Translate

2016/10/02

Невероятно! Плодовете и зеленчуците приличат на органите, които лекуват!

Невероятно! Плодовете и зеленчуците приличат на органите, които лекуват!


Невероятно, но факт! Плодовете и зеленчуците приличат на онези човешки органи, които лекуват. Ето за какво става въпрос:
Морков – очи
Ако погледнете напречен разрез на морков, ще забележите, че наподобява на човешкото око. Морковите са богати на витамини и антиоксиданти, които подобряват зрението и действат добре при някои очни заболявания.
morkov oko

Орех – мозък
Отдавна сте забелязали, че орехът прилича на мозък, нали?! Орехът е наричан „храна за мозъка“ – богат е на 3 мастни киселини, които поддържат функциите на мозъка.
mozak oreh

Кости – целина
Целината е богат източник на силикон. Благодарение на това вещество, полезният зеленчук дава изключителна здравина на костите.
celina kosti
Матка – авокадо
По форма авокадото прилича на женската матка. Този плод съдържа фолиева киселина и защитава от рак на матката. Препоръчително е жените да ядат поне по едно авокадо на седмица.
avokado matka
Тестиси – миди
Мидите и тестисите си приличат. Отдавна е доказано, че мидите съдържат фолиева киселина, която подобрява качеството на спермата.
midi testisi
Гърди – грейпфрут
Ненапразно гърдите и грейпфрутът имат еднаква форма. В полезния плод има липоноиди, които се борят срещу рака на гърдата.
greipfrut gardi
Сърце – домат
Ако разрежете домат, ще видите, че има разделения и структури, които приличат на тези, които са в човешкото сърце. Изследванията сочат, че ликопенът в доматите предпазва от някои сърдечни заболявания.
domat sarce
Стомах – джинджифил
Джинджифилът прилича на човешкия стомах и е известно, че помага при гадене. Съдържа гингерол – вещество, което има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.
dvindjifil stomah
Панкреас – сладък картоф
Сладкият картоф по форма много прилича на панкреаса. Доказано е, че предпазва от рак на панкреаса.
sladak kartof pankreas

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...