Translate

2015/05/25

Магическите и лечебни сили на растението бъз

Магическите и лечебни сили на растението бъз


Широко известни са лечебните свойства на това растение. Чай от бъз се използва като потогонно, температуропонижаващо, отхрачващо, успокояващо, имуностимулиращо, пикочогонно средство. Народното поверие гласи, че ако посадиш бъз е двора, този дом ще процъфтява.
Освен това, растението бъз е почти ненадминато заради своите антиоксидантни свойства.  Стимулира имунната система, използва се за подобряване на здравето на сърцето и за кашлица, настинки, грип, бактериални и вирусни инфекции и възпаление на сливиците.
Бъзът притежава мощно магическо действие. В историите за Хари Потър именно бъзът – един от Даровете на смъртта, играе ключова роля.
Бъзът способства за излекуването от различни заболявания, за житейско процъфтяване, за съхраняване на съпружеската вярност и за мирен и спокоен сън. От клоните и плодовете на бъза се правят едни от най-силните амулети. Вземете малко клонче бъз и го носете в десния джоб на ризата или сакото; в платнена торбичка сложете 14 зрънца бъз и я окачете на ерата си. През нощта торбичката се сваля и се поставя под възглавницата. Бъзовият амулет прогонва привидения, духове и нечисти сили. Ако усетите посегателство във вид на негативно влияние, отчупете три клончета от храста. Едното дъвчете в течение на три минути, след което го изплюйте извън прага на дома си. Второто винаги носете със себе си. Третото поставете в леглото си, желателно под матрака откъм възглавницата.
Важно е да се помни, че бъзът не само предпазва от зли сили: в него самия живеят зли духове, именно заради това бъзът „кърви“.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...