Translate

2015/04/20

Киви е най-полезният цитрусов плод

Киви е най-полезният цитрусов плод

Учени констатираха, че киви е най-полезният цитрусов плод. Защо?
Вкусното киви е най-полезният цитрусов плод, сочи ново изследване.
Диетолозите непрекъснато изучават голямото разнообразие от плодове и техните ползи върху организма.
Цитрусовите плодове по принцип са изключително богати на различни химични елементи и витамини, както и на вещества, необходими за човешкото тяло.
И докато по-рано за най-полезни се смятаха ананас и авокадо, то ново проучване постави плодът киви под №1 в класацията с полезни тропически
Американски изследователи от Далас, САЩ, стигнали до заключението, че плодът киви има най-силен ефект върху организма. То съдържа изобилие от антиоксиданти, много лутеин и витамин Е.
Този тропически плод е полезен за сърдечно-съдовата система и зрението. Хапването на киви намалява риска от хипертония и нормализира дейността на кръвоносната система.
Киви съдържа захари, органични киселини, пектин, фитонциди, витамин Р и най-вече – витамин С.
Плодът киви съдържа повече от всеки друг цитрусов плод витамин C и 8-10 пъти повече от съдържащото се количество в един блимон. В състава му влиза също калий, калций, целулоза, натрий, магнезий и желязо, пише bb-team.org.
Киви се препоръчва се при изтощение и слабост, след прекарани тежки инфекциозни заболявания, при физическо и умствено претоварване, при проблеми с храносмилането и лениви черва.
Особено полезен е сокът от киви като профилактично средство за повишаване на защитните сили на организма към простудни заболявания и инфекции. Ето защо приемането му е много подходящо през зимните месеци, когато организмът отслабва като цяло
Киви помага при много болести, свързани с кръвотечения, заразни заболявания, простуда, грип, пневмония, анемии, инфекции.
Плодът киви е много подходящ за хора, претърпели операции, при които раните трудно зарастват или пък са с тежки фрактури на костите. Благодарение на способността си да “изгаря” мастните натрупвания в артериите и по този начин да снижава риска от образуването на тромби, кивито може да допринесе много в борбата със сърдечно-съдовите заболявания.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...