Translate

2014/04/03

Изтегляне с олио: Евтино, лесно и ефективно решение за здравни неволи? Съвременно изследване казва да

Изтегляне с олио: Евтино, лесно и ефективно решение за здравни неволи? Съвременно изследване казва да

Датиращо от хиляди години в аюрведическата медицина, изтеглянето с олио може да изглежда като малко лечебно чудо, поради своята простота. Но практикуващи тази терапия, хвалят нейната ефективност в лечението на всичко, от СПИН до диабет, от сърдечно-съдови заболявания до левкемия. Оставяйки препоръките настрана, научни изследвания показват, че изтеглянето с олио може значително да подобри състоянието на венците и зъбите, като намалява зъбните бактерии, вируси и гъбички – което от своя страна благоприятства цялостното здраве.

Основите на изтегляне с олио

Изтеглянето с олио е техника, при която една супена лъжица олио (слънчогледово, сусамово, кокосово масло или зехтин) се премества в областта на устата и всички зъби с плъзгащо движение (жабуркане) за 20 минути, от 1 до 3 пъти на ден. Същественото при тази терапия е, че олиото привлича различни патогени в устата, които след това се отстраняват в течност и  се изплюват. Олиото също прониква в трудни за достигане джобове под линията на венците, където виреят вредните бактерии.

Вредни за здравето орални патогени

Дори и с най-добрата устна хигиена, микробите все пак могат да вземат надмощие над здравето. Когато нашето устно състояние е в лоша форма, то въздейства на всяка система в тялото. Вземете например когнитивен упадък. Според информация от GreenMed при многобройни проучвания е установено,че  пародонтозата е свързана с инсулт и когнитивно увреждане.Болницата Атикон Университет в Гърция показва ясна връзка между пародонтоза и инсулт. По същия начин  Университета на Алабама Училище по Стоматология открива в проучване с 9853 участници, че загубата на зъби е силно свързана с когнитивен упадък.
Освен това, бактерии като Стрептококус Мутанс се размножават в устата и отделят токсини в кръвния поток, като по този начин причиняват възпалителни заболявания като болест на сърцето. Както се съобщава от натуропатът Кейс Адамс в Когнитивен Упадък Свързан с Пародонтозата:
„Проучване на Училище по Стоматология в Университета на Калярив в Италия в края на 2011 г. изследва четиридесет мъже на възраст между 20 и 40 години. Половината от мъжете имат пародонтоза, а другата половина не. Изследователите тествали субектите за параметри, показващи развитието на сърдечно-съдови заболявания и в двете групи.
Изследването установява, че пациентите с пародонтални заболявания имат по-високи нива на свързано с възпаленията IL-2. Това подсказва на изследователите, „съществуването на ранна ендотелна дисфункция при млади хора с атипичен пародонтит.“
Научно е доказано, че изтеглянето с олио  значително намалява проблематичните бактерии Стрептококус МутансМеждународния Здравен Център гласи:
„Друго проучване [публикувано в Африкански Вестник по Микробиологични Изследвания], проведено през 2008 г., намира „забележително намаляване на общия брой бактерии“ в устата, както и значително намаляване на общата податливост към зъбен кариес. Антибактериалната активност на сусамовото масло също е изследвана и е установено, че има ефект върху Стрептококус Мутанс в устата. В действителност, тези проучвания показват общо намаляване на бактериите от 10 до 33,4% при участниците и в 40-дневен срок на изтегляне с олио, участниците показват 20 процента средно намаление на устни бактерии.“

Допълнителни ползи

Изтеглянето с олио не само, че усилва оралното, познавателното и сърдечно-съдовото здраве, но и също така лекува множество други състояния. Майк Барет от Natural Society казва:
„… Д-р Ф. Карш, доктор по медицина, представя доклад пред Украинска Асоциация, подчертаващ невероятните възможности, на които е способно изтеглянето с олио. Според д-р Карш, ползите от изтеглянето с олио може да помогнат при почти всяко заболяване или хронично състояние, включително:
Заболяване на устата и венците; скованост на ставите; алергии; астма; висока кръвна захар; запек; мигрена; бронхит; екзема; заболявания на сърцето, бъбреците и белите дробове; левкемия; артрит; менингит; безсъние; менопауза (хормонални проблеми); рак; СПИН; хронични инфекции; разширени вени; високо кръвно налягане; диабет; напукани пети; акне; артрит; бронхит, дерматит; синузит и много повече.“

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...