Translate

2016/06/28

АРТИШОК Грижа за черен дроб, стомах и жлъчка!

АРТИШОК Грижа за черен дроб, стомах и жлъчка!


Описание на продукта:

Артишок се грижи за стомах, жлъчка и черен дроб!

Артишок подобрява метаболизма и регулира храносмилането, като засилва отделянето на жлъчни сокове . Активира изхвърлянето на отпадните продукти от черния дроб  и  засилва извличането на солите и излишните течности. Това се дължи на съдържащото се в артишока вещество цинарин. Артишокът е единственият от всички плодове и зеленчуци, който съдържа цинарин. Артишокът активира изчистването на организма и действа благоприятно при чернодробни и жлъчни заболявания, хепатит, атеросклероза.
ЗА КАКВО СЛУЖИ
Артишокът се препоръчва при хора с храносмилателни проблеми, при проблеми със стомаха, газове, подуване, проблеми с жлъчката и черния дроб, нарушена обмяна на мазнините, атеросклероза.
КАК ДЕЙСТВА
Екстрактът от артишок съдейства за образуването на жлъчен сок, увеличава отделянето на панкреатични ензими и непозволява застоя на жлъчка в жлъчните пътища. Освен че регулира храносмилането, помага и при диспептични проблеми, като позиви за гадене, повръщане, подуване на корема, газове в червата, проблеми с апетита, непоносимост към мазнини и др. Има детоксикиращ ефект, хепатопротективен и спомага за разграждането на натрупаните в черния дроб мазнини. Използва се и за профилактика за да не се стига до образуване на камъни в жлъчката. При подагра намалява стойностите на холестерола и пикочната киселина.

Русия е наша майка. Америка нема ни помогне, пак Русия ке ни спаси

Русия е наша майка. Америка нема ни помогне, пак Русия ке ни спаси


Нешка Робева разкри заветите на Баба Ванга!
Г-жо Робева, с оглед на световната геополитическа обстановка, в медийното пространство отново се чуват пророчества на Ванга.

В този смисъл, Вие като един от най- доверените й хора – чували ли сте от нея предсказание, което днес да Ви подсеща за случващото се по света, пророчество, направено преди години, което да се сбъдва сега?
Пред мен е казвала 3-4 неща, иначе аз не бих препредавала нещо, което не е споменавала в мое присъствие. Най-вече се интересуваше за България, какво прави България. Има нещо, което няма да спра да казвам, защото, освен че леля Ванга го е казвала лично пред мен и пред още няколко човека, в това дълбоко вярвам и аз – нещото, което трябва да бъде камбана за българските политици –
„От Русия да се не делите!“, „Русия е наша майка. Е, тука ви кажувам – Америка нема ни помогне, пак Русия ке ни спаси.“
Винаги съм си задавала въпроса от какво ще ни спаси… Но като наблюдавам как се държим, май ще се наложи да ни спасява.
Интересуваше ли се Ванга от политика?
Ванга знаеше всичко. И разговаряше на всякакви теми. Тя казваше, че алчността ще ни погуби, ще разруши света, което вече не е и само нейно прозрение – милиони по света го осъзнават в момента, нали? И въпреки, че е прозрение, няма кой да послуша.
Аз не храня илюзии, че когато се интересуват какво е казала леля Ванга, някой иска да се съобрази с това, а би трябвало. Би трябвало!
Правила ли е Ванга страшни, апокалиптични, световни предсказания?
Нещо много интересно, което я тревожеше и аз също не мога да си обясня – разпитваше все за Албания. Тя казваше, че няма да има такава държава. Питаше се защо толкова много се интересуват от Албания политиците. Това е, което аз лично знам.
А споделяла ли Ви е упреците си към политиците ни и предвещавала ли е появата на политика, който „ще ни оправи“?
Говорили сме си някои неща, които нямам желанието да споделя и никога не съм го правила.
А споменавала ли Ви е световни политици, които ще повлияят на бъдещето на света в една или друга посока?
Пред мен е казвала, че „когато политиците от трите „С“ на Балканите седнат на една маса, на Балканите ще има мир“. Какво искаше да каже с това „три С“ нямах навика да я разпитвам.
Един въпрос от скептиците – кои са несбъднатите (досега) предсказания, на които сте била свидетел?
Значи – имаше едно несбъднато. Това беше в един разговор, тя така си изпъна пръстите на едната ръка и каза:
„Толкова години България страда, но ще се оправи.“
И в един момент аз отивайки я попитах „Нали каза така…“, а тя ми отговори:
„Да, така беше! Но ние сторихме нещо и сега България ке страда, ке страда оти сме безверници.“.
Тоест – какво сме направили ние, за да го променим… Има предначертани неща, но в хода си те зависят и от нашите действия. Колко ли години още ще страда България, аз лично смятам, че докато не застане държавник, човек, който осъзнато да приеме избора си като мисия, да се посвети изцяло на народа – България ще продължи да страда.
Какво крепеше Ванга въпреки мрачните пророчества да вярва, че хората ще заживеят мирно и че българите ще сме добре?
Ванга, за разлика от всички наши желаещи да ни управляват и да ни изведат към светли бъднини, осъзнаваше своята мисия. Повтарям го. Тя знаеше, че има особена мисия, знаеше, че има работа, която трябва да свърши на Земята. Чувала съм я дори да казва „Защо точно мен избра?!“ с болка, но тя осъзнаваше, че е пратена да свърши това.
Вашето мнение и прогноза за световната ситуация в момента? Смятате ли ислямския терор за заплаха? Как мислите, че ще продължи конфликтът между Турция и Русия? Има ли бъдеще пред ЕС и пред България в частност?
Преди ислямския терор, беше християнският. Да не го забравяме. Според мен не трябва да се казва „ислямски терор“ или „християнски терор“, а трябва да бъде наричан „терорът на парите“. И в това отношение тези дни чух един обикновен французин от улицата „Каквото и да правим, каквито и системи да сключваме, да се пазим и т.н. самата система трябва да се промени.“ . Докато има безсрамно богати и безумно бедни, ще има терор. И той не е почнал от исляма, той е много преди това. Винаги тази безпомощност на човечеството да реагира се е изразявала в терор. Това е отговорът на нищетата. Като обикновен човек никак не се радвам на руско-турския конфликт. Не трябва да го има. Турция е наша съседка, а Русия, каквато и ще да бъде, сме кръвно свързани. Но трябва да отчитаме, че постъпката и това, което се случи – това не е турският народ, това е част от турските политици. Много често казаваме, че трябва да познаваме историята си и политиците също го правят, но когато е в тяхна угода. Никога не съм вярвала в този Европейски съюз. Кажете ми каква дружба може да има между вмирисания скитник и безбожно богатия сноб, псевдоаристократ, който се гнуси дори от мисълта за този човек. Ако имаше такъв съюз реално, щяха ли да допуснат тази разруха в такива държави като нашата. Така че, аз в този съюз никога не съм вярвала, но явно той е много удобен, за някои, които използват днешните времена за бързо забогатяване. Плюс това има ли вече българин, който да не знае, че тези европейски фондове не са бездънни? Че те в исторически аспект много скоро ще секнат и когато останем сами на себе си ни очаква още по- нерадостна съдба.

Ванга, Дънов и Севрюкова: Идва война! Всеки българин зад граница да се прибира в България до 20... ­

Ванга, Дънов и Севрюкова: Идва война! Всеки българин зад граница да се прибира в България до 20... ­

Светът като че ли започна да се разпада, и то напълно явно, пред очите ни. Политиците не могат да се справят с грозната непредвидимост на събитията около нас.

 Божествено ли е предрешен краят на човешките илюзии? Сбъдват ли се предсказанията за Края на човечеството ? Много от пророчествата за световен катаклизъм , на които доскоро гледахме с присмех, днес започват да ни плашат, защото стават реалност.

През един майски ден на революционната за Русия и света 1917‐а, три овчарчета на възраст между 7 и 10‐ години от град Фатима в Португалия стават свидетели на силно сияние насред полето, където били извели овцете на паша. Уплашени, децата паднали на колене и закрили очи от страх, но чули един мил глас да им казва, че Светлината, която виждат, е Божията майка Св. Богородица. По‐нататък, в продължение на половин година, Св. Дева Мария им предала три пророчества за бъдещето на света.

Петър Дънов: Във войната ще измрат между 50 и 550 милиона души!

Aрабинът 666 от Сирия ще загине и войната ще свърши!

Учителят Беинса Дуно предрича с изключителна точност ставащото днес в книгата си „ Живия хляб “, написана от него през 1933 г. „…

Остава още една война да има в далечно бъдеще. Ако народите не поумнеят и се отвори нова велика война, ще остане само една трета от човечеството. Ако се отвoри една война, ще измрат около 50 милиона души. Ако и тогава не поумнеят, ще се отвори нова война, още по‐ожесточена, в която ще умрат 550 милиона души… Поради безумието на хората, в резултат на лошите им мисли и чувства, ще стане тази Трета расова война, която ще продължи повече от 20 години. Ще се води главно по въздух и вода, както и с бомби. Ще пострадат Ню Йорк и Вашингтон от самолети, а по‐късно Ню Йорк от ракети с атомен заряд, а Вашингтон от съчмени бомби. Ще им помогнат французите, които ще ударят с ракети стартовите площадки на арабите. Когато последните тръгнат да завладяват Швейцария, ще бъдат залети от повдигащите се води и Aрабинът 666, който сега живее в Сирия, ще загине с армията си и войната ще свърши. След нея ще настане епоха на мирно развитие на останалите живи хора.”

Слава Севрюкова: До 2025 г. всеки българин зад граница да се прибира в България!

“ Когато светът тръгне на зле, ние ще сме малко настрани от това, което го чака!”, казва пред своя ученик – доц. Лозенски пророчицата. Друг неин изследовател и биограф – Христо Нанев, предава още от казаното от нея: „Започват световни катаклизми. 20 правителства в България ще се сменят, преди да дойде доброто за българския народ. Дете, родено някъде около 1981 г., ще поведе България на добро”. Според Севрюкова детето е от женски пол. За жена, която ще изведе България по пътя на Доброто, говори и Ванга , както и руската предсказателка Тамара Глоба .

Севрюкова казва следното: „Преди да дойде жената, държавата ще се срине. Ще се изредят да я управляват много партии, но нищо няма да постигнат. Напротив – ще я крадат. Ще минават тия, ония… И ще дойде тази жена, която ще оправи нещата. Това ще стане към 2017‐2018 година.

България ще се изправи на крака едва тогаз. Но предупреждавайте младите хора, които са зад граница, някъде от 2022 докъм 2025 година всеки да се е прибрал в България. Да си идват тука, защото започват едни световни катаклизми и там, където е земя – няма да бъде повече земя. Хората ще оцелеят по високото. А те да се връщат в България, защото тя е защитена свише територия от тези катаклизми. От народа ни ще се роят бъдещи духовни водачи. Това не е случайно – писмеността на славянското племе преди повече от хилядолетие се яви чрез нас. Предстои ние да разширим неговата култура. Рано или късно предстои обединение на славянството. То ще предостави велики завоевания. България ще е резерват на Духовност. Нашият народ ще реализира докрай благородна месиянска роля към славяните. Помнете, ще удивим Човечеството. Ще дадем на човешкия род големи умове. В областта на науката, та дори и в омразната напоследък политика. Хората ще заживеят обединено. Границите ще отпаднат, но отделните народи ще запазят самобитност.

 Големи умове, помнете, предстои да излязат от нашето племе. Страната ни ще стане повече от Швейцария. Ще се превърне в малък примамлив световен оазис. Българското племе никога, ама никога не ще бъде заличено от лицето на земята. Други народи, както ми се разкрива, ще изчезнат, ние – не. Помнете – никога! Събудената мощ на духа на българина е голяма. Родината ни ще се превърне в райска градина. Тези, които сега я напускат, един ден горчиво ще съжаляват.“ Казаното от Севрюкова влиза в удивителна релация с предсказанията на Нострадамус . Според четиристишията, отнасящи се за войната, той прогнозира, че славяните ще съберат армия. Той също така свързва войната с обединение между „орела“ /Съединените щати ?/ и „петела“ /Франция?/. В едно от четиристишията си прави намек за съюз между Англия, Полша и Чехословакия. Нострадамус прогнозира, че съюзниците ще спечелят и че мирът ще надделее за дълго време след това.

Ванга: След войната ще настъпи 1000‐годишен мир! Твърди се, че Ванга е пророкувала събитията, на които сме свидетели днес, като дори е назовала годината на войната – 2016‐а. Пророчицата „видяла” войната в Сирия. Предсказала глобален и гибелен конфликт между народите, който щял да приключи с падането на Сирия.

Според описанието, което направила петричката пророчица, очевидно става дума за ядрена война , защото щели да загинат много хора. „Земята ке се обезлюди”, казвала Ванга. За сметка на това оцелелите щели да започнат да живеят в мирно разбирателство помежду си и да обединят дори религиите си.

Хепиендът – хиляда години мир!

Удивително! Позата, в която спиш, разкрива какъв си!

Удивително! Позата, в която спиш, разкрива какъв си!



Според специалистите, езикът на тялото не лъже. Позата на тялото ни разкрива настроенията и емоциите ни, отношението към околните и към света. Разкрива какви сме. Дори когато спим!

Разгледайте рисунките. Видяхте ли позата, в която заспивате? А сега разберете какво показва тя за вас...

1. Заспивате, като свивате напред коленeтe си

Вие сте спокойна натура. Не се ядосвате лесно. Не сте дребнави, нито злопаметни. Не съдите твърде строго нито другите, нито себе си. Знаете, че никой от нас не е идеален, че всички сме дошли на тази земя, за да усвоим определени уроци. Търпеливи сте. Вярвате, че всичко се случва с причина, дори ако в момента не знаем каква е тя. Вярвате, че всеки човек, който се появява в живота ни е, е тук, за да ни научи на нещо.

Вярвате, че ако нещо трябва да се случи, то ще се случи. Когато трябва и както трябва.

Усмихвате се често. В душата ви е слънчево, дори ако навън е мрачно и сиво. Вашето мото е, че всяка буря отминава, че след всяка зима идва пролет. Оптимисти сте. Опитвате се да виждате положителното във всяка ситуация, урока във всяка грешка. Лесно се приспособявате към промените в живота, защото знаете, че те са част от израстването ни.

2. Заспивате в поза ембрион

Вие сте чувствителни и раними. Другите обаче често не си дават сметка за това и ви огорчават, без да го съзнават. Гордостта и вродената ви тактичност обаче ви кара да таите обидата в себе си, надявайки се другият сам да разбере, че ви е наранил. Което, за съжаление, рядко се случва.Тъжното е, че вие самите с лекота можете да се поставите на мястото на другия. И го правите непрекъснато. Съпреживявате чуждата болка, споделяте чуждите тревоги. И се опитвате да помогнете. С каквото можете.

Вярвате, че състрадателността е това, което ни прави хора. Но рядко я срещате другаде, освен у себе си...

С тази поза сякаш се опитвате да се изолирате от собствените ви проблеми и несгоди. Не го показвате, но имате нужда от подкрепа и разбиране, от рамо, на което да се облегнете. Често се чувствате несигурни в себе си. А всъщност притежавате богата душевност, на която трябва да дадете поле за изява. Танцувайте, рисувайте или пишете... Родени сте да творите.

3. Заспивате, лежейки върху корема си

Вие сте импулсивни, инициативни, самостоятелни. Призванието ви е да бъдете лидери, да бъдете иноватори, да раждате идеи, да прокарвате нови пътища... Да увличате хората и да им помагате да намират мисията в живота си. Мислите ви винаги са устремени напред, в търсене на нови хоризонти, в преследване на нови мечти.

Вярвате, че ако човек вложи най-доброто от себе си, може да постигне всичко.

Стига да не се обезвери при първия неуспех. Вие обаче вярвате, че единственият провал, е да се предадеш. Затова и никога не се отказвате. В същото време сте здраво стъпили на земята. Знаете, че, за да се реализира една мечта, са нужни действия, подготовка и добра преценка – на времето и възможностите ви. Затова обичате да планирате всичко предварително, да сте подготвени за изненадите на живота. Отговорни и упорити сте. Това ви носи успех, с каквото и да се захванете.

4. Заспивате по гръб, с ръка на(под) възглавницата и разкрачени крака

Вие сте позитивни и енергични. Обичате живота и знаете как да го живеете. Знаете как да виждате магията в малките неща - в изгрева и залеза, в старата позната от детството песен, в хубавата книга, в срещата с приятели, в разходката в парка с любимия...

Вие сте сърцето на всяка компания, пламъкът, който запалва останалите.

С вас никога не е скучно. Радвате се на всичко и заразявате и другите с енергията си. Открити и искрени сте. Винаги влагате всичко от себе си – и в личния си живот, и в работата си. Стараете се да оползотворявате максимално пълноценно времето си. Да се радвате на всяка минута от деня, защото знаете, че нито един миг не се връща при нас. За вас чашата винаги е наполовина пълна. И това е напълно достатъчно, за да се чувствате удовлетворени и благодарни.

5. Заспивате по гръб, с ръце покрай тялото и прибрани крака

Вие сте целенасочени, упорити, прагматични. Знаете какво искате и как да го получите. Не правите компромиси с нищо, но най-вече със себе си. Не обичате излишните усложнения. Опитвате се да живеете максимално опростено и пълноценно. Вярвате, че истинските неща в света се черно-бели. Когато вярвате на един човек, му вярвате 100-процентово.

Когато обичате, обичате. 100-процентово. Без да си задавате излишни въпроси, без да търсите сложни отговори.

Когато обаче някой ви разочарова, е почти невъзможно отново да спечели доверието ви. За вас счупената стомна си остава счупена, дори ако се опитаме да я залепим... Не обичате голословието и празните обещания. Вие сте човек, който застава зад думите си. За вас честта е нещо, което трябва да се защитава всеки ден, във всяка ситуация, без значение колко незначителна е тя. С други думи, на вас наистина може да се разчита!

6. Заспивате по корем, като повдигате едното си коляно

Вие сте непредвидими и винаги пълни с изненади. Именно в това се крие чарът ви.

За вас животът е приключение, което трябва да се изживее.

Романтични сте. В същото време, настроенията ви бързо се менят и това понякога обърква околните. Лесно може да изпаднете в меланхолия, но това е, защото сте чувствителни и впечатлителни. Когато ви се налага да правите жизненоважни избори, трудно взимате решение. А когато го направите, често се обръщате назад и се питате дали не трябваше да постъпите другояче. Причината за това е, че сте склонни да идеализирате – както хора, така и ситуации. Това ви пречи да видите колко идеална всъщност е ситуацията, в която се намирате в момента...

2016/06/21

Какво трябва да гледаме, когато купуваме вода в пластмасова бутилка

Какво трябва да гледаме, когато купуваме вода в пластмасова бутилка


Какво знаете за това как да купувате вода в пластмасова бутилка. По-скоро сте чували, че трябва дъното на бутилката да е нормално. Но това не е достатъчно, за да защитите своето здраве.

Пластмасовите бутилки винаги имат на етикета информация от какъв тип пластмаса са изработени. Именно тази информация е много важна. В края на крайщата всяка пластмаса отделя в съдържимото на бутилката химикали с различна степен на опасност.
Всяка бутилка съдържа едно от тези обозначения. 





Ето какво означават надписите:

PET или PETE
Това са еднократни бутилки, които могат да отделят тежки метали и вещества, влияещи на хормоналния баланс на човека.
PET - това е най-често използвата пластмаса на света. Важно е да се помни, че е за еднократна употреба. Ако си наливате в такива бутилки вода често, подгответе се, че в организма ви могат да попаднат алкални елементи и по-голямо количество бактерии, които обожават PET.

HDP или HDPE
Това е много добра пластмаса, която на практика не отделя никакви вредни вещества. Експертите препоръчват, ако е възможно, да купувате вода именно в такива бутилки. И са безопасни, и от екологична гледна точка са нормални, тъй като почти цялата пластмаса се преработва. Това е твърд тип пластмаса, която най-често се използва за съхраняване на мляко, играчки, измиващи средства и някои пластмасови пакети.

PVC или V
Изделията от този тип материал отделят не по-малко от два опасни химикала. И двата оказват влияние на хормоналния баланс.
Това е мека и гъвкава пластмаса, която се използва за съхраняване на растително масло и детски играчки. От него правят блистерните опаковки за многобройни потребителски стоки. Използва се за обвивка на компютърни кабели. От него правят пластмасовите тръби и детайли за санитарната техника.  PVC е относително устойчив на преките слънчеви лъчи и времето и затова от него правят рамки за прозорци и градински маркучи. Експертите препоръчват да се въздържаме от покупката на изделия от такъв материал, ако можем да намерим алтернатива. 

LDPE
Тази пластмаса се използва и при производството на бутилки и при правенето на найлонови пакети.  Не отделя химически вещества в водата, която съхранява. Но е безопасен само при използването му за контейнери за вода. Пакетирани в него продукти е по-добре да не купувате. Можете да погълнете не само продукта, а и някои вещества, които са опасни за сърцето ви.

PP
Този тип пластмаса има бял цвят или полупрозрачни тонове. Използва се за опаковка на сиропи и кисело мляко. Полипропиленът се цени заради термоустойчивостта му и е относително безопасен.

PS
Често се използва за производство на чашки за кафе и кутии за бързо хранене. При нагряване обаче отделя опасни химически съединения. Полистиролът е евтин, лек, и достатъчно траен вид пластмаса, който не става за горещи храни и напитки.

PC или пластмаса без специални знаци
Това е най-опасната пластмаса. Използва се за бутилки за вода и кутии за храна. Да се съхраняват в контейнери от поликарбонат храни и вода категорично не трябва. Той отделя бисфенол А - известно вещество, което унищожава ендокринната ви система и потиска изработката на хормона естроген. 

В крайна сметка преди да купите каквото и да било в пластмасова опаковка, помислете два пъти. Все пак стъклото е много по-безопасно.

ЛИПАТА - АРОМАТНИЯТ ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК

ЛИПАТА - АРОМАТНИЯТ ПРИРОДЕН АНТИБИОТИК


Дойде сезонът на липите, а ароматните им цветове са като природно лекарство срещу много болежки.

Растението е широко използвано по цял свят при повишена уморяемост, тревожност и стрес заради успокояващия си ефект.
Освен това ароматната липа се използва в лечението на високо кръвно налягане, бронхит, проблеми с храносмилането, епилепсия, главоболие, грип, кожни инфекции, безсъние и спазми.
Употребяемите части са листата и цветчетата на дървото, а от тях стават чудесни чайове и запарки.
Просто добавете супена лъжица цветове на липа (сухи или пресни) към кипяща вода, покрийте и изчакайте да изстине. Пийте от отварата до 3 пъти на ден и бързо ще усетите нейните чудесни успокояващи свойства.
Внимавайте с употребата по време на бременност и кърмене, тъй като растението има и диуретични свойства.


Хормоните-виновници за наднорменото тегло


Ceдeм xopмoнa игpaят ĸлючoвa poля пpи ĸилoгpaмитe

Aĸo чecтo cи зaдaвaтe въпpocът ĸoй e винoвниĸът зa нaднopмeнoтo тeглo, тo в cлeдвaщитe peдoвe нecъмнeнo щe oтĸpиeтe oтгoвopa.

Oбиĸнoвeнo ocнoвнoтo oбяcнeниe зa нaднopмeнoтo тeглo e нeдocтaтъчнoтo физичecĸo нaтoвapвaнe или чecтoтo пpeяждaнe.

Heщaтa oбaчe дaлeч нe cтoят тaĸa eднoзнaчнo пpeдвид, чe чoвeшĸият opгaнизъм e cлoжнa cиcтeмa. Oĸaзвa ce, чe иcтинaтa e мнoгo пo-шapeнa, oтĸoлĸoтo ce пpeдпoлaгa.

Чecтo пъти биxтe мoгли дa пoлyчитe изчepпaтeлeн oтгoвop зa пpичинaтa зa нaднopмeнoтo тeглo eдинcтвeнo cлeд ĸpъвни тecтoвe или ĸoнcyлтaция cъc cпeциaлиcт.


Ceдeм xopмoнa игpaят ĸлючoвa poля пpи ĸилoгpaмитe


B cлeдвaщитe peдoвe щe ви paзĸpиeм ĸoи ca xopмoнитe, ĸoитo ви пpeчaт дa oтcлaбнeтe. Πpи вac миcиятa e дocтa пo-cлoжнa, oтĸoлĸoтo пpи ocтaнaлитe, зaщoтo ви ce нaлaгa дa вoдитe чecти „пpeгoвopи” c xopмoнитe.


Eтo ги и глaвнитe винoвници:


Инcyлин

He e изĸлючeнo вaшeтo нaднopмeнo тeглo дa e в peзyлтaт нa диcбaлaнc нa инcyлинa пoĸaзaтeл, зa ĸoeтo e пoвишeнoтo нивo нa ĸpъвнaтa зaxap. Toвa дaлeч нe oзнaчaвa, чe cтpaдaтe oт диaбeт, нo e cигнaл, чe тялoтo ви имa нyждa oт пoмoщ зa пpepaбoтвaнeтo нa зaxapтa.

B пpoтивeн cлyчaй тo щe зaпoчнe дa я пpeвpъщa в мaзнини.


Tecтocтepoн

aĸo нивaтa нa тoзи xopмoн ca твъpдe зaнижeни, нecъмнeнo щe ce cблъcĸaтe c пpoблeми ĸaтo зaбaвeн мeтaбoлизъм, aпaтия и пoнижeнo либидo.

Toвa, ĸoeтo нe знaeтe e, чe мoжeтe дa дъpжитe пoд ĸoнтpoл „мъжĸия xopмoн” c пoмoщтa нa пpoдyĸтитe, cъдъpжaщи coя, paпичнo мacлo, лeнeнo ceмe, aвoĸaдo и paзбиpa ce peдoвнa физичecĸa aĸтивнocт.


Aдипoнeĸтин

Toвa e xopмoнът, пoд чиeтo ĸoмaндвaнe ca мaзнинитe. Koлĸoтo пo-виcoĸи ca нивaтa нa тoзи xopмoн в opгaнизмa ви, тoлĸoвa пo-мaлĸo пpoблeми щe имaтe c нaднopмeнoтo тeглo.


Гpeлин

Извecтeн e oщe и ĸaтo „xopмoнът нa глaдa”. Зacищaнeтo ви щe e пpeĸaлeнo тpyднo, aĸo нивaтa нa тoзи xopмoн ca виcoĸи. Имeннo тoй e винoвниĸът зa ĸъcнитe пoxaпвaния нa cлaдĸи изĸyшeния, ĸoитo ce oтpaзявaт пaгyбнo въpxy фигypaтa ви.


Kopтизoл

Opгaнизмът пpoизвeждa зaвишeни ĸoличecтвa oт тoзи xopмoн пpи cтpec.

Haй-дoбpe би билo дa избягвaтe cитyaциитe, пpи ĸoитo ce нaмиpaтe в oпacнocт. Toй ни пoдтиĸвa дa ce тъпчeм cъc cлaдĸи и тecтeни xpaни и нaмaлявa знaчитeлнo мycĸyлния тoнyc.


Ecтpoгeн

Xopмoнът, oт ĸoйтo зaвиcи тeглoтo нa дaмитe. Πoвишaвaнeтo нa нивaтa мy пoдпoмaгa нaтpyпвaнeтo нa нaднopмeнo тeглo, пoнижaвa либидoтo, пoдтиĸвa ĸъм дeпpecия, мигpeнa, тeжъĸ ΠMC и мoжe дa cтaнe пpичинa зa cepиoзни нapyшeния в peпpoдyĸтивнaтa фyнĸция


Лeптин

Toзи xopмoн e oтгoвopeн зa aпeтитa. Aĸo cъдъpжaниeтo мy в ĸpъвтa e пoнижeнo, нecъмнeнo виe cтe cpeд xopaтa, ĸoитo чecтo пpeяждaт.






Направете си антибиотик у дома с природни съставки

Направете си антибиотик у дома с природни съставки


Всеки знае за страничните ефекти от антибиотиците, които се продават в аптеките. Добрата новина е, че можете сами да си направите антибиотик у дома, използвайки само и единствено природни съставки. Рецептата е изпробвана от много хора и със сигурност помага!
Съставки:
3 скилидки чесън
3 с.л. мед
парченце джинджифил
1/2 с.л. лют червен пипер
1/2 с.л. канела
100 мл пресен лимонов сок
med chesanПриготвяне на антибиотика:
Към лимоновия сок добавете смачкания чесън, рендосания джинджифил, канелата и червения пипер.
Сложете тази смес в стъклен буркан и я залейте с мед. Оставете микса за около 3 часа на стайна температура, след което можете да консумирате от него.
Природният антибиотик се приема по 1 ч.л. всяка сутрин на гладен стомах. Предпазва от грип и настинки.
Ако вече сте болни, приемайте от лечебната смес по 3 пъти на ден по 1 ч.л.
* Можете да си приготвите природния антибиотик в по-големи количества и да го съхранявате в хладилник.

2016/06/20

101 ПОЛЗИ ОТ КОКОСОВОТО МАСЛО

101 ПОЛЗИ ОТ КОКОСОВОТО МАСЛО


Кокосовото масло притежава изключително полезни свойства за целия организъм, независимо дали се прилага за външна или вътрешна употреба. Хубаво е да имате предвид, обаче, че пресованите екстракции и останалите видове рафинирано кокосово масло са подходящи са предназначени за външно приложение, а за вътрешна употреба е препоръчително да използвате нерафинирано кокосово масло.

Ползи от кокосовото масло:
  1.Мазнина, която е с висока точка на димене, когато се готви с нея. Може да се използва и като млечен заместител на маслото.
  2.Хранителна добавка, която ще зареди организма ви с енергия през целия ден.
  3.Сметана за кафе.
  4.Лосион за тяло.
  5.Съставка в домашно приготвения лосион за мека и гладка кожа.
  6.Ефективна съставка в домашния дезодорант против изпотяване.
  7.За почистване на грим.
  8.Крем против подсичане.
  9.Съставка в домашно приготвената реминерализираща паста за зъби.
 10.Облекчава състоянието на старческите петна, като се втрива директно върху кожата.
 11.Предотвратява появата на стрии по време на бременност.
 12.Поддържа здравето е доброто функциониране на щитовидната жлеза.
 13.Заместител на растителното олио.
 14.Увеличава устойчивостта към слънцето и предпазва от изгаряния.
 15.Естествен слънцезащитен продукт със SPF 4.
 16.Влиза в състава на рецепти от домашната козметика.
 17.Отстранява бебешките крусти, като се втрива нежно по главичката и след няколко минути се изплаква с топла вода.
 18.Успешно се бори с гъбичките и гъбичните инфекции.
 19.Вкусно тропическо масло за масаж.
 20.Подобрява скоростта на метаболизма.
 21.Усмирява непокорните къдрици.
 22.Интензивен нощен овлажнител за кожата на лицето.
 23За да си приготвите омекотяващ пилинг тяло, смесете равни части кокосово масло и кафява захар.
 24.Естествен балсам за устни.
 25.Подпомага зарастването на кожата след травма или инфекция.
 26.Нанася се директно върху перинеума, за да ускори възстановяването след раждане.
 27.Изключително интензивен балсам за суха коса - нанесете под душа и си сложете найлонова шапка за баня. Изчакайте няколко часа, преди да го отмиете.
 28.Срещу микоза и гъбички по краката.
 29.Заместител на крема за раздразнени зърна, вследствие от кърмене.
 30.Помага при псориазис и екзема.
 31.Според някои научни проучвания, редовният прием на кокосово масло може да предотврати появата или да облекчи състоянието на болестта Алцхаймер.
 32.Смесено с ябълков оцет, се бори ефективно с въшките.
 33.Влиза в състава на домашната слънцезащитна козметика.
 34.Здравословен детски снакс за подобряване функцията на мозъка.
 35.За подсилване на мозъчната дейност.
 36.Разтривайки кокосово масло върху носната лигавица, ще облекчите симптомите на алергия.
 37.Кърмещите майки могат да приемат по 3-4 супени лъжици кокосово масло на ден /и витамин Д/, ако искат да увеличат количеството на кърмата и хранителната й стойност.
 38.Съществуват доказателства, че кокосовото масло подобрява храносмилането и дори унищожава чревните паразити.
 39.Смесете 1 супена лъжица кокосово масло с 1 супена лъжица семена от чиа за голяма доза енергия /но не и вечерта/.
 40.Подобрява нивата на инсулина.
 41.Сместа от кокосово масло и масло от риган значително подобрява здравето на венците.
 42.Подобрява съотношението между добрия и лошия холестерол в кръвта.
 43.Добавено към билков чай, ускорява възстановяването от настинка или грип.
 44.Ефективна съставка в домашно приготвените репеленти.
 45.Заместител на растителните масла във всяка една рецепта, независимо дали е готварска или пък за красота.
 46.По-подходящо е за готвене при високи температури от маслиновите или растителни масла.
 47.Значително намалява появата на разширени вени.
 48.Ускорява възстановяването на кожата след слънчево изгаряне.
 49.Непосредствен източник на енергия, тъй като след консумация не се съхранява под формата на мазнини в организма.
 50.Естествен лубрикант, който не нарушава вагиналната флора.
 51.Естествен антибактериален крем за ръце.
 52. Крем за бебешко дупе.
  53. Крем за бръснене или афтършейв.
  54. Прилагано директно върху кожата се бори успешно с целулита.
  55. За почистване на чугунения тиган.
  56. Противовъзпалителните му свойства повлияват благоприятно артрита.
  57. Намалява сърбежа, предизвикан от ухапване на комар.
  58. Редовното прилагане на кокосово масло подобрява състоянието на акнето.
  59. Ежедневно се втрива в скалпа на главата, за да стимулира растежа на косата.
  60. Облекчава състоянието на ушна инфекция и ускорява оздравяването.
  61. Нанесено в краищата на косата, кокосовото масло ефективно ги разплита.
  62. За поддръжка на изделия, изработени от естествена кожа, като е препоръчително първо да тествате върху малък участък от нея.
  63. Масло за придобиване на тен.
  64. Смесено със сол, кокосовото масло отстранява сухата кожа на краката.
  65. Ако го консумирате ежедневно, ще се разделите с излишните килограми.
  66. Подобрява качеството на съня.
  67. Ускорява лечението на гъбични инфекции, като се използва както вътрешно, така и външно.
  68. Една супена лъжица в чаша с топъл чай ще успокои болките в гърлото.
  69. Успокоява сърбежа по време на варицела.
  70. Увеличава абсорбцията на калций и магнезий.
  71. Реминерализира зъбите.
  72. Според някои научни данни, мазнините, които се съдържат в кокосовото масло, могат да помогнат при депресия и тревожност.
  73. Действа като естествен дезодорант.
  74. Самостоятелно или смесено със сода за хляб избелва зъбите по естествен път.
  75. Лечение на кожни проблеми при домашните любимци /прилага се външно/.
  76. Според някои научни проучвания, полезните мазнини в кокосовото масло помагат на хората с аутизъм.
  77. Ефективна съставка в домашния пилинг за тяло.
  78. Мазнина за пържене, която е безопасна.
  79. Една супена лъжица кокосово масло преди всяко хранене ще подобри храносмилането ви.
  80. С топъл чай от джинджифил успокоява киселините или гаденето.
  81. Естествен бебешки лосион.
  82. Подхранващ крем за суха кожа на ръцете.
  83. Смесете кокосовото масло с коча билка, розмарин, мента или етерични масла, за да си направите натурален репелент.
  84. Нанася се върху зърното на гърдата и устничките на бебчето, за да ускори лечението на млечницата.
  85. Антистареещ овлажнител за лице.
  86. Пригответе си концентриран кокосов крем, за да стимулирате дейността на мозъка.
  87. Използва се както вътрешно, така и външно, за да ускори възстановяването от инфекции на пикочните пътища.
  88. Когато се приема редовно, помага при лечението на кандида.
  89. Стимулира производството на хормони.
  90. Използва се локално, за да облекчи болката, вследствие от хемороиди.
  91. Стимулира кръвообращението, като по този начин помага на по-зиморничавите хора.
  92. Нанася се върху кутикулите, за да подсили растежа на ноктите.
  93. Втривайте кокосово масло върху кожата на лактите, за да се справите със сухата и загрубяла кожа.
  94. Добавено към различни шейкове, повишава тяхната хранителна стойност.
  95. Приема се по време на бременност, за да осигури на плода необходимите мазнини за правилното му развитие.
  96. Добавяйте кокосово масло във всички рецепти, които използват растителни масла.
  97. Направете си успокояващ балсам за тяло, като смесите кокосово масло и масло от шеа.
  98. Използва се за лечение на гъбични инфекции - нанася се върху чист памучен тампон или плат и се оставя да престои върху засегнатото място в продължение на няколко часа.
  99. Ускорява лечението на херпеси.
  100. Ежедневният прием на кокосово масло ще ви помогне да се справите със симптомите на различни видове алергии.
  101. Ежедневният прием на кокосово масло стимулира умствената дейност.

Натуралното кокосово масло притежава редица здравословни ползи, а също така намира широко приложение в козметичните продукти и приготвянето на различни видове ястия. То съдържа лауринова киселина, която има антибактериално, антивирусно и противогъбично действие. Средноверижните триглицериди, съдържащи се в него, касаят изгарянето на мазнините, вследствие на което то помага в борбата с излишните килограми. Освен това е добър овлажнител и влиза в състава на много от продуктите за красота. Ето какви са останалите ползи от кокосовото масло.

Кокосовото масло – Суперхраната на новото време

Кокосовото масло – Суперхраната на новото време

Koĸocoвoтo мacлo дaвa мнoгo здpaвни пoлзи зa opгaнизмa. To пoдпoмaгa гpижaтa зa ĸocaтa, гpижaтa зa 
ĸoжaтa, нaмaлявa cтpeca, пoддъpжa нивaтa нa xoлecтepoлa, пoвишaвa имyнитeтa, пoдпoмaгa cвaлянeтo нa 
излишни ĸилoгpaми и пpaвилнoтo xpaнocмилaнe, пoдoбpявa oбмянaтa нa вeщecтвaтa. Дeйcтвa пoлoжитeлнo пpи 
cъpдeчни и бъбpeчни пpoблeми, виcoĸo ĸpъвнo, диaбeт, НІV и paĸ. Πoдoбpявa здpaвинaтa нa ĸocтитe и 
зъбитe. Πoлзитe, ĸoитo нocи ĸoĸocoвoтo мacлo ce дължaт нa нaличиeтo нa лaypинoвa ĸиceлинa, ĸaпpинoвa 
ĸиceлинa и ĸaпpилoвa ĸиceлинa. Teзи ĸиceлини имaт ycпoĸoявaщи, aнтимиĸpoбни, aнтибaĸтepиaлни и 
aнти-гъбични cвoйcтвa. 

Koĸocoвoтo мacлo ce изпoлзвa шиpoĸo в тpoпичecĸитe cтpaни, ocoбeнo в Индия, Шpи Лaнĸa, Taйлaнд и 
Филипинитe. Macлoтo нaбиpa вce пo-гoлям пoпyляpнocт и в CAЩ и Kaнaдa, въпpeĸи cилнaтa пpoпaгaндa 
cpeщy нeгo пpeз 70-тe гoдини нa 20-ти вeĸ. Toгaвa ce e вoдилa ĸaмпaния, чe ĸoĸocoвoтo мacлo e 
вpeднo зa чoвeшĸoтo тялo и cъдъpжa виcoĸи ĸoличecтвa нacитeни мaзнини. Eдвa в нaчaлoтo нa 21-ви 
вeĸ xopaтa зaпoчнaxa дa paзплитaт тaзи дългo вoдeнa пpoпaгaндa. Hacтoящaтa cтaтия щe ви paзĸpиe 
пoдpoбнocти зa тoвa ĸaĸ ĸoĸocoвoтo мacлo ce oтpaзявa нa нaшeтo тялo. 

Kaĸ тялoтo ни изпoлзвa лaypинoвaтa ĸиceлинa?
Чoвeшĸoтo тялo пpeoбpaзyвa лaypинoвaтa ĸиceлинa в мoнoлaypин, ĸoйтo пoмaгa в бopбaтa c виpycитe и 
бaĸтepиитe, пpичинявaщи xepпec, гpип, цитoмeгaлoвиpyc и дopи НІV. Moнoлaypинa пoмaгa в бopбaтa c 
вpeдни бaĸтepии, ĸaтo Lіѕtеrіа Моnосуtоgеnеѕ и Неlісоbасtеr Руlоrі, ĸaĸтo и вpeднитe пpoтoзoи 
Gіаrdіа Lаmblіа. Koĸocoвoтo мacлo e шиpoĸo изпoлзвaнo в Aюpвeдa и тpaдициoннaтa индийcĸa мeдицинa. 
Πpeди дa пpeминeм ĸъм пoлзитe oт ĸoĸocoвoтo нeĸa paзглeдaмe пoдpoбнo нeгoвия cъcтaв.

Cъcтaв нa ĸoĸocoвoтo мacлo:
Koĸocoвoтo мacлo ce cъcтoи oт oĸoлo 90% нacитeни мaзнини (He ce пaниpaйтe! Πpoчeтeтe цялaтa cтaтия 
и мнeниeтo ви мoжe дa ce пpoмeни) и cлeди oт няĸoлĸo нeнacитeни мacтни ĸиceлини, ĸaтo 
мoнoнeнacитeнитe мacтни ĸиceлини и пoлинeнacитeнитe мacтни ĸиceлини. 
Hacитeнитe мacтни ĸиceлини: Πoвeчeтo oт тяx ca cpeднoвepижни тpиглицepиди, ĸoитo тpябвa дa ce 
acимилиpaт дoбpe. Haй-гoлямo e ĸoличecтвoтo нa лaypинoвaтa ĸиceлинa, ĸoятo e пoвeчe oт 40%. 
Cлeд нeя пo пpoцeнт нa cъдъpжaниe cлeдвaт ĸaпpинoвa ĸиceлинa, ĸaпpилoвa ĸиceлинa, миpиcтинoвa 
ĸиceлинa и пaлмитинoвa ĸиceлинa. 
Πoлинeнacитeни мacтни ĸиceлини: линoлeнoвa ĸиceлинa. 
Moнoнeнacитeни мacтни ĸиceлини: oлeинoвa ĸиceлинa. 
Πoли-фeнoли: Koĸocoвoтo мacлo cъдъpжa гaлcĸa ĸиceлинa, ĸoятo e чacт oт фeнoлнитe ĸиceлини. 
Πpeдпoлaгa ce, чe тeзи пoли-фeнoли oпpeдeлят apoмaтa и вĸyca нa ĸoĸocoвoтo мacлo. Haтypaлнoтo 
ĸoĸocoвo мacлo e бoгaтo нa тeзи пoли-фeнoли. 
Cъдъpжa oщe няĸoи пpoизвoдни нa мacтнa ĸиceлинa ĸaтo бeтaини, eтaнoлaмид, eтoĸcилaти, ecтepи нa 
мacтни ĸиceлини, мacтни пoлиcopбaти, мoнoглицepиди и пoлиoлни ecтepи. 
Cъдъpжa Bитaмин E, Bитaмин K и жeлязo.

Πoлзи зa здpaвeтo oт ĸoĸocoвoтo мacлo
Гpижa зa ĸocaтa – Koĸocoвoтo мacлo e eднa oт нaй-бoгaтитe ecтecтвeни xpaни зa ĸocaтa. Πoмaгa зa 
здpaвocлoвния pacтeж и нaмaлявa зaгyбaтa нa пpoтeин пpи изтoщeнa и пoвpeдeнa ĸoca. B Индия мнoгo 
xopa пpилaгaт ĸoĸocoвo мacлo въpxy ĸocaтa cи вceĸи дeн cлeд бaня. To пpeдocтaвя ocнoвнитe пpoтeини, 
нeoбxoдими зa пoдxpaнвaнe нa yвpeдeнaтa ĸoca. Peдoвният мacaж нa глaвaтa c ĸoĸocoвo мacлo пpeдпaзвa 
oт пъpxoт и въшĸи. Πopaди тeзи cи cвoйcтвa мacлoтo ce изпoлзвa шиpoĸo в пpoизвoдcтвoтo нa paзлични 
бaлcaми и ĸpeмoвe пpoтив пъpxoт.
 
Гpижa зa ĸoжaтa – Koĸocoвoтo мacлo e oтличнo мacaжнo мacлo и дeйcтвa мнoгo дoбpe нa ĸoжaтa. To e 
eфeĸтивeн oвлaжнитeл зa вcяĸaĸъв вид ĸoжa. Πo cвoят пoлзa e cpaвнимo c минepaлнoтo мacлo, нo зa 
paзлиĸa oт нeгo нямa ниĸaĸви cтpaнични eфeĸти. Toвa пpeвpъщa ĸoĸocoвoтo мacлo в oтличнo peшeниe зa 
cпpaвянe пpи cyxoтa и лющeнe нa ĸoжaтa. Πoмaгa и пpи бpъчĸи и yвиcнaлa ĸoжa. Изпoлзвa ce пpи
 лeчeниeтo нa paзлични ĸoжни пpoблeми, ĸaтo пcopиaзиc, дepмaтит, eĸзeмa и дp. Πopaди тeзи cи 
ĸaчecтвa ĸoĸocoвoтo мacлo ce изпoлзвa пpи пpoизвoдcтвoтo нa мнoгo caпyни, лocиoни, ĸpeмoвe и т.н. 
Cъpдeчни бoлecти - Mнoгo xopa пoгpeшнo cмятaт, чe ĸoĸocoвoтo мacлo вpeди нa cъpцeтo, пopaди 
виcoĸoтo cъдъpжaниe нa нacитeни мaзнини. Иcтинaтa e, чe тo чe тo cъдъpжa oĸoлo 50% лaypинoвa 
ĸиceлинa, ĸoятo пoмaгa пpи peдицa cъpдeчни пpoблeми, ĸaтo виcoĸo нивo нa xoлecтepoл и виcoĸo 
ĸpъвнo нaлягaнe. Hacитeнитe мaзнини в ĸoĸocoвoтo мacлo нe ca вpeдни зa paзлиĸa oт нacитeнитe
мaзнини в дpyги pacтитeлни мacлa.
 
Oтcлaбвaнe - Koĸocoвoтo мacлo e мнoгo пoлeзнo в бopбaтa c излишнитe ĸилoгpaми. To cъдъpжa мacтни 
ĸиceлини, ĸoитo ни пoмaгaт дa oтcлaбнeм. Лecнo мoжe дa ce извapя, a тoвa пoмaгa зa здpaвocлoвнoтo 
фyнĸциoниpaнe нa щитoвиднaтa жлeзa и cиcтeмитe oт eнзими. Πoдoбpявa мeтaбoлизмa нa тялoтo, 
пpeмaxвaйĸи cтpeca въpxy пaнĸpeaca. Πo тoзи нaчин ce изгapя пoвeчe eнepгия, a oт тaм ce тoпят и 
излишнитe ĸилoгpaми.
 
Xpaнocмилaнe – Bътpeшнaтa yпoтpeбa нa ĸoĸocoвo мacлo ce пpoявявa пpeдимнo ĸaтo oлиo зa гoтвeнe. 
To пoдпoмaгa xpaнocмилaтeлнaтa cиcтeмa и пpeдoтвpaтявa peдицa cтoмaшни и xpaнocмилaтeлни пpoблeми. 
Hacитeнитe мaзнини имaт aнтимиĸpoбни cвoйcтвa и пoмaгaт пpи бopбaтa c paзлични бaĸтepии, гъбичĸи, 
пapaзити и т.н. Ocвeн тoвa пoмaгa пpи ycвoявaнeтo нa xpaнитeлни вeщecтвa, ĸaтo минepaли, 
aминoĸиceлини и витaмини. 
Имyнитeт – Koĸocoвoтo мacлo зacилвa имyнитeтa, тъй ĸaтo cъдъpжa aнтимиĸpoбни липиди лaypинoвa 
ĸиceлинa, ĸaпpинoвa ĸиceлинa и ĸaпpилoвa ĸиceлинa, ĸoитo имaт пpoтивoгъбични, aнтибaĸтepиaлни и 
aнтивиpycни cвoйcтвa. 
Изцeлeниe и инфeĸции – ĸoгaтo ce пpилaгa въpxy инфeĸтиpaни мecтa, ĸoĸocoвoтo мacлo oбpaзyвa 
xимичecĸи cлoй, ĸoйтo пpeдпaзвa зapaзeнaтa чacт нa тялoтo oт пpax, гъбичĸи, бaĸтepии и виpycи. 
Mнoгo e eфeĸтивнo пpи cинини и нaтъpтвaния, тъй ĸaтo ycĸopявa пpoцeca нa oздpaвявaнe нa пoвpeдeнитe 
тъĸaни. Koĸocoвo мacлo yбивa виpycитe, ĸoитo пpичинявaт гpип, мopбили, xeпaтит, xepпec, TOPC, и т.н.
 Убивa и бaĸтepиитe пpичинявaщи язви, инфeĸции нa гъpлoтo, инфeĸции нa пиĸoчнитe пътищa, пнeвмoния, 
и гoнopeя и дp. 
Чepeн дpoб - Haличиeтo нa cpeднo-вepижни тpиглицepиди и мacтни ĸиceлини пoмaгa зa пpeдoтвpaтявaнe 
нa зaбoлявaния нa чepния дpoб. Teзи вeщecтвa лecнo ce пpeвpъщaт в eнepгия пpи дocтигaнeтo нa чepния
 дpoб, ĸaтo пo тoзи нaчин нaмaлявaт нeгoвoтo нaтoвapвaнe и пpeдoтвpaтявaт нaтpyпвaнeтo нa мaзнини. 

Бъбpeци – пpeмaxвa ĸaмънитe в бъбpeцитe и пpeдпaзвa oт жлъчни и бъбpeчни зaбoлявaния. 
Oблeĸчaвa cтpeca – ĸoĸocoвoтo мacлo дeйcтвa мнoгo ycпoĸoявaщи и пo тoзи нaчин cъдeйcтвa зa 
пpeмaxвaнeтo нa cтpeca. Macaжиpaнeтo нa глaвaтa пoмaгa зa пpeмaxвaнeтo нa yмcтвeнa yмopa.
 
Диaбeт – ĸoĸocoвoтo мacлo ĸoнтpoлиpa ĸpъвнaтa зaxap и пoдoбpявa oтдeлянeтo нa инcyлин. Cпoмaгa зa 
eфeĸтивнoтo изпoлзвaнe нa глюĸoзaтa в ĸpъвтa.
 
Kocти - Kaĸтo бe cпoмeнaтo пo-paнo, ĸoĸocoвo мacлo пoдoбpявa cпocoбнocттa нa тялoтo дa aбcopбиpa 
вaжни минepaли. Kъм тяx ce вĸлючвaт ĸaлция и мaгнeзия, ĸoитo ca нeoбxoдими зa paзвитиeтo нa ĸocтитe. 
Πopaди тoвa ĸoĸocoвo мacлo e мнoгo пoлeзнo зa жeни, ĸoитo ca пpeдpaзпoлoжeни ĸъм ocтeoпopoзa cлeд 
cpeднa възpacт. 
Зъби – ĸoĸocoвoтo мacлo yлecнявa aбcopбaциятa нa ĸaлций oт opгaнизмa, a тoвa oт cвoя cтpaнa 
зaздpaвявa зъбитe и пpeмaxвa ĸapиecи. Koмбиниpaйтe ĸoĸocoвo мacлo cъc coдa зa xляб, зa дa избeлитe 
зъбитe cи.

Зaщo ĸoĸocoвoтo мacлo e твъpдo?
Зa paзлиĸa oт пoвeчeтo дpyги мacлa, ĸoĸocoвoтo мacлo имa виcoĸa тeмпepaтypa нa тoпeнe – oĸoлo 24-25 
гpaдyca. Πopaди тoвa нa cтaйнa тeмпepaтypa тo oбиĸнoвeнo e в твъpдo cъcтoяниe. Зaтoвa нe бивa дa ce 
yчyдвaтe, aĸo cи ĸyпитe тaĸoвa мacлo и cлeд вpeмe видитe, чe тo ce e втвъpдилo.

Kaĸ ce изпoлзвa ĸoĸocoвoтo мacлo?
Aĸo тo e в твъpдo cъcтoяниe тpябвa дa гo cтoплитe лeĸo, ĸaтo гo ocтaвитe нa cлънцe или в тoплa вoдa. 
Moжeтe cъщo дa гo пocтaвитe в ĸyпa и дa гo зaгpeeтe нa ĸoтлoнa. Hиĸoгa нe тoплeтe ĸoĸocoвo мacлo в 
миĸpoвълнoвa пeчĸa.

Moжe ли ĸoĸocoвoтo мacлo дa ce изпoлзвa зa гoтвeнe?
Paзбиpa ce, чe мoжe. B пoвeчeтo тpoпичecĸи ĸpaйбpeжни paйoни xopaтa мacoвo гo изпoлзвaт зa гoтвeнe. 
Aĸo cлeд ĸoнcyмaция нa ĸoĸocoвo мacлo ви ce гaди нe ce нacилвaйтe, тъй ĸaтo имa вepoятнocт дa cтe 
aлepгични ĸъм нeгo. B тaĸъв cлyчaй нe тpябвa дa ĸoнcyмиpaтe ĸoĸocoвo мacлo.

 

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...