Translate

2016/11/07

ЕНЕРГИЯТА НА РОДА. Четиво за момичета във възрастта 50+

ЕНЕРГИЯТА НА РОДА. Четиво за момичета във възрастта 50+


ИМАТЕ СИН, или внук, смятам, ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕТЕ – енергията на любовта в рода се предава по следния ред. За момчето идва от бащата и дядото по бащина линия. Тоест, там връзката не бива да е прекъсната. Сина трябва да е в добри отношения с бащата, както и с дядото. От там той ще вземе енергия за да бъде успешен живота му. Да може да създаде хубаво и здраво семейство, както и да има добра професионална реализация. Ако тези връзки са някъде прекъснати (причините могат да бъдат различни), то живота на такъв младеж и после мъж е с липса на реализация, понякога професионална, понякога лична, понякога и двете. Или както казват старите хора „не му върви”.
Бебета, майки, енергия на рода

Така че, за да направите теста за собствена преценка на ситуацията, прегледайте техните отношения и си дайте отговори на следните въпроси. Дали когато е бил малко момче вашият син, дядото е имал добър контакт с него? Дали го е учил на някакви „мъжки” неща? Дали го е обичал? Или обратното – не се е интересувал от него? После – бащата. Той дали е отделял достатъчно време за да бъдат заедно? Или си е гледал професията повече?  Понякога бащите, в старанието си да обезпечат материално семействата си, пътуват много, липсват много, дори отиват да работят някъде в чужбина. И така чисто енергийно не присъстват близо до децата си. Но да продължа с теста, следващ въпрос. В какви отношения са днес? Дали сина обвинява за нещо баща си (изневерявал е, развел се е, тормозил е него, майка му, братята, сестрите му, бил е алкохолик, хазартен тип или просто безотговорен егоист )? Дали не счита баща си за предател към семейството? Дали има нещо друго, в което го обвинява? Дали има  нещо, за което не би могъл  да му прости?  Контактуват ли сега? Колко често?
От тук ще прецените дали връзката е нарушена. Ако всичко е ок, тези тримата трябва да съхраняват хубави чувства един към друг, дори и дядото да не е между живите вече. Това е важно! Респекта, тоест уважението винаги трябва да е от по-малкия към по-големия. Има тук старшинство, което е по възраст. Ако връзката е нарушена, то работата по възстановяването е в ръцете на най-малкия, тоест на сина. Той трябва да поправи нещата. Той първи трябва да прости, да подаде ръка, да потърси контакт и да възстанови отношенията.
В  ПРОТИВЕН  СЛУЧАЙ  Е  ВЪЗМОЖНО живота на вашия  СИН  да бъде  поредица от провали.
майка с бебе


ИМАТЕ  ДЪЩЕРЯ, или внучка? Тогава по същия начин ви съветвам да направите преглед на отношенията между вас, вашата майка, вашата дъщеря и внучката. Тук, сещате се, женската енергия върви по тази линия – дъщеря, майка, баба по майчина линия. И тази връзка също трябва да е хубава и непрекъсната. Както и какви спомени пазите от вашата баба по майчина линия. Енергийната връзка с нея е жива, няма  значение че тя вече не е на този свят. Душите продължават да живеят и след физическата смърт на тялото. И те имат връзка с нас. Особено що се касае до родови отношения. Говорим често за карма, но има 3 вида такава. Първата е тази на съответната душа. После има родова карма. Тоест, всички хора в рода, фамилията са свързани по определен начин. И накрая идва кармата на етноса.
За наше съжаление има една голяяяяяма уловка в тази „игра”, наречена живот. В смисъл, че бащите в повечето случаи са силно привързани към дъщерите, а майките – към синовете си. (Едипов комплекс и синдром на Електра). И от там се „прецакват” нещата във връзка с горенаписаното от мен. Така, обаче е устроен света! Факт!
красива жена с орхидея

Има и друго, също МНОГО ВАЖНО! ВСЯКА ДУША СИ ИМА ПЪТ!

И ние като родители понякога умаловажаваме пътя на нашите деца. Искаме те да са като нас или по-добри от нас, но НИЕ  НЯМАМЕ  ПРАВО  ДА  ЧЕРТАЕМ  ТЕХНИЯ  ПЪТ! ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ГО ПРИЕМЕМ! Независимо дали ни харесва или не.
МАЙКАТА ТРЯБВА САМО ДА ИСКА ДЕЦАТА Й ДА СА ЩАСТЛИВИ, каквото и да означава това!  И втази връзка не без значение е примерът, който тя им дава. Има и още един момент, който майките по мое мнение подценяват. А именно –  ТРЕВОЖАТ  се за децата, които според тях не са добре позиционирани в житейски план. МАЙКИ,  моля ви,  НЕ  ПРАВЕТЕ  ТОВА! Така не помагате, а пречите! ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ЖИВОТА! Ако сина ви (дъщеря ви) трябва да премине през определено житейско изпитание, подкрепяйте го, но никога не казвайте „горкото ми дете”. И не поставяйте проблемните си деца „във фокус”, защото вътре в тях е скрит ресурса за да се справят със ситуацията.
Разбира се, познаваме примери за обратното. Липса на семейство, стабилни корени и род и въпреки това успели в живота хора. Но това е вече невероятна сила на духа, която не всеки притежава. Тези са специални.
И за финал, нека дам следният съвет : МАЙКИ, СТАРАЙТЕ СЕ ДА НЕ БЛОКИРАТЕ ЕНЕРГИЯТА НА РОДА! За да можете да се радвате на своите деца и внуци и да се гордеете с тях! Защото в крайна сметка рекапитулацията на един успешен човешки живот е: Когато видиш децата и внуците си, здрави, реализирани  професионално и създали щастливи семейства!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...