Translate

2013/12/04

Най - големите ползи от лимона за човека

                                                    Най - големите ползи от лимона за човека


Жълт, сочен и много кисел – това е лимонът . Освен всичко друго е и твърде полезен. Богатото му съдържание навитамини , минерали имикроелементи го е направил един от най-полезните плодове на света, познат от хилядолетия. Използвайте го по-често и вместо оцет, за да подправяте салатите и супите си и той ще ви се отблагодари. Пийте топла вода слимонов сок и не само ще сте здрави, но и по-слаби.
Ето кои са най-големи ползи от лимона за човека.
Той усилва имунната система , понеже съдържа огромно количество витамин С . Точно поради това лимонът се бори усилено в всички вируси  и бактерии . Когато сте болни отнастинка или грип , изяждайте по един лимон всеки ден.
С лимона ще си набавите необходимото ви количество калий за деня. Нова ще помогне на сърцето , мозъка и нервната ви система да функционират правилно.
Жълтият цитрус доста подпомага  храносмилателната система като я пречиства от токсини , шлаки и натрупвания,храносмилането се засилва, киселините изчезват,подуването на стомаха спада.
Лимонът също така подобрява работата на ензимите и подпомага черния дроб , което спомага организмът да се освободи от токсините. Ако имате лош дъх , пръв помощник срещу него е лимонът. Той намалява възпалението на венците , избелва емайла , но веднага след натъркване, е наложително да изплакнете устата си, тъй като може да го разруши.
Заради огромното количество антиоксиданти в лимона, той служи като щит срещу проблемната кожа, пъпъките ,бръчките , белезите и тъмните петна по кожата
Освен че ще отслабнете , ако всекидневно пиете лимонов сок, най-вероятно е да намалите киселинността на тялото си, тъй като въпреки че е кисел, лимонът е алкална храна. По този начин ще намалите възпаленията в организма.
Лимоновият сок дава на тялото енергия, тъй като намалява стреса , тревожността и депресията . Освен това той освежава и дава сила и издръжливост. Затова сутрин след ставане може да изпиете сока от един лимон с мако хладка вода и ще се заредите за целия ден.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...