Translate

2016/06/13

Дебела мара – растението, което ще ви попилее от изненада

Дебела мара – растението, което ще ви попилее от изненада


С дебела мара лечението е лесно като детска игра

Дебела мара е познато растение с лечебни свойства, което убива микробите и не позволява на възпаленията да се развиват.
За ползите от употреба на билката се носят редица легенди. Според билкари тя е нужно да присъства в дома на всеки български гражданин.
Растението ще пречисти въздуха в помещението и ще зареди с положителна енергия жителите на дома. Най-популярното приложение на дебела мара е свързано със заболявания на ушите. То помага при редица ушни инфекции.
Препоръчителен лек е за стопиране на възпалението. Освен това се скъсява периода за възстановяване след прекарване на подобен вид инфекция, което е допълнителен плюс за засегнатите.
Няколко страхотни рецепти с дебела мара за домашно лечение
При болки в ушите: при протичане на инфекции и болки в ушите е време да направите нещо изключително ефикасно. Трябват ви броени капки току-що изстискан сок от билката.
Поставете ги в ушния канал и чакайте. В този момент трябва да бъдете в легнало положение. Важно: лекарството със сок от дебела мара не е предназначено за вас, ако от ухото ви изтича гной.
При кокоши трън и брадавици: само за броени дни ще се отървете от кожните израстъци, които толкова много ви пречат. Прави се компрес от месестите листа на билката.
Те се разцепват на две през средата им, но с предварително обелена ципа. Дебела мара изобилства от флавоноиди, мравчена киселина, ябълкова киселина, въглехидрати и смоли.
Те дават своя огромен принос за изкореняване на кокоши трън и изгаряне на загрозяващи брадавици по кожата.
За целта листото се поставя директно върху образуванието и се прикрепя с помощта на лепенка. Останете така в рамките на цялата нощ. Сутрин отстранете листа, а вечер направете процедурата отново с нов лист.
Продължете до получаване на задоволителен резултат. Обикновено са достатъчни само 4-5 дни или общо след направата на 8 лапи. Дори продължителната употреба не крие никакви рискове за здравето.


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...