Translate

2016/07/11

Никога не губете времето и енергията си за онези, на които сте безразлични

Никога не губете времето и енергията си за онези, на които сте безразлични

Никога не прехвърляйте на друг човек отговорността за това, което се случва в живота ви. Изкушението е голямо, но пожалете себе си. Точно в момента, когато вътрешно вземете това решение- „Аз съм автор на своите неудачи и творец на своите успехи“, ще придобиете сили.

Приемете факта, че миналото не може да промени, всичко е свършило.

Ние можем да управляваме единствено нашето бъдеще, което зависи от това, което правим сега, в който и да е конкретен момент. Не очаквайте, че бъдещето ще ви се усмихне – направете така, че то да не може да не ви се усмихне.

 Отървете се от илюзията, че можете да промените другите хора.

Подсъзнателно всички ние страдаме от тази наивна заблуда и в резултат страдаме в истинския смисъл на думата. Хората променят само обстоятелствата, всичко останало е само измама на възприятието. Позволете им да бъдат различни и в един момент дори ще започнете да получавате от това удоволствие.

 Ние сме нужни на другите силни.

Слаби, уморени, страдащи, нещастни – такива ние не сме нужни на никой. Ако те се преструват, че нещата стоят по друг начин, значи ви заблуждават. Не се поддавайте! Съгласете се с абсолютността на това правило, вдишайте, разтърсете се и вие ще осъзнаете, че няма за какво да се разстройвате.

Всички наши действия ще имат конкретни последствия.

 А в действителност ние винаги избираме не това, което ще направим, а това, което ще се случи, в резултат от нашите действия. Така че преди да направите нещо глупаво, обмислете внимателно неговите последици, и след това глупавите неща в живота ви ще бъдат много по-малко.

Не живейте така, сякаш ще живеете вечно.

 Всеки един от нас ще умре. Това е неизбежно и е медицински факт. Може заради това да страдате, а е възможно да направите усилие и да оставите тази тема веднъж завинаги. Не живейте така сякаш ще живеете вечно. И не живейте като че ли ще умрете утре. Осмислете тези две твърдения и ще намерите своя собствена рецепта за щастлив живот.

Правете това, което вътрешно смятате за важно.

 Ако се чудите какъв е смисъла на живота, най-вероятно това е просто депресия. Важен е не конкретният „смисъл на живота“, а усещането, че живеете осмислено. Правете това, което вътрешно считате за важно. Не забравяйте да си повтаряте това често. И не гонете успеха. Ако просто правите това, което чувствате за важно, успехът ще ви застигне сам.

Не губете времето и енергията си за онези, на които сте безразлични, или – още по-лошо – за онези, които не ви обичат.

На този свят има много хора, с които можете да живеете в в радост. Просто не трябва да бъдете затворени и подозрителни. Повярвайте, ако сте открити и добри, няма какво да изгубите.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...