Translate

2016/11/06

ЕХИНАЦЕЯ, АСТРАГАЛУС И РЕЙШИ

ЕХИНАЦЕЯ, АСТРАГАЛУС И РЕЙШИ, 100 КАПСУЛИ

RU:Эхинацея, астрагал и рейши, 400 мг, 100 капсул
BG:Ехинацея, астрагалус и рейши, 400 mg, 100 капсули
EN:Echinacea, astragalus and reishi, 400 mg, 100 capsules

Допринася за нормалното състояние на имунната система и подкрепя метаболитните процеси. Тонизира, ободрява и притежава адаптогенна и антиоксидантна активности. Приемът на суплемента е подходящ през периоди на умора и продължителен стрес.

Ехинацеята произхожда от Северна Америка. Това е многогодишно растение с виолетови цветове. Изследванията сочат, че това растение укрепва имунната система. Това му свойство се дължи главно на три групи съставки: алкиламиди, производни на кафеената киселина и полизахариди.Доказано е, че ехинацеята стимулира имунната система и я прави по-ефективна в борбата с инфекциите. Тя увеличава производството на всички видове кръвни клетки, включително и на тези познати като „естествени клетки-убийци”. Овен това ехинацеята увеличава производството на интерферон, важна част от имунната реакция на организма при вирусни заболявания – настинки и грип. Действието й върху имунната система намалява вероятността от повторна поява на дадено заболяване.
Най-новите проучвания сочат, че употребата на ехинацея е най-ефективна в началните стадии на грипа и настинката. Тя намалява продължителността на болестното състояние и увеличава съпротивителните сили на организма. Учените все още спорят дали ехинацеята има положителен ефект, ако се приема превантивно срещу вирусни заболявания. Ехинацеята намира приложение и за предотвратяване на повторно възникващи инфекциозни заболявания. Тя се използва локално при хронично възпаление на яйчниците.

Приемът на ехинацея при простудни заболявания трябва да започне възможно най-рано и да продължи 7-10 дни безпрекъсване. Ехинацеята се приема под формата на изцеден сок или тинктура от изсушената билка.

Приемът на ехинацея не се препоръчва при хора, страдащи от автоимунни заболявания като лупус или при хора болни от туберкулоза, множествена склероза, СПИН. Не се наблюдават противопоказания при бременност и кърмене.

Астрагалът произхожда от Китай и Монголия. Според китайската традиционна медицина той се използва за балансиране на жизнената енегрия Чи. Той съдържа тритерпенови сапонини, аминокиселини (GABA, L-канаванин), флавоноиди, полизахариди, селен. Астрагалът има антиоксидантно, диуретично, имуностимулиращо, тонизиращо действие, понижава кръвното налягане и тонизира сърдечния мускул.

Рейши се счита за едно от най-ценните лекарства в традиционната източна медицина. Митично благотворното му действие върху здравето, жизнеността и имунитета вече е подробно документирано и потвърдено от редица научни изследвания.

Биологично активни вещества в състава на рейши:

Полизахариди – подпомагат изчистването на тялото от токсични отлагания, подобряват естествените оздравителни способности на организма и засилват имунната система.

Тритерпеноиди – оптимизират дейността на храносмилателната система, намаляват холестерола, детоксикират черния дроб и повлияват положително хепатит, хроничен бронхит, кашлици и астма.

Германий – повишава нивата на кислород в кръвта, спомага за по-активни метаболитни процеси и по този начин предотвратява тъканна дегенерация.

Аденозин – понижава нивото на холестерол, подобрява циркулацията на кръвта, регулира обмяната на веществата.

Благодарение на силните си адаптогенни свойства, рейши нормализира функциите на организма, стимулира имунитета, неутрализира свободните радикали и пречиства тялото.

Приложение на гъбата рейши при заболявания:

Рак

Рейши се прилага като съпътстваща терапия при ракови заболявания поради свойствата на съдържащите се в него полизахариди, германий, хром, молибден и никел. Полизахаридите спират развитието на раковите клетки, а в комбинация с германий повишават защитните сили на раково болните при имунен дефицит и като резултат удължават живота на пациентите.

Чернодробни заболявания

Черният дроб е основният орган, отговорен за обмяната на веществата, който участва в въглехидратния, липиден и протеинов метаболизъм, а същевременно е органът с най-отговорна роля при детоксикиране на тялото. Чернодробните проблеми представляват сериозна заплаха за организма, тъй като са рискови фактори за отключването на вторични заболявания.

Полизахаридите, съдържащи се в Рейши, подобряват имунната защита срещу вирусния причинител на остър и хроничен хепатит. Взаимодействието между полизахаридите и германия се оказват мярка за ефективен контрол върху разпространението на ракови клетки в черния дроб. Германий има отношение към подобреното кръвообращение, както и към неутрализиране на токсините, натрупани в тялото при прекомерна употреба на алкохол или химическо отравяне.

Рейши минимизира опасността от поствирусни увреждания на черния дроб, подобрява метаболизма и регенеративните способности на органа, както и подпомага синтезата на протеини.

Нарушения в кръвното налягане, тромбози и атеросклероза

Вече познатата комбинация на полизахариди и германий ефективно пречиства кръвта, предотвратява образуването на отлагания по артериалните стени и тромбози, като по този начин се явява профилактика на високо кръвно налягане и запушване на кръвоносните съдове.

Същевременно рейши нормализира дейността на еднокринната система и по този начин редуцира риска от хронично високо кръвно налягане вследствие на хормонален дисбаланс.

Акне

Този често срещан проблем се повлиява много добре от рейши по няколко причини. Тъй като акнето най-вече е в резултат на нездравословен начин на хранене, хормонален дисбаланс, неврогенни фактори или натрупване на токсини, рейши подобрява симптомите на акне чрез контрол на количеството мазнини и захари в организма, благоприятно влияние върху ендокринната система и детоксикиращо действие.

Безсъние

Проучвания сочат, че прием на рейши дори за период от 15-20 дни е в състояние значително да подобри качеството на съня.

Алергии

Общ фактор за всички алергии е свръхпроизводството на хистамин. Чрез участие в биохимичния процес на синтез на хистамин, рейши предотвратява изявата на симптомите на алергия.

Хемороиди

Това неприятно заболяване може да се дължи на няколко фактора, сред които заседнал начин на живот, бременност, наследствена предразположеност, хроничен запек или диария.

Германият подпомага процеса на изхождане, с което предпазва от хроничен запек или диария. Също така съдържа тритерпен, който “почиства” червата и нуклеозиди, подобряващи метаболизма. В резултат рейши спомага за редовно, нормално изхождане и освобождаване на организма от токсини.



Съдържание: в 3 капс. / дн. доза
Смес от: Органична Ехинацея пурпурея (стебло, лист, цвят); Астрагал (корен); Рейши (гъба) 1,2 g / 3,6 g
Въглехидрати 1 g / 3 g
като диетични фибри < 1 g / < 3 g
Калории 5 / 15
Други съставки: желатин (капсула)

Опаковка: 100 капсули
Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.
Дозировка: По 3 капсули 3 пъти дневно, за предпочитане с храна. След 6-8 седмично приемане се препоръчва пауза от 2 седмици.

Забележка: Не се препоръчва за хора с автоимунни заболявания. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Производител: Nature’s Way products, Inc., USA

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...