Translate

2014/01/11

Защо се появяват брадавиците и как да ги премахнем?

Защо се появяват брадавиците и как да ги премахнем?


Брадавиците са доброкачествени израстъци по кожата, които се появяват, когато вирусът инфектира най-горния слой на кожата.
Вирусът, които причинявабрадавиците, се нарича човешки папиломен вирус (HPV). Брадавиците могат да пораснат по всяка част от тялото. Те са с цвета на кожата, но могат да бъдат тъмни, плоски и гладки.
Брадавиците могат да се разпространяват от човек на човек. Често са необходими няколко месеца, за да може брадавицата да порасне толкова, че да я забележите.
Брадавиците могат да се лекуват в домашни условия. Единственият проблем на самолечението е, че някои видове рак на кожата много приличат на обикновени брадавици.
Консултирайте се с дерматолог, ако:
- ви притеснява големината на брадавицата;
- брадавицата е на лицето или гениталиите;
- броят им расте;
- ако ви боли, сърби, кърви;
- имате слаба имунна система;
- диабет.
Средства, които можете да използвате в домашни условия:
Салициловата киселина:
Накиснете брадавицата в топла вода, а после намажете със салицилова киселина. Правете процедурата всеки ден. Ако почувствате болка, прекратете процедурите за кратък период от време.
В аптеките може да намерите пластири, съдържащи активни вещества като силициева киселина или млечна киселина, които са също много ефективни.
Народни рецепти за премахване на брадавици:
Настържете малка скилидка чесън и я залейте с чаена лъжичка оцет, добавете малко брашно и замесете тесто от получената смес. Поставете "питката" върху брадавицата и покрийте с лейкопласт. Свалете превръзката след два дни и ако има нужда повторете процедурата.
Разтворете една чаена лъжичка сол в сок от хрян. Мажете брадавицата 2 пъти дневно. Тя ще започне да потъмнява, да се смалява и постепенно ще изчезне.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...