Translate

2013/11/09

Две източни рецепти с чесън могат да ви върнат младостта

Две източни рецепти с чесън могат да ви върнат младостта


Да се подмладим с чесън

Освен че е едно от най-полезните растения на света, помагащо за десетки болести, че дори и при рак, с чесъна може дори и да се подмладим. Неговите регенериращи и очистващи качества могат да направят чудеса с тялото и външността ни, стига да имате възможността да се подлагате на терапия с него, защото както знаете, чесънът има специфична неприятна миризма.
Много народи по света имат култ към тази култура и го използват както в кухнята, така и в домашната си аптечка за направата на различни отвари, мазила и добавки.
Много източни народи го използват и като подмладяващо средство. От там са и две народни рецепти за подмладяване с чесън. За първата ви е необходимо литър прясно мляко, което слагате да кипне на котлона. След като отстраните от огъня, в млякото се слагат две глави ситно нарязан чесън, след което отново поставяте съда на котлона и отново кипвате сместа. Изключвате котлона, захлупвате капака и останяте течността така около час, сле което тя е готова за употреба. 3-4 пъти на ден се пие по една чаена лъжица от млякото всеки ден. Приема се на гладно 15 минути преди хранене.
За втората рецепта се взимат и изчистват 350 грама чесън, който се смила на пюре. В стъклено шише се налива 200 грама чист спирт от аптеката или силна домашна ракия, към която се прибавя смления чесън. Тази смес трябва да престои на тъмно около 10 дни. Сместа се прецежда и отново се налива в стъклен съд. От нея се пият капки по определена схема, докато течността свърши. Силната настойка се разтваря в малко мляко или вода и се приема 30 минути преди хранене.
Първият ден се пие една капка на закуска, две на обяд и три вечер преи хранене.
С всеки следващ ден капките се увеличават с по една на всеки прием, докато не се стигне до 15 капки. От там нанатък започвате да намалявате с по една капка на всеки прием, докато не стигнете отново до 1 капка. На следващия прием вече се приемат 25 капки за всички останали дни, докато течността свърши. Тази рецепта може да повторите едва след 5 години.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...