Translate

2013/11/21

Премахнете брадавици, акне, бръчки и драскотини по кожата само с бананова кора

Премахнете брадавици, акне, бръчки и драскотини по кожата само с бананова кора


Освен в плода на банана, в неговата обвивка също се съдържат не по-малко полезни вещества, които може да използваме с лечебна цел. В банановата кора има флавоноиди, восъци, минерали и витамини, които ни служат да се справим с кожните заболявания, бръчките и брадавиците. За да се възползвате от полезните й свойства, вижте следните съвети:
  • Eстествените масла и ензими в кората облекчават болката от слънчево изгаряне, драскотини и ожулвания. Освен това намаляват възпалението и дразненето при ухапване от комари и други насекоми. Прикрепете обелка от банан на мястото на ухапване или одраскване и я закрепете с пластир. Тази процедура се повтаря най-малко веднъж на ден, докато раната се излекува.
  • Отстраняване на брадавици - закрепете част от бананова кора върху брадавицата и я оставете да действа за една нощ. Повтаряйте процедурата, докато брадавицата изчезне напълно. За да се отървете от някои брадавици, може да ви трябва по-малко от седмица, а премахването на други може да отнеме цял месец.
  • Лечение на псориазис и акне - намажете с бананова кора засегнатите участъци от кожата за облекчаване симптомите на псориазис и акне. Ще забележите подобрение само след няколко повторения на процедурата.
  • Срещу бръчки и суха кожа - минералите и антиоксидантите в банановите кори са добри инструменти за поддържане на здрава кожа. Просто мажете с вътрешната им страна лицето, шията и други части на тялото. Тази процедура овлажнява кожата и намалява появата на бръчки.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...