Translate

2014/05/01

Продукти, с които лесно и вкусно се топят излишните килограми

Продукти, с които лесно и вкусно се топят излишните килограми


Тези продукти перфектно стимулират обменните процеси в организма и ти помагат бързо да загубиш излишни килограми. 

Освен употребата на храни, стимулиращи обмяната на веществата трябва също така да следиш количеството на калориите, да се придържаш към балансирана диета, редовно да се занимаваш със спорт и добре да се наспиваш.
Вода. Безспорен лидер в списъка. Много изследвания са потвърдили, че водата наистина ускорява обменните процеси и допринася за загубата на тегло. Водата е натурално средство за потискане на апетита, освен това тя възпрепятства подуването на корема, повишеното газоотделяне, а също така премахва от организма токсините и излишния натрий. Започвай деня с голяма чаша вода и изпивай най-малко осем чаши на ден.
Зеленият чай стимулира обмяната на веществата и помага бързо да отслабваш. Той потиска апетита, повишава настроението (а то предпазва от преяждане) и притежава антиканцерогенни свойства.


Супа. Чаша супа може да бъде чудесен аперитив или закуска. Тя потиска апетита и ако изядеш една супа преди обяд (като втора закуска), на обяд ще консумираш по-малко калории, отколкото ако закусиш например с шоколадово десертче.
Грейпфрути. По време на експеримент е установено, че хората, които в продължение на 12 седмици консумирали по половин грейпфрут при всяко хранене, отслабнали средно с 1,6 кг. Витамин С, на който са богати тези плодове, понижава нивото на инсулина, за сметка на който се ускорява метаболизма и следователно калориите се изгарят по-бързо. Внимание! Някои медикаменти са несъвместими с веществата, които се съдържат в грейпфрута, затова при прием на лекарства трябва да се консултираш с личния си лекар.


Ябълки и круши. Хората с наднормено тегло, които се придържат към нискокалорична диета и ежедневно изяждат три малки ябълки или круши, губят тегло по-бързо. Така че, когато ти се прииска да хапнеш нещо сладко, по-добре избери плодове – в тях има малко калории и много фибри, които ще ти осигурят усещането за ситост, поне за следващите 2-3 часа.
Броколи. Учените открили пряка връзка между приема на калций и загубата на тегло. Броколите са не само богат източник на калций, в тях, освен това, има много витамин С, благодарение, на който калцият се усвоява по-добре. В броколите има също много витамин А, фолиева киселина и фибри. И това не е всичко: цяла чаша от този зеленчук, има само 20 калории, съдържа мощни фитохимически вещества, които укрепват имунната система и ѝ помагат да се справя ефективно с различни заболявания.
Нискомаслено кисело мляко. Млечните продукти могат да бъдат добри помощници в намаляването на теглото. Киселото мляко, например, е отличен източник на калций и протеин. То може да се смесва с плодове, ядки, зърнени храни и се получава вкусна, засищаща и много здравословна закуска.


Постно пуешко. За ускоряване на процеса на изгаряне на мазнините ще ти помогне и този обичан от много спортисти продукт. Многобройни изследвания са показали, че протеините отлично стимулират обмяната на веществата и растежа на мускулите. Между другото, колкото по-голяма е мускулната ни маса, толкова повече калории изгаря нашият организъм. В 90 грама пуешко има 120 калории, 26 г белтъчини, 1 г мазнини ( 0 г наситени мазнини, което също е много важно).
Овесената каша помага за намаляване на нивото на холестерола, което я прави особено полезна за здравето на сърцето. Овесените зърна също така съдържат мастно разтворими фибри, които позволяват дълго време да не изпитваме глад и ни осигуряват енергия. Само трябва да имаме предвид, че овесените ядки за бързо приготвяне притежават всички тези полезни свойства, но в много по-малка степен, отколкото кашата, приготвена от по-големи и по-дебели зърна. Те трябва да се готвят по-дълго, но техните забележителни хранителни свойства не са били унищожени по време на предварителната обработка.
Люти чушки. Консумирането на храни с лют пипер ускорява обмена на веществата и притъпява чувството за глад. Причината за това е, че капсаицинът (химично съединение, съдържащо се в лютите чушки) временно повишава в организма производството на хормона на стреса, благодарение на който се ускорява метаболизма и се увеличава разхода на калории.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...