Translate

2014/04/01

Ето защо не бива да изхвърляте корите от бананите!


Ето защо не бива да изхвърляте корите от бананите!

Кората на банана е много лековита и може да помогне при доста неразположения
Бананът е много полезен плод и неговите чудодейни качества са неизброими. Затова той трябва да присъства по-често в менюто ни. Но без да знаем, всички ние изхвърляме корите му, а те са също толкова полезни, колкото е и тропическия плод и могат да помогнат при доста неразположения.
Учените са доказали, че кората от банана съдържа същите полезни вещества като жълтия плод и може да се използва при някои здравословни проблеми и дори в козметиката.
Ето защо не бива да изхвърляте корите от бананите!
Банановата кора е отлично средство против бръчки. Просто трябва да намажете с бананова кора лицето си. Съставките в нея подхранват и стягат кожата и я правят по-мека. Това значително намалява фините бръчици, които ни състаряват.
Обелките от банан действат много ефикасно и срещу ужилване и сърбеж. Просто разтрийте засегнатото място с вътрешната страна на бананова кора и от сърбежа няма да остане и следа.
Кората на банана е отлично средство и срещу хемороиди. Неприятният болезнен проблем изчезва с помощта на банановата кора. Трябва с вътрешността й намажете болното място преди лягане, без да измивате мястото през цялата нощ. На сутринта изплакнете, а на следващата вечер направете същото. Вършете процедурата дотогава, докато проблемът не изчезне.
Банановите обелки не са само срещу бръчки, но и спасяват кожата от досадното и загрозяващо акне. Просто разтрийте болното място на кожата с кора от банан в продължение на 5 минути и оставете да подейства, а после изплакнете с хладка вода.
Корите на банана помагат и срещу вирусни брадавици. Сложете малко парче бананова кора върху брадавицата и я залепете с лепенка за през нощта. Тази процедура трябва да се понтаря, докато брадавицата не изчезне напълно.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...