Translate

2014/01/13

рецепти с джинджифил за сваляне на килограми

рецепти с джинджифил за сваляне на килограми


Джинджифилът е много известен като подправка в кулинарията, освен това често се използва и в народната медицина за различни болки. Оказва се, че той може да ни помогне и за сваляне на натрупани килограми .
След празниците повечето хора започват различни разтоварващи диети – чаят от джинджифил се комбинира успешно с всеки хранителен режим.
Преди да започнете да си правите отвари или други рецепти с него, трябва да имате предвид следните неща:
- Когато си правите чай или отвара, не бива да прекалявайте с концентрацията на джинджифила;
- Освен всички полезни свойства, билката има и ободряващо действие, така че не се препоръчва да се консумира преди сън;
- Имайте предвид, че джинджифилът има леко пикантен вкус, затова е най-добре към отварите да прибавяте и малко пчелен мед;
- Можете да си приготвяте черен или зелен чай и към тях да добавяте парче джинджифил. Препоръчва се, особено ако сте на диета;
- Желателно е, след като си приготвяте джинджифилов
чай, да го прецеждате преди консумация, тъй като билката е доста ароматна и вкусът му може да стане натрапчив и даже неприятен.
За да свалите килограми с помощта на джинджифил, ни е ви предлагаме три рецепти за чай. За първата ще ви бъде нужно 50 г джинджифил, литър вряла вода и скилидка чесън. Сложете корена и чесъна в подходящ съд и залейте с водата – оставете ги да се запарят около двадесет минути. Прецедете и пийте напитката цял ден по малко.

джинджифилов чай

Другото ни предложение е с корен от джинджифил, 1 л минерална вода, пчелен мед.
Нарязвате корена на тънки филийки и го заливате с водата, след което слагате съда на котлона и изчаквате да заври. Когато започне да ври, намалете котлона и го оставете да къкри около четвърт час.
След като се охлади напълно,прецедете сместта и към нея се добавя супена лъжица мед. Ако обичате лимон, сложете и едно парче от него за по-приятен вкус. Това количество е за един ден.
В случай че не ви харесва идеята да пиете чая цял ден, можете да си настържете корен от джинджифил и 1 ч.л. от настърганата билка да сложите да се вари в 200 мл вода. Оставете отварата да престои половин час, прецеждате, добавяте малко мед и след това пиете три пъти на ден в равни количества.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...