Translate

2013/11/29

Направете си домашен балсам от кестени за болни стави

Направете си домашен балсам от кестени за болни стави


Конският кестен е мощно лекарство и е основа на много полезни мазила и гелове

Ако се разходите из парка, тези дни може да си намерите много кестени. И вместо да ги подминавате или подритвате, съберете си колкото може повече. О тях стават мощни лекарствени препарати и мазила, които ще ви спасят от много болести.
Кестените съдържат калий, фосфор и магнезий, витамините А, С, В1, В2, В3 и микроелементите мед, флуор и силиций. Малките кафяви топчета не се консумират през устата, а от тях се правят много кремове и гелове срещу различни болежки.
Направете си домашен балсам от кестени
Направете си домашен балсам от кестени
За да си направите балсам от кестени за болни стави, настържете около десетина, като подберете само онези, които не са наранени. Обелете ги и ги настържете, сложете ги в буркан, а отгоре залейте с камфоров спирт. Бурканът се затваря добре и се оставя на прозореца на слънце или някъде на топло. На 6-ия ден бурканът се отваря и вътре се прибавя 1 чаена лъжичка нишадър и 1 чаена лъжичка рафинирана сяра, като и двете можете да намерите в аптеките. Бурканът се затваря отново и се оставя на слънце за още 2 дни. От време на време е хубаво да обръщате буркана за по-добро смесване. На 7-ия ден съдът отново се отваря и вътре се поставя и лъжичка терпентин. Престоява така още един ден и балсамът е готов. С тази смес се мажат болни стави и се разтриват добре.
Друга смес за облекчаване на уморени и отекли крака, както и при проблеми с разширени вени се приготвя от настъргани кестени, камфор, розмарин, арника, ментол и етерични масла. Сместа престоява 3 дни на слънце и е готов за разтривки. Тя премахва болките предизвикани от умора, травми, оток, както и ревматични болки.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=td5VMuLkT-s

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...