Translate

2014/10/18

Съветите на Петър Дънов за лечение на рак

Съветите на Петър Дънов за лечение на рак могат да се определят като сензационни и дори в противовес с медицината. Истината обаче е, че само лекарите, които са свикнали да разчитат пациента „по буквата на закона“, не гледат сериозно върху лечебните чудеса, които е изложил Петър Дънов. Много от докторите все повече започват да го подкрепят и да признават ефекта от съветите, които той дава в своите книги.
Главната причина за появата на болестта рак Дънов я определя в дисхармонията между сърцето и ума. Това той го обяснява с размножаване на клетки не според потребностите на организма, което поражда туморите. Лечението Учителя го вижда в топлата вода (изложена на слънце) и кромид лук. Консумацията на големи количества от тях е в състояние да възстанови хармонията в човешкия организъм, казва той.
Препоръките на Петър Дънов, които засягат чисто физическия аспект на човек, са свързани с изключването на месото от всякакви видове менюта, да не се смесват различни тежки продукти и да се пие доста зехтин. За цялостен ефект от лечението на рак, а и на други болести, е нужно да се пости поне веднъж в седмица. Човек трябва да си избере такъв един ден и да го спазва стриктно до живот.
Петър Дънов обаче е далеч от мисълта, че от рак човек може да се излекува само чрез телесно възстановяване. Той счита, че душата трябва да се пребори с болестта, за да бъде победата пълна. В противен случай заболяването наистина може да окаже фатално или пък да се завърне след години. За целта Учителя отдава голяма роля на енергията в самия човек. Тя трябва да бъде изцяло положителна и душата да вярва в победата над рака. За това помагат много любовта към Бог, към всички хора (независимо как те се отнасят към теб), стремежът да се прави добро на всяка цена, да се мисли позитивно и с надежда във всяко отношение. Защото едно нещо е способно да се появи в живота на човека, ако той го предизвика. Затова Петър Дънов смята, че трябва да се мисли само в положителен аспект, за да се предизвика доброто. Виолетовият цвят е много подходящ за т. нар. „изчистване на негативизма“. Човек трябва да се обгради само с предмети във виолетово и така много по-лесно ще приеме вярата и надеждата в живота си, счита Учителя.
Източник: doctorbg

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...