Translate

2015/05/28

Чай от джинджифил – неподозираните ползи от него

Чай от джинджифил – неподозираните ползи от него

Бързо отслабване с пресен корен. Чай от джинджифил и чесън? Пречистване на черен дроб. С хрян. Дъвчене. С мента. Със зелен чай. С маточина. Диета. С канела. С мед. Като лекарство. При кашлица и ларингит. С куркума. При запек. За черва. При рак? При диабет. При ревматоиден артрит. При астма. При афти. При акне. При главоболие. Против глисти. При екзема. За жлъчка. За щитовидна жлеза. За високо кръвно. При гастрит.


Бързо отслабване с пресен корен

Вълшебният чай от джинджифил ще Ви отърве от излишните килограми за отрицателно време. В случай, че желаете да отслабнете светкавично и само след седмица отново да облечете любимата си рокля, пролетта е най-добрият сезон да го направите. Пресен корен джинджифил идва на помощ и гарантира бързо отслабване.
Качествата на чудото, наречено джинджифил, са признати и от диетолозите, които горещо го препоръчват в режимите за детоксикация и отслабване.
Експресно резултати ще постигнете с тази лесна за изпълнение рецепта с чай от чудната индийска подправка.
Нуждаете се единствено от корен от лековитото растение и литър гореща вода. Примерно, ако коренът е по-голям, взимате една част от него с размерите на палец и и нарязвате на тънки лентички (няма значение колко тънки). Тънко нарязаният корен от джинджифил се поставя в термос, след което се залива с гореща вода. Този вълшебен чай се консумира 30 минути преди хранене. Ефектът от него не закъснява.Джинджифилът ускорява метаболитните процеси и в резултат от това организмът изхвърля токсините и започва активно изгаряне на мазнините.
Същият ефект дава и чай от джинджифил, който сме запарили заедно с резенче лимон. Към настъргания корен от лековито растение се добавя и един лимон, нарязан на тънки резенчета.
Прибавя се половин литър вряла вода и отварата се кисне най-малко 30 минути преди консумация. Приемът на този чай е многократен. Приема се през целия ден, без ограничения в количеството.

Чай от джинджифил и чесън?

Джинджифил и чесън са известни с това, че подпомагат бързото стопяване на натрупаните мазнини. Всеки един от тези продукти атакува мастните натрупвания в тялото и ги елиминира за изключително кратък период.
Чесън и джинджифил са ефективни поотделно при борба с наднорменото тегло, а в комбинация правят чудеса.
Мазнините се натрупват в клетките и образуват така наречените мастни депа, в който организмът продължава да складира мазнини. Чаят от чесън и джинджифил атакува мастните депа и пречиства организма на клетъчно ниво.
Ако все още никога не сте опитвали чай с чесън, време е да го направите. Той се приготвя по същия начин, както обикновен чай от джинджифил, просто е необходимо да добавите чесън към джинджифила преди да го залеете с гореща вода.
Съотношението джинджифил чесън е 2:1, т.е. трябва да сложите джинджифил двойно повече от скилидката чесън. Двете подправки се заливат с литър гореща вода и след половин час отварата е готова за консумация.
Уникалният чай от чесън и джинджифил има не само отслабващ и тонизиращ ефект, но и подсилва имунната система и се препоръчва при настинка, кашлица и грип.
Изпивайки чаша ароматен чай от джинджифил и чесън ще усетите прилив на енергия, което се дължи на ободряващи и очистващия ефект на двете подправки.

Пречистване на черен дроб

Джинджифил в съчетание с ударни дози витамин С прави чудеса. Уникалната смес се използва за пречистване на черен дроб.
Уверете в силата на джинджифила и опитайте уникалната напитка, която Ви предлагаме. За нейнито изпълнение са Ви необходими два лимона, два портокала, 30 грама джинджифил, чесън, малко зехтин и щипка лют червен пипер.
С помощта на сокоизстисквачка изстискайте сока от лимоните и портокалите. Изсипете получения сок в блендер и към него добавете настъргания на ситно джинджифил, изчистена скилидка чесън, зехтин и лют червен пипер.
Сместа се пасира до пълното й хомогенизиране, след което се консумира. Вълшебната течност трябва да се изпие веднага, тъй като съдържащият се витамин С бързо се окислява при контакт с кислород.

С хрян

Джинджифил в комбинация с хрян има мощно антигрипно действие. Тази лековита смес ще Ви избави от коварния грип, подкрепяйки организма да се пребори по-бързо инфекцията и ще Ви предпази от зараза през зимния сезон.
Народният лечител Петър Димков препоръчва да се поверим на мощното антивирусно действие на лука и чесъна в съчетание с хрян, джинджифил и люти чушлета.
В добре подсушен съд с капак се поставят по три пълни големи лъжици ситно настърган корен джинджифил и хрян. Добавят се три люти чушлета, три глави изчистен лук и още толкова чесън.
Сухите съставки трябва да заемат 3/4 от буркана. Долива се оцет до ръба на буркана. Така приготвената смес е необходимо да престои две седмици на стайна температура. Оцетната киселина подпомага извличането на всички полезни съставки от подправките.
След две седмици получената настойка се прецежда. С лечебна цел вълшебната настойка се приема трикратно по 2 супени лъжици. Преди поглъщане на настойката е препоръчително да се жабурите 1-2 минути и с нея и след това да я погълнете.
Ако използвате сместа с превантивна цел, приемът й всекидневно е еднократен. Препоръчва се това да става вечер непосредствено преди сън.

Дъвчене

Джинджифил се препоръчва за дъвчене преди ядене. Ако искате да засилите метаболизма си, тогава преди всяко ядене дъвчете корен джинджифил.
По този начин се активира храносмилателният процес, а от там се редуцира и вероятността от натрупване на излишни килограми, в което всъщност се изразява отслабващият ефект на чудотворния джинджифил.

С мента

Джинджифил с мента прави чудеса с фигурата Ви. Предлагаме Ви тонизираща напитка, която не само тонизира, но „разбива“ мастните депа. Основната съставка в тази вълшебна напитка е водата. Всеизвестен е фактът, че тялото ни има нужда от най-малко 1,5 л от безцветната течност дневно, за да изхвърли натрупаните токсини.
Джинджифил
Джинджифил с мента прави чудеса в фигурата
Напитката с джинджифил, която извайва тялото, е творение на диетолога Синтия. Известната американска диетоложка препоръчва смесването на чаена лъжичка настърган на ситно ренде корен с 12 ментови листа с 8 чаши вода.
Към напитката се добавя една прясна краставица и лимон, нарязани на тънки филийки. Така приготвената течност отлежава на хладно за половин денонощие, след което се консумира. (e-zdravey.com)
Вълшебната напитка с отслабващ ефект се приема вместо вода, което не значи, че не е необходимо да приемате допълнително вода. Количеството безцветна течност, от което тялото ни има нужда, е строго индивидуално. То се определя според физическата активност и теглото.

Със зелен чай


Отслабващият и детоксикиращ ефект на чая от джинджифил се засилва повече с добавянето на зелен чай. Тази комбинация се препоръчва в случай, че желаете да отслабнете бързо.
Една супена лъжица от чудотворната подправка (коренът трябва да се настърже на ситно ренде) се залива с литър вряла вода. Прибавя се лъжичка лимонов сок. След час към отварата се прибавя зелен чай. След пррецеждането й по желание се добавя мед. (Здравен справочник.ком)

С маточина

Чай от джинджифил в комбинация с билките салвия, маточина и мента е отлично средство за потискане на гаденето. Консумацията му се препоръчва половин час преди пътуване със самолет или кораб. (fortisimo.eu)

Диета

Чаят от джинджифил е съвместим с всяка диета. Препоръчва се смесването му със зелен чай за по-бърз ефект. Зеленият чай има силно изразено отслабващо действие.
Ако спазвате диета, консумирайте чай от джинджифил с мед лимон, приготвен по гореописания начин.

С канела

Щипка канела може да добавите към чай от джинджифил за по-мек вкус. Лековитият корен има леко стипчив вкус, който отслабва с добавянето на мед, канела и лимонов сок.
Освен чай от джинджифил, ако желаете да стопите няколко килограма, може да си приготвите млечна напитка с приятен вкус.
Чай от джинджифил
Чай от джинджифил с канела топи мазнините
Към половин кофичка кисело мляко се прибавя половин лъжичка настърган джинджифил, щипка канела и щипка лют червен пипер. Напитката се консумира незабавно. Действието й се изразява в засилване на метаболизма и по-бързо изгаряне на складираните в клетките мазнини.
Ако Ви се струва прекалено люта, може да намалите малко количеството на червения пипер, но не е препоръчително да го изключите напълно.

С мед

Комбинацията мед и джинджифил има силно изразено антибактериално действие. Освен убиец на вирусите тази комбинация е и средство за понижаване нивото на вредния холестерол.
Два настъргани корена от вълшебната подправка се добавят към половин килограм мед. Приема се по 1-2 лъжици дневно.

Като лекарство

Чудото, наречено джинджифил, доказано облекчава респираторни заболявания, мигрена, болки по време на месечен цикъл, астма, артрит, колит. Този чудодеен корен е мощен блокатор на раковите клетки.

При кашлица и ларингит

При кашлица и ларингит добре действа освен чай от джинджифил с мед и смучене на топче от вълшебния корен, което е предварително е оваляно в мед. Този „бонбон“ ще ви избави от мъчителна кашлица и ларингит.
Добре действа и настърган джинджифил с мед и малко лимонов сок. Сместа престоява половин денонощие, след което се приема по лъжичка през няколко часа.

С куркума

Куркума е истинска съкровищница, която не трябва никога да липсва от рафта с подправките у дома. Съдържа в големи количества вит. А, В, С, йод, калций, желязо, фосфор.
Предлагаме Ви чудотворна напитка със силен имуностимулиращ ефект. Приготвя се от половин чаша сок от лимон и/или портокал, лъжичка настърган пресен корен от джинджифил, две супени лъжици натурален мед и щипка куркума. Напитката трябва да бъде приета в период на няколко минути след приготвянето й.

При запек

Чай от джинджифил
Чай от джинджифил ще Ви избави от запек и газове
Вълшебният чай от джинджифил облекчава неприятни оплаквания като запек и газове. Редовната му консумацията ще Ви избави от дискомфорта, свързан с нередовния стомах. Важно е да сте наясно, че коренът не лекува причините за запек и газове.

За черва

Лековитото растение, което намира приложение в кулинарията, влияе добре и върху дейността на червата. Приемът му активизира перисталтиката на червата и ги изчиства от натрупаните шлаки. Правилно функционираща храносмилателна система е предпоставка за правилно функциониране и на останалите системи в нашия организъм.

При рак?

Чаят от джинджифил е надежден съюзник при борба с рака. Неговото противодействие срещу коварния раксе изразява в това, че убива ферментите, подпомагащи растежа на тумори. Без наличието на тези ферменти раковите клетки умират буквално за часове.

При диабет

Чаят от джинджифил нормализира кръвната захар при болни от диабет. Той подобрява чувствителността към инсулина, повишавайки усвояването на глюкозата. Доказано е, че лековитият корен не само влияе положително върху кръвната захар, но и намалява холестерола.
Той има превантивна функцията срещу усложненията от диабета. Известно е, че това заболяване влияе върху дейността на бъбреците и редуцира рисковете от тяхното увреждане.

При ревматоиден артрит

Със сигурност чаят от джинджифил няма да ви излекува завинаги, ако страдате от ревматоиден артрит, но ще облекчи значително оплакванията Ви. Препоръчва се освен под формата на чай, да го консумирате и като подправка.

При астма

Джинджифилът прави чудеса със страдащите от астма. Установено е, че добавянето му към лекарствата има антогонистичен ефект.
Характерно за това заболяване са пристъпите на задух, чиито интензитет е различен. Доказано е, че джинджифилът улеснява дихателната дейност и оказва благоприятно влияние върху астматичните пристъпи. (Пулс.бг)

При афти

Джинджифилът има поразителен ефект при лечение на афти. В такъв случай се препоръчва шесткратно жабурене със силен чай от джинджифил (800 гр от вълшебния корен, сварен в 800 мл вода). Облекчението настъпва още след първото жабурене. Обикновено лечението продължава 2-3 дни.

При акне

Отварата от джинджифил не само ще направи кожата Ви мека и сияйна, но и ще Ви избави от досадното акне. Към нея за по-добър ефект може да се прибавят и няколко пакетчета зелен чай. Прилага се под формата на компрес.
От чудния корен можем да си приготвим и лосион, който се използва за два пъти дневно (една чаена лъжичка настърган корен сварен в чаша вода).
Добре действа настърган джинджифил прибавен към домашно приготвените маски за лице.

Против главоболие

Ако често страдате от главоболие, вълшебният корен, е Вашата панацея. Две супени лъжици от настърганата подправка се заливат с три чаши вряла вода. Настойката се консумира след като изстине на няколко глътки. Незабавно ще усетите прилив на енергия.

Против глисти

Целебната индийска подправка се справя успешно с различни видове гъбички и паразити в червата (глисти). В комбинация с канела, чаят от джинджифил е мощно средство против глисти и други патогенни организми.

При екзема

Неприятната екзема се повлиява добре от смес с боров вазелин и щипка джинджифил на прах. Паралелно с това е препоръчително да се пие чай от целебния корен с мед за изчистване на кожата от досадния проблем.

За жлъчка

джинджифил
Вълшебният джинджифил убива раковите клетки
Ако имате камъни в жлъчката, то детоксикацията с джинджифил може да става само по лекарско наблюдение и след препоръка от специалист. Подправката се прилага в комбинация с корен от магданоз, женско биле и магарешки трън.

За щитовидна жлеза

Ползите от консумирането на джинджифил като подправка са доказани при нарушена функция на щитовидна жлеза. Вълшебният корен, използват в източната медицина, стимулира производството на хормони от щитовидната жлеза.

За високо кръвно

Вълшебната отвара от джинджифил сваля високо кръвно. Препоръчва се прием на корена под всякаква форма – отвара, тинктура, таблетки и подправка.

При гастрит

При гастрит се препоръчва балансирано хранене, което да намали стомашните киселини. Чаят от джинджифил е точно такова средство.

https://youtu.be/6u-gMG27rjU

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...