Translate

2015/07/31

Билките лекуват разширени вени, доверете им се

Билките лекуват разширени вени, доверете им се:


Разширени вени се наричат кръвоносни съдове, с по-различно оцветяване от обичайното, обикновено в син цвят, изпъкващи под горните слоеве на кожата.

Най-често разширени вени се появяват на краката, като техния причината се крие в отслабените клапи, спомагащи за циркулирането на кръвта в тялото. Когато тези клапи не функционират пълноценно, кръвта се събира на ниско, и налягането там се увеличава, вените променят големината и дебелината си. Сред рисковите групи спадат хората, страдащи от наднормено тегло, бременни жени, както и фамилна обремененост. Симптомите, които съпровождат това заболяване са силно изморени крака, болки и парене, подуване в областта на прасеца и глезените, възпаления или открити, кървящи рани по кожата.
Ако предпочитате да пробвате домашни методи залечение на разширени вени, няколко са нещата, които могат да ви донесат облекчение.
Носете стегнати еластични чорапи, които се продават в аптеките, специално създадени срещу такъв вид оплаквания.
Няколко пъти дневно поставяйте краката по-високо от тялото. Това ще спомогне за нормализиране на кръвообращението ви.
Избягвайте прекалено дългото стоене прав или седнал.
Правете упражнения за подобряване на циркулацията на кръвта в тялото ви.
А ето и на какво се спряхме от билковата аптека, за лекове срещу разширени вени!
Гръмотрънът е билката която ще ви донесе невероятно бързо облекчение. За най-добра ефективност е необходимо да се използва изсушен корен от тази билка. Натрошава се на ситно, отмерват се две супени лъжици и се запарват с две чаени чашки предварително сгорещена вода. Оставяме го така за половин час, след което се прецежда и разделя на три равни части. Изпиват се в рамките на един ден, задължително след ядене.
Правете си бани с оцет. Ако към 5 литра вода, добавите половин кафена чашка от тази кисела течност, и започнете да киснете краката, ще получите мигновено облекчение.
Пробвайте и с орехи. Знаем много за силно лековитите качества на тези ядки. Накиснете две шепи от тях в една чаена чашка мастика и ги оставете да престоят около месец. След това направете каша и я налагайте като компрес, с който да преспивате.
Не забравяйте и регулирате хранителния си режим. При хора, страдащи от разширени вени, се препоръчва засилената консумация на плодове от боровинки и череши, ананас, лук и чесън.
Следвайте нашите няколко съвета, изпробвайте билковите рецепти и неусетно ще се отървете от проблема, наречен разширени вени.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...