Translate

2015/09/14

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ИСТИНСКИЯ МЕД

КАК ДА РАЗПОЗНАЕМ ИСТИНСКИЯ МЕД


Истинският мед не може да бъде разпознат само по външен вид. Това каза Драгомир Драганов, председател на Асоциацията на фирмите преработватели и търговци на пчелен мед. По думите му разбиранията, че чистият мед кристализира, а фалшивият - не, са напълно погрешни.
  „Малко истински пчелари твърдят това. По-скоро други познавачи казват, че е познаваем така медът. Абсолютно невъзможно е. Само отявленият фалшификат, който примерно е само глюкоза, той може да се разпознае, но твърденията, че само истинският мед кристализира това не е истина", категоричен бе Драганов.
 „Няма боров мед. Това, което се продава като боров мед, си е сладко", коментира още Драганов.
  Запитан дали и при меда важи тенденцията за покачване на цената на продукта, както при какаото и шоколадът, който е покачил цента си за година с 30-40%, Драганов каза: „При меда се наблюдават относително стабилни цени през последните една-две години, като в доста сектори цените паднаха, но специално при меда цените се запазиха. Може би те щяха да се покачат, ако не беше натискът от южноамериканските държави, които са основни производители - основен ценообразуващ фактор е тяхната продукция, и ниското съотношение долар/евро".


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...