Translate

2015/06/15

Бадеми за идеална закуска

Бадеми за идеална закуска


Една от най-добрите закуски е похапването на бадеми, съветват специалисти. Тези ядки са пълни с полезни вещества.

Шепа бадеми може да бъде перфектната ежедневна закуска, която предпазва от различни болести, информира в-к Daily Mail, цитиран от vesti.bg.
Богати на протеини и хранителни вещества, тези ядки потискат апетита и пазят сърцето здраво. Бадемите са богати на полезни мононенаситени мазнини ивитамин Е, който предпазва от ултравиолетовите лъчи и от Алцхаймер, показват резултатите от шест изследвания на Американското дружество по хранене в Сан Диего.
За хората, изложени на риск от диабет, полезните бадеми държат концентрацията на кръвната захар в умерени нива.
Освен това бадемите съдържат много минерали, сред които и манган, който заздравява костите и регулира кръвната захар, както и магнезий, който е изключително важен за правилното функциониране на органите, мускулите и нервните функции, за контрола на гликозата в кръвта и регулирането на кръвното налягане.
Кожата пък натрупва флавоноиди, които действат като антиоксиданти и ако бъдат подсилени от витамин Е, който се съдържа в бадемите, това може да бъде от полза за организма с напредването на възрастта.
Освен всичко друго бадемите са изключително полезни за намаляване на “лошия” холестерол.
Изследванията показват, че след шест седмици на лека бадемова закуска се наблюдава намаляване на коремните мазнини, които са рисков фактор за метаболитния синдром – медицински термин за комбинация от диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване.
Допълнителни проучвания са показали, че бадемите намаляват апетита и предпазват жените от затлъстяване по време на бременност, като същевременно насърчават здравословното наддаване на тегло по време на бременността.
При едно от изследванията, проведено от Университета в Луизиана в САЩ сред 24 808 души, е установено, че редовният прием на бадеми води до подобряване на психическото състояние, допълва агенция БГНЕС. При умерен прием на ядките не се стига до затлъстяване, въпреки наличието на голямо количество мазнини в тях.
След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма.
Предварителните резултати посочват, че намалението на мазнините в тялото, благодарение на приема на бадеми, води до спад на риска от метаболитен синдром и на шанса от сърдечни заболявания.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...