Translate

2016/10/02

Linux дистрибуции, които приличат на ОС Windows

Linux дистрибуции, които приличат на ОС Windows

Когато някой Windows потребител реши да премине към Linux, най-често избира Linux дистрибуция, която прилича на Windows 7 или Windows XP. 


Това е съвсем разбираемо, понеже разликите между Windows и Linux са наистина огромни. Потребителите много по-лесно се ориентират в средата на познат интерфейс. Това е съвсем логично и всички статистики и изследвания показват, че хората наистина търсят в Google предимно дистрибуции на Linux, които приличат на Windows и по-точно, на Windows 7 и Windows XP.
Има много Linux дистрибуции, които приличат на Windows, а тук ще разгледаме някои от тях, в които са положени специални усилия за максимална прилика с ОС Windows.
Трябва да отбележим, че много Linux потребители буквално презират идеята за разпространение на Linux чрез имитация на Windows интерфейса. Но преходът от Windows към Linux не минава гладко за всички. Основната причина за това е, че за много потребители опитът за ползване на компютъра се базира на Windows и често адаптирането към Linux изисква известни усилия. И ако външният вид и интерфейсът могат да помогнат, защо да не се възползваме?

Chalet OS
Ако Windows 10 ви е накарала да преминете към Linux или поне да опитата тази ОС и сте почитател на класическия външен вид и меню на Windows 7, то Chalet OS може да е точно за вас. Тази операционна система предлага комфорта и уютния интерфейс на Windows 7, съчетани със стабилност, гъвкавост, безопасност и другите удивителни свойства на Ubuntu 16.04.
Обърнато е особено внимание, Chalet OS да бъде интуитивно позната на Windows потребителите. Налична е и помощ, в която са описани промените, които са направени, за да се постигне същия външен вид, като на Windows 7.




Създателите на Chalet OS много добре разбират, че преходът от Windows към Linux може да отблъсне потребителите, които през целия си живот са виждали само ОС Windows. Ето защо те са променили някои от стандартните приложения, за да направят прехода съвсем лесен.


За тази цел се използва специалната програма Style Changer, в която са вградени на практика всички теми, предлагани за Windows. Всичко става само с един клик. А ако искате още настройки - има ги. Това си е Linux,

В Style ChangerChalet OS е вграден интересния инструмент Start Point, на който всеки би трябвало да обърне внимание. Този софтуерен инструмент може да придвижи начинаещите на светлинни години напред.


Ако искате да разберете как са игрите в Linux - погледнете Start Point. Необходима е по-голяма производителност и по-бърза работа? Отново Start Point. Изобщо, Start Point е пътеводител по приложенията в Linux. Тази програма постепенно става все по-популярна и е едно от най-добрите неща в Chalet OS.


Chalet OS съвсем не е създадена само за миграция от Windows към Linux. Това е едно готово решение за дома и бизнеса.

Zorin OS
Смяната на операционната система всъщност е промяна на навиците и машиналната памет, създадена при използването на предишната ОС и това може да бъде неприятно и образно казано, огромна бариера при адаптацията към нова ОС. Механичното натискане на горещи клавиши, проверката за вируси и какво ли още не.


Zorin OS е специална Linux дистрибуция, която прилича на ОС Windows и по външен вид, и по интерфейс. Запитване сред Linux потребителите относно каква ОС e най-добре да се използва след Windows показва, че най-честият отговор е Zorin OS.

Инсталираният софтуер е подбран по такъв начин, че доколкото е възможно, интуитивно да замести Windows. Няколко игри, плеър, графичен редактор, уеб-браузър, офис-пакет и други, дават възможност за лесно изпълняване на ежедневната работа.
Подобно на много Linux дистрибуции и тук има Software Center за изтегляне и инсталиране на приложения с един-два клика. Предварително са инсталирани Wine и PlayOnLinux, които дават възможност за стартиране на почти всички програми и игри за Windows.
Свършена е наистина много работа и това е една много добра операционна система.

Kubuntu
Ако сте се замисляли за преход към Linux, няма как да не сте чували за Ubuntu. Действително, Ubuntu е един отличен начин за започване на пътешествието по Linux. Но опитайте Kubuntu, вместо Ubuntu, която използва Unity.


Kubuntu е навярно най-интересната дистрибуция и предлага една елегантна и полирана KDE среда.


Ubuntu има малко по-различен десктоп от Windows и някои други различия, които затрудняват начинаещите. Но ако работите с Kubuntu, менюто и индикациите на десктопа ще бъдат познати, което дава една комфортна среда за начинаещите, а и не само на тях.



Всичко работи плавно и удобно, менюто е класическо, инсталирането и премахването на програмите е лесно. Препоръката на по-опитните Linux потребители е след Windows, най-добре да се започне с Kubuntu, понеже това е официална Ubuntu дистрибуция, на която много от останалите Linux системи се базират.


Linux дистрибуциите за Windows потребители правят прехода към свободната операционна система по-лесен. Това е един нелош начин за вникване във философията на Linux, която печели все повече почитатели.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...