Translate

2015/03/18

Когато нашите чакри са блокирани, се появява чувство на физически и психически дискомфорт

Когато нашите чакри са блокирани, се появява чувство на физически и психически дискомфорт
Първа чакра – „Аз съм“
Това е първата чакра, коренната, която отговаря за връзката ни със Земята. Когато се страхуваме, изпитваме несигурност и страдаме от нерешителност, първа чакра блокира. Ако се вгледате в страховете с и и ги погледнете „очи в очи“, ще видите, че можете да ги подхраните с любов и да ги трансформирате. Демонът на първа чакра е страхът.
Втора чакра – „Аз чувствам“
Когато не сме удовлетворени от отношенията си с хората, осъждаме околните, чувстваме вина и не можем да прощаваме, блокираме тази чакра, която отговаря за реализацията ни и потребностите ни. Тези блокажи могат да доведат до здравословни проблеми и чувство на безизходица, ако не застанете срещу проблемите и не ги решите. Променете гледната точка! Демонът на втора чакра е вината.
Трета чакра – „Аз правя“
Третата чакра е свързана с намеренията ни, това е енергийният център на тялото ни. Когато ни завладее срам или разочарование, тогава трета чакра блокира. Когато осъзнаем ясно какво ни води към тези чувства, когато спрем осъждането на всички нива трета чакра е разблокирана. Срамът е демонът на трета чакра.
Четвърта чакра – „Аз обичам“
Сърдечната чакра блокира, когато в сърцето ни се загнезди мъка и скръб. Апатията, която завладява човека, когато четвърта чакра е блокирана е особено вредна, защото пречи да се види обективно ситуацията и да се направи нужното, за да се свали блокажа. Благодарността и способността да намираме положителното в ситуацията помагат, за да работи четвърта чакра без блокажи. Демонът й е тъгата.
Пета чакра – „Аз говоря“
Блокажите на пета чакра (гърлена чакра) идват от самозалъгването и нуждата да лъжем околните и себе си. Ако често се обиждате и смятате, че ви обиждат несправедливо гърлената чакра блокира. Сякаш не можете да говорите, появява се силно чувство за малоценност. Демонът на гърлената чакра е лъжата!
Шеста чакра – „Аз виждам“
Това е чакрата на третото око, отговаря за духовната ни същност и подсъзнанието. Когато животът ви е самотен и изпълнен с илюзии, шеста чакра блокира. Отворете ума и съзнанието си и слезте на Земята, човек трябва да има реални стремежи и да не се смята за повече от другите. Медитацията и усамотението са методите за изчистване. Демонът на шестата чакра е илюзията.
Седма чакра – „Аз разбирам“
Коронната чакра е връзката ни с космическата енергия. Ако сте отявлени материалисти, то коронната чакра блокира, защото губите връзката с Божественото. Освободете се от етикета „мое“ и желанието за притежание. Когато сте безпристрастни, Божественото ще ви обгърне. Демонът на коронната чакра е привързаността.
Споделено от Съпричастност

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...