Translate

2016/10/02

Пастата от магазина е вредна! Цял живот перфектни зъби с тези природни рецепти

Пастата от магазина е вредна! Цял живот перфектни зъби с тези природни рецепти

Домашна паста за зъби. Тогава със сигурност няма да има нито флуорид или други вредни добавки.Майка ми е почиствала зъбите си, през целия си живот, с хлебна сода и сол, в резултат – нито еднапломба и белоснежни зъби. Това, разбира се, зависи пряко и от генетиката, но факт е, че ние можем итрябва да си мием зъбите със свои пасти и прахове, без да бъдем мързеливи да си ги приготвяме.
Ето някои рецепти за домашна паста за зъби и прах за зъби.
Бананова паста за зъби
Вземете равни части от прах от сушени бананови кори, фина морска сол, зехтин и екстракт от бор.
Евкалиптова паста за зъби
Смесете фина трапезна сол, сода за хляб, зехтин и прах от евкалиптови листа.
Патладжанова паста за зъби
Каша от печен патладжан пасирана до еднородна маса. Към кашата се добавя запечена морска сол в равни пропорции с теглото на патладжана. Солта почиства зъбите, а съставките на патладжана, укрепват венците.
Всички тези домашни пасти много добре почистват зъбите, перфектно подхранват венците, подобряват кръвообращението, укрепват корените и зъбния емайл. И най-важното – те не са вредни за тялото. С тези пасти можете да не използвате четка. Зъбите се почистват добре с пръсти. В същото време масажирате и венците.
Зъбен прах
В прах от чиста, суха глина добавите морска или готварска сол и прясно смлян черен пипер. Този прах подобрява циркулацията на кръвта на устната лигавица, увеличава слюноотделянето, подхранва и заздравява венците и зъбите.
Прахът се нанася с мека четка или пръст върху зъбите. И тъй като той има голям почистващ ефект, то не трябва да почистват зъбите си повече от 1 минута.
Избелваща зъбна паста
Избелващи пасти за зъби могат да се приготвят у дома. Необходимо е да се смесят малки количестваобикновена паста за зъби със сода за хляб, готварска сол и водороден прекис. Ще получите отличнадомашна избелваща паста за зъби– безвредна и ефективна, доказан народен лек. Отново – не злоупотребявайте с постоянното почистване с тази паста.
Като средство за избелване на зъбите може да се използва водороден прекис. Между другото, наосновата на водородния прекис са създадени геловете, използвани за избелване на зъбите с апарат.
Процедурата за избелване е проста. След като си измиете зъбите с обикновенапаста за зъби, сеизплакнете с водороден прекис, изплюйте и след това внимателно изплакнете устата си с топла вода.Може с памучен тампон, потопен във водороден прекис, да избършете вашите зъби и изплакнете устата си.
За тези, които обичат сложността, още една рецепта. Билки, приготвени на прах. За да го направите, ще ви трябва: прах от cinquefoil изправени – 2 части airny прах – 2части и прах от брезова кора – 1 част.Всички съставки могат да бъдат намерени в билкова аптека.(бел. от мен: Не знам какви са първите две съставки. Помагайте.)
Смесете съставките в пропорциите, разредете с малко топла вода до гъста кремообразна консистенцияи използвайте получената смес в пастата за зъби. В рамките на един час, след като си измиете зъбите,не трябва да ядете.
За тези, които разбират от химия е подходяща дървесната пепел. Тя съдържа калиев хидроксид – съединение, което е абсорбент и отличен избелващ агент. Четката за зъби трябва да се потопи в дървесната пепел и да си измиете зъбите. Можете да смесвате дървесната пепел с паста за зъби или прах.
Ето какъв режим трябва да въведете за да се усмихвате винаги:
Сутринта, докато си миете зъбите, напълнете устата си със студена преварена вода и плакнете устата си в продължение на три минути, след това бавно изпиите три глътки. Тази процедура заздравява зъбите и подобрява отделянето на слюнка.
След ядене, трябва да се изплаква устата. Изплакването на устата е полезно не само за зъбите, ноукрепва мускулите на устните и бузите.
Лятото идва и все повече ще се срещате с плодовете и зеленчуците, които са необходими за здрави зъби, като ягоди, горски ягоди ябълки и череши.
Още рецепти:
Кимион на прах, 1-2 супени лъжици сода за хляб – 1 ч.л. сол 1 ч. л., масло – 1 супена лъжица лимонов сок, 1 супена лъжица. лъжица Смесете всички съставки добре и си миите зъбите.
Смесете 1 чаена лъжичка ситно смляна морска сол и мед до кремообразно състояние и добавете двекапки от етерично масло ( от чаено дърво, камфор, бор, лавандула, мента). Почистете зъбите.
Смес за масажиране на венците:
Смесете 2 супени лъжици фино смляна морска сол, 3 чаени лъжички смлян черен пипер, чаена лъжичка куркума и след това добавете разтопено масло, докато стане на крем.
Потопете пръста в състава и масажирайте венците с кръгово движение, по посока на часовниковата стрелка. За да избелите зъбите си у дома, използвайте народни средства за защита и рецепти пише masterveda.ru.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...