Translate

2016/06/13

Динени семки за здрав имунитет

Динени семки за здрав имунитет


Здрав имунитет – можем да помогнем на организма да ни пази от болести, като го „заздравим” допълнително с илачи, които включват динени семки

Динята е любим плот на малки и големи, консумацията и през горещите летни месеци ни разхлажда и утолява жаждата. Също така е доста полезна за цялостното здраве, защото в нея се съдържа богат набор от полезни за организма вещества. Тя е източник на витамините С и А, бета каротин, калций, желязо, калий, фибри, ликопеин и други. Изследванията, които са направени сочат, че помага при някои ракови заболявания. Съдържанието и на калий спомага за нормализирането на кръвното налягане, а фибрите, които съдържа спомагат за правилното извършване на функциите на червата.
Здрав имунитет и пречистване на организма с динени семки

Динените семки, които изплюваме също са полезни за здравето. В тях се съдържат много полезни и ценни вещества, сред които белтъчни и мазнини. Cucurbocitrin е вещество съдържащо се в динените семки, което помага за намаляване на кръвното налягане. Освен това то подобрява функциите на бъбреците.

Рецепти с динени семки

1. За направата на рецептата се използват сурови динени семки – 5 чаени лъжици. Те се счукват в дървено хаванче и после се заливат със студена вода – 1 литър. Слагат се на котлона и се сваряват за 45 минути. Когато илача е готов, той се прецжда. Пие се по чаена чаша 3 пъти на ден. Желателно изпиването да става преди консумацията на храна. Тази отвара засилва имунитета, но се препоръчва силни при високо кръвно и простатит.
2. Динени семки за пречистване на организма – тук се използват препечени семки от диня. Те се слагат в тавичка и се изпичат във фурната. Целта е те да се изсушат. После те се смилат на прахче. За да продължите приготвянето на илача ви трябва ниско маслено мляко. Смлените динени семки се смесват с ниско масленото мляко в съотношение 1:10. Приемат се по 2 чаши от илача на гладно.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...