Translate

2015/05/31

Без лечебното дърво на живота домашната аптечка е празна

Без лечебното дърво на живота домашната аптечка е празна



Зелените листенца на растението наречено дърво на живота имат уникални лечебни свойства, от които всеки трябва да се възползва

Дървото на живота може не само да краси дома ви, но и да ви излекува от често срещани заболявания, защото то притежава мощни антимикробни, противовирусни и антибактериални свойства. Отглеждано в къщи това растение пречиства въздуха в стаята, която се намира и зарежда живущите с енергия и сила.

Погрешното схващане за всички имена на Дървото на живота

Често хората наричат Дървото на живота с имената Дебела мара, Дървото на късмета или Дървото на приятелството. Това обаче, не е правилно, защото всички тези растения са различни видове. Това разминаване се получава в следствие на сходство в латинските наименования на тези растения. Добре е растението да се отглежда при температури около 13 и 20 градуса. През летните месеци е добре да се изнася на двора или терасата, а през зимата да се прибира в къщи.

Почва и поливане на Дървото на живота

Любимата почва на Дървото на живота е смесица от пясък, хумус, перлит и чакъл. Можете спокойно да добавите и речни камъни. Пресажда се на всеки 3 години. През летните месеци е добре да го поливате един път в седмицата, но през зимата поливането се разрежда (1 път на 3 седмици). Размножаването на лечебното растение става чрез отрязани клонки.

Описание на растението

Дървото на живота е многогодишно растение, което има дебели клони и месни, овални и гладки листа. Те са ярко зелени на цвят и са разположени срещуположно. Не е препоръчително растението да се излага на ярка слънчева светлина, защото листенцата започват да придобиват червен отенък. Лечебното дърво може да достигне до 3 метра височина и при правилно отглеждане цъфти с красиви розови или бели цветове.
За лечение се използват листата на това дърво на живота, като те успешно се борят с премахването на херпес, мазоли, лекуват изгаряния и порезни рани, болки в ставите и мускулите, враснали нокти, хемороиди и ухапвания от насекоми.
Ето и как се използват лечебните листа на красивото дърво на живота:
Дърво на живота
Дърво на живота
1. Премахване на херпеси – херпеса може да се изпари от устните ви, ако използвате лечебния сок от листата на растението. Капнете няколко капки от листото върху марля. После я поставете върху херпеса на устните. Оставете да действа около 10 минутки и после отстранете. Прилагайте метода 3 пъти на ден. Само за 3 дни няма да има следи от херпеса.
2. Премахване на мазоли – за да накарате болезнения и грозен мазол да изчезне вземете листо от лечебното дърво на живота и обелете неговата ципа. Наложете го върху засегнатия участък и превържете, за да не се мести, защото трябва да остане там за през нощта. Тази процедура се повтаря до напълното изчезване на мазола.
3. Лечение на рани от порязване или изгаряния – трябват ви листа от растението (в зависимост от големината на раната), които се намачкват на каша. Тя се налага върху раната и се закрепя добре с бинт. Наложения компрес се сменя на 3 часа. Лечението е с различна продължителност, до зарастването на раната.
4. Враснали нокти – вземете листо от лечебното дърво на живота, отстранете ципата му и го разрежете на 2 части. Направете компрес с него върху участъка, който се е възпалил. Сменяйте компреса през няколко часа. Лечението се прекъсва, когато се възстановите.
5. Срещу болки в ставите и мускулите – откъсвате 5 листа от растението, измиват се добре под течаща вода и после се смилат. Листата се поставят в стъклен съд и се заливат с 250 милилитра водка. Прибирате лека за 21 дена на тъмно, като от време на време го разклащате. С чудотворния лек от листата на дървото на живото се мажат засегнатите участъци всяка вечер.
6. Хемороиди – взимате едно листа, отстранявате ципата му и го разрязвате на 2 части. Поставяте го на засегнатите места и веднага ще усетите облекчение на симптомите.
Моето Дърво на живота
Моето Дърво на живота
7. При ухапване от насекоми – извлечете пресен сок от листата на дървото и намазвайте няколко пъти дневно местата, които са ухапани.
8. По рецептата на Татяна Борисова – Аз го използвам за болки в ухото. Измива се листото, нагрява се леко на печка или котлон и се изчаква да се охлади малко. Тогава се капва от листото няколко капки в болното ухо и се запушва ухото с памук. Стои така около 1 час. По този начин лекувам и детето си.
9. Болки в гърлото – пристигат в зачатието на всяка настинка и грип. За облекчаването им може да се погрижат листата от дървото на живота. За целта измийте старателно 10 броя листа и после изстискайте техния сок. Лечебният сок се смесва с 200 милилитра вода, бърка се. С него се прави гаргара по 5 пъти за ден.
10. Артрит – нещо лесно облекчаващо болките. Просто изстискайте чудодейният сок от зелените листенца и с него намазвайте болезнените зони всяка вечер, докато болките утихнат и изчезнат напълно.
11. Възпалени бъбреци – използват се само 5 броя лековити листенца, които се измиват преди употреба. Преварявате 200 милилитра вода и докато е все още гореща залейте листенцата. Запарете за час и накрая прецедете. От домашната инфузия, която направихте пийте преди храна. На всеки прием взимайте по супена лъжица.

От къде да закупите Дърво на живота

Това красиво растение може да закупите от всеки един цветарски магазин. Цената му е различна, според големината и годините на растението. Едно младо дръвче можете да намерите на цена до 5 лева. Заслужава си да го закупите, защото така ще се сдобиете не само с красив дом, а и с мощен лечител. Подходящо и за подарък на близки и познати.
Ето как едно красиво растение може да бъде незаменим лечител, който всеки да отглежда в дома си, за да му е под ръка по всяко време.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...