Translate

2015/07/28

ВСЯКА БОЛЕСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА СЪС СИЛАТА НА МИСЪЛТА?

ВСЯКА БОЛЕСТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПОБЕДЕНА СЪС СИЛАТА НА МИСЪЛТА?

Американският учен Брус Липтън (на снимката) твърди, че екстрасенси, медитация и хипноза могат да променят работата на човешките гени.
Мистика всъщност няма, казва изследователят, който 5 години (1987-1992) е работил в медицинския център в Станфордския университет. Факт е, че психологическото въздействие наистина има способността да променя биологичния характер на организма!
- Всички лекари добре познават плацебо ефекта, когато на пациентът под вид на чудодейни хапчета се дават напълно безвредни препарати – казва Липтън. – Въпреки това, когато пациентите повярват в тяхната магическа сила, оздравяват. Дълго време този феномен няма обяснение. Моите експерименти доказват: с помощта на вярата, самохипноза, медитация, ние можем да заставим гените да се “включват” или “изключват” и по този начин да влияем на процесите в организма на молекулярно ниво.
Като пример да вземем двама човека, които имат генетично предразположение към рак. Защо у единия от тях се проявява болестта, а у другия – не? Защото те имат различен начин на мислене, а оттам и по-различен начин на живот!
Това звучи страхотно. Но, както показва практиката, да се победи инсулт или инфаркт с помощта на самохипноза не се получава. Липтън обяснява това противоречие. Според него привичните психологически нагласи действат само в областта на съзнанието, което само на 5% управлява нашето “аз”.
А да достигнат до подсъзнанието, което контролира останалите 95% в личността на човека, успяват само единици. Това означава, че по-голямата част от пациентите, на подсъзнателно ниво не вярват в изцелението, и не дават на организма да включи програмата за генетично самовъзстановяване.
Да се премахнат пречките, установени на пътя към подсъзнанието, могат екстрасенси и хипнотизатори. Също така да се влияе на работата на генетичните механизми на тялото може чрез диета и упражнения.
Липтън счита, че бъдещето на медицината не е в развитието на фармацевтичната промишленост. А революция ще избухне, когато се намери ефективен начин за оказване на влияние върху генетичните системи на организма, чрез подсъзнанието. И тогава хората ще могат да променят съдбата, която е предопределена от комбинацията от наследствени гени.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...