Translate

2015/11/23

Чай с мента, лимон, джинджифил и мед гони простудата и стреса

Чай с мента, лимон, джинджифил и мед гони простудата и стреса


Представете си, че навън е побеляло от сняг, а вие се сте сгушили под топлата и мека завивка и лениво гледате как навън падат едри снежинки.
На вас ви е топло и уютно и никак, ама никак не ви се излиза навън.
Искате да си помързелувате малко и да се насладите на някоя тонизираща и освежаваща напитка, която ще направи деня ви по-ведър и бодър.
Едва ли има нещо по-подходящо за зимните месеци от чаша ароматен, топъл чай, а ако той е от мента, джинджифил и лимон, то тогава се уцелили в десетката. 
Дори и да не си падате по чая много, опитайте да го замените и вместо кафе си направете чай с мента, мед и лимон и ще установите, че се чувствате на само по-бодри, но и по-спокойни през целия ден.
В търговската мрежа можете да откриете чай от къде ли не и от какви ли не билки, но специално този можете лесно да си го приготвите лесно и напълно сами.
Просто ви трябват няколко стръкчета свежа мента ( продава се в големите търговски вериги), а можете да си засадите мента и да си я отглеждате у дома, за да имате винаги от тази ароматна и много полезна билка под ръка. Освен ментата ви трябва и един лимон, няколко резенчета джинджифил и малко мед за вкус.
Запарката от мента и джинджифилови резенчета се прави като размачкате леко листенцата на свежата мента, поставите ги на дъното на чашата заедно с няколко резенчета джинджифил и ги залеете с гореща вода да се запарят.
След няколко минути, когато водата добие цвят на чай, към запарката добавяте лимон и мед на вкус.
Чаят от мента, лимон и мед приготвен по този начин е има много по-уханен аромат от познатите ни чайове, които се продават в пакетчета, но ако нямате прясна мента под ръка и те ще ви свършат работа.
Ментата е изключително полезна билка, която се използва в народната медицина за лечение на безсъние, подобряване на паметта, лечение на мигрена и най-вече помага при простуда.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...