Translate

2016/07/17

Читателка: Страдах от лениви черва с години. Това чудо ме излекува и горещо го препоръчвам на всички

Читателка: Страдах от лениви черва с години. Това чудо ме излекува и горещо го препоръчвам на всички



.

Читателката ни Мария Симеонова изпрати рецептата за лечение на запек, която прекратила проблема й от месеци насам!

Констипацията или запекът са проблем на все повече хора и то на различни възрасти. Най-вече той се дължи на забавен метаболизъм, но лошото е, че в търговската мрежа се продават илачи, чиито ползи са далеч по-малко от негативите.
Нашата читателка Мария Симеонова изпрати своята рецепта за лечение на запек, благодарение на която успяла да се пребори с кошмара си след употребата на ред лекарства. Тя я препоръчва горещо на всички с нейния проблем и твърди, че вече няколко месеца не ползва нищо, а посещенията й в тоалетната са повече от редовни.
лечение на запек
Мария Симеонова сподели своето чудо, както го нарича, за лечение на запек
„Ако щете ми вярвайте, но поне пробвайте. Родих се, откакто моя колежка ми сподели рецептата и съм я казала на много хора. Това е чудо, няма никакви странични ефекти и е изцяло натурална“, пише Мария Симеонова за тази паста за лечение на запек.
Вземете половин чаена чаша листа от сена, 450 грама стафиди, 450 грама сушени смокини, 450 грама изушени сини сливи, една кафена чашка кафява захар и една чаена чаша лимонов сок. Трябват ви и две и половина чаени чаши вряла вода.
Първо запарете сената в посоченото количество от две и половина чаши вряща вода и ги оставете в нея за не повече от пет минути. След това извадете всички листа от сената и налейте запарката в една по-голяма тенджера.
Прибавете вътре в тенджерата към водата от сената всички сушени плодове – сливите, стафидите и смокините като ги сварите за пет минути на котлона. Чак след като сместта е вече готова и я махнете от печката, прибавете в нея захарта и сока от лимона.
Оставете сместта добре да се охлади, след което я поставяте в блендер и хубаво я разбивате, за да се получи гладка и хомогенна паста. Вече готовата паста за лечение на запек се съхранява в стъклен буркан, добре затворен с капачка и се пази в хладилника. Там може да престои над 2 седмици, без да се развали.
Как се употребява тази паста за лечение на запек – всеки ден взимате по една или две супени лъжици от пастата, заедно с храната си. Може да е непосредствено преди, по време или след хранене.
Ако ви дразни гъстотата на пастата, бихте могли да я разтваряте и в топла вода по ваш избор, за да я разредите като питие. А може и да я мажете върху препечена филийка – тези неща вече зависят изцяло от собствените ви предпочитания.
Лечението с тази паста е добре да продължи поне един месец като за целта ще ви е нужна и втора доза от нея. След това разредете приема като не ползвате пастата всеки ден, а през ден само по една лъжица.
Хубавото на тази паста за лечение на запек е, че няма никакви странични ефекти (дори самата сена се маха от нея още в началото на приготвянето) и спомага за идеалното прочистването на дебелото черво и целия организъм. Тя има и силни детоксикиращи свойства, затова може да я използвате и като „чистач“ на вредни натрупвания, а не само за засилване на метаболизма.
Благодарим на Мария Симеонова за споделения опит и рецепта!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...