Translate

2013/11/21

Какво печелим чрез новия Закон за Здравеопазването?

Какво печелим чрез новия Закон за Здравеопазването?


image
Obamacare е тук
Всички Квалифицирани Здравни Планове, ще имат 10 съществени ползи за здравето, както следва:
1.Амбулаторни услуги за пациента
2.Спешна помощ
3.Болнично лечение

4.Майчинство и грижи за новороденото

5.Психично здраве и разстройства вследствие на употребата на наркотични вещества, включително здравно лечение  при поведенчески проблеми

6.Лекарства с рецепта

7.Рехабилитационни услуги

8.Лабораторни услуги

9.Превантивно лечение

10.Детска профилактика, включително зъбна и такава за зрението

Всички индивидуални застрахователни полици ще бъдат гарантирано издавани, без изключване на тези, които имат вече заболяване, без период на изчакване при съществуващи заболявания и изключвания на покрития за тези заболявания и бременност. Ще има един годишен лимитиран период за записване* (някои изключения за предизвикващи събития ще се прилага) , като рейтингът ще се основава на Общностния рейтинг, не на Здравословния Рейтинг (Брой на членовете на семействата, Географското положение, Пушач/Непушач, Възраст и отново: оценката на здравето и пола няма да играят роля).
Индивидуалният мандат/записване изисква ефективно от 2014 данъчна година, когато се подават данъчните декларации всеки да докаже, че има "медицинско покритие включващо поне минимума на квалифициращ се здравен план" или ще бъдат налагани парични наказания.

2014 г.: максимум 285 щатски долара на семейство

2015 г.: максимум 975 щатски долара на семейство

2016 г.: максимум  2085 щатски долара на семейство

  *Закупуването на здравна застраховка засега има краен срок 14-ти март 2014. Този срок беше удължен съвсем логично и само за 2014 година. Предишната версия беше, че периодът за закупуване ще е отворен само до 15-ти декември. Разбира се датата 15 октомври до 1-ти декември остава в сила за тези, които по една или друга причина ще решат да не закупят здравни застраховки за 2014-та година. Те ще имат възможност да направят покупка отново от 15 октомври 2014 до 15 декември 2014, но за здравно обслужване през 2015та година.
Много от вашите деца са застраховани със субсидирана от щата и федералното правителство застраховка и плащате ниски премии. Те автоматично ще бъдат приети отново в тази програма и не е необходимо да се предприемат специални действия, а само ако има такива от страна на щата. Но НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА ГИ ВКЛЮЧИТЕ КАТО ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВОТО, когато ПРОВЕРЯВАТЕ КВАЛИФИКАЦИЯТА СИ за НАМАЛЕНИЕ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛНИТЕ ВИ ПРЕМИИ БАЗИРАНО НА ГОДИШНИЯ ДОХОД!
Намаление на премиите за здравна застраховка за семейство от 1 се получава до доход от $45,960, За 2-ма се получава при доход до $62,040 и за 4-ма или повече при доход до $94,200. В тази цялата група се обхващат около 75% от населението, но голяма част от тях имат здравно осигуряване чрез работодателя си (по тази тема в следващ брой и още за профилактиката която бъдещите застраховки ще покриват преди дедъктибал).
За въпроси, пишете ми на anna.ruseva@myHelpico.com
Тези, които няма да подновяват застраховките си по новия закон или чрез субсидирани премии, но губят сегашните си покрития или искат да ги сравнят с това което имат възможност да закупят от 1-ви януари 2014, нека ми се обадят. Възможностите за тях са много повече. Това се отнася и за тези които няма да ползват субсидията за намаление на премиите, а ще предпочетат да я получат като такс ретърн през 2015. Пишете ми на емайла.
ЗАБЕЛЕЖКА:
Статията дава обща информация, която не е предназначена за решаването на конкретен проблем. С конкретни проблеми се обръщайте към квалифициран и лицензиран специалист.
Анна Русева
за в.”България СЕГА”

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...