Translate

2016/07/14

Витамини премахват подуването на стомаха за минути

Витамини премахват подуването на стомаха за минути


Преди да започнем тази статия искам да ви задам прост въпрос – знаете ли какво причинява подуването на стомаха? Първо, трябва да знаете, че подуването на стомаха е често срещан здравословен проблем, който не само е неприятен за очите (прави корема ви много по-голям, отколкото е), но той причинява също така и доста дискомфорт. Трябва да знаете, че има няколко допринасящи фактори за това заболяване като най-често срещаният са храните, които задържат вода в тялото и забавят храносмилането.
Забележка: Но вие не трябва да се притеснявате, защото в тази статия ще ви покажем как да се отървете от подуването на корема за минути – с помощта на следните полезни витамини. Става дума за витамините В комплекс, които са много полезни за човешкото тяло, и лесно се набавят с храна в естествения им вид.

Витамин В6

Първо, трябва да знаете, че витамин В6, наричан също пиридоксин, се бори със задържането на вода в тялото. Много различни изследвания стигнаха до заключението, че почти 90% от населението на света имат недостиг на този витамин, което се дължи най-вече на модерния начин на живот и на лошите навици на хранене. Медицинските експерти казват, че този витамин също така подобрява имунния отговор на тялото към често срещани бактерии и вируси. Той е изключително полезен за пациентите със сърдечни заболявания и за бременните.
Най-добрите хранителни източници на витамин В6 са птичето месо, рибата, пълнозърнестите храни, спанака и бобовите растения.

Витамин В1

Витамин В1, познат също като тиамин, е особено важен за разграждането на въглехидратите в тялото. Медицинските експерти казват, че този витамин превръща храната която ядем в енергия. Трябва също да знаете, че този витамин подобрява функцията на сърцето и нервите, както и ускорява храносмилането и неутрализира газовете и подуването на стомаха. Той също така елиминира усещането за глад.
Най-добрите източници на витамин В1 са пълнозърнестите храни, зелените листни зеленчуци, бирената мая, бобовите растения.

Витамин В12

Първо, трябва да знаете че недостигът на витамин В12 често се свързва с различни видове възпаление в коремната област. Възпалението разстройва баланса на полезните бактерии в тънките черва и води до лошо храносмилане и забавен метаболизъм.
Най-добрите хранителни източници да витамин В12 са морските дарове, прясното мляко, сиренето, яйцата, птичето месо, говеждото, киселите зеленчуци.
Още по темата:

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...