’s University of Urbino Carlo Bo applied the ORAC method to edible AFA. The outcome was positive in favor of researchers supporting the use of AFA as a dietary antioxidant supplement to relieve oxidative stress. [2]
The University of Urbino Carlo B conducted another study designed to evaluate the ability of AFA to provide defense against oxidative damage to normal human red blood cells and plasma. Results suggested AFA lowered oxidative damage in both. Furthermore, AFA delayed the depletion of enzymes that are beneficial to the body. [3]
A Japanese study found that a product containing blue-green algae from lake Klamath exhibited considerable antioxidant activity and was an effective adaptogenic; that is, a substance that helps the body adapt to protect against stressors. [4]

Blue-Green Algae and B12

There is some controversy over whether or not AFA is an effective source of vitamin B12. Many natural sources of vitamin B12 have been shown to be biologically inadequate. However, preliminary research conducted by Italy’s Department of Neurorehabilitation at Villa Salus Hospital evaluated the vitamin B12 levels of 15 vegan subjects who had supplemented with an algae product from Lake Klamath and found their B12 levels increased over a control group. Although not absolutely conclusive, researchers believed the preliminary research supported the argument that AFA is a reliable source of vitamin B12. [5]

Blue-Green Algae and Stem Cells

In adults, stem cells have the function of repairing damaged cells. Unfortunately, as we age, stem cells have a reduced restorative ability and are more vulnerable to oxidative stress. This results in the body being less able to repair itself. Based on previous studies that showed blue-green algae can modulate immune function in animals, the Department of Neurosurgery at USF investigated the effects of AFA on cultured human stem cells. Researchers noted that preliminary results suggested an ethanol extract of AFA may promote human stem cell proliferation. [6]

Potential Concerns about Blue Green Algae

Although blue-green algae is commonly consumed in the United States, Canada, and Europe, some concern has been voiced about the potential for presence of microcystin, a toxic byproduct of blue-green algae. In response, the Oregon Health Division and the Oregon Department of Agriculture have established regulatory limits on microcystin content in BGA products. [7] As with most products, if you’re pregnant or nursing, it’s a good idea to first consult your health care provider before supplementing with blue-green algae.
You should only consume AFA and spirulina from trusted and reputable suppliers. I personally use and recommend E3Live, which is harvested from Lake Klamath. E3 is a stand-up company I trust because of their solid ethical foundation and practices. If you choose to supplement with blue-green algae, you won’t be disappointed in the quality of their product.

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...