Translate

2016/11/03

Как душата на детето си избира майка и баща

Как душата на детето си избира майка и баща

Въпросът как  душата на детето избира  бъдещите си родители – поражда  цяла поредица от въпроси: Душата на бъдещото ни дете, коя е тя? Какво въобще знаем за душата?...

 Въпросът как  душата на детето избира  бъдещите си родители – поражда  цяла поредица от въпроси: Душата на бъдещото ни дете, коя е тя? Какво въобще знаем за душата? Влияе ли тя по някакъв начин върху бъдещите си родители? Може ли родителите да избират и да привличат душата на бъдещото си дете? Защо  физически здрави двойки са безплодни? Отговорите на всички тези въпроси ги има в  свещените ведически писания. Според закона на кармата, настоящето е следствие от миналото и причина за бъдещето. Така че от това как ние сме се разпореждали с плодовете на своята досегашна дейност  зависи нашето бъдеще. Това се отнася за всички души, които се подготвят да се родят на Земята. Право на избор  душите   почти нямат, родителите им се падат според Кармата.

Душата се въплъщава за да се усъвършенства и да натрупва опит в нашите груби материални условия. Паметта се „изтрива“  при раждането и всичко започва на чисто, човек идва на този свят невинен, но с „багаж“, получен в минали животи. Всичко това е необходимо за да се гарантира, че в новия си живот той може да прави свободен избор. И така, човекът  минава през живота, среща се с различни трудности, набира много важен опит, и по този начин се усъвършенства. Но трябва да се знае едно нещо –  принципът  на съществуване на Земята – това е любов. Обичайте  този свят, и той ще ви отговори със същото. Много е добре, когато за да постигне тази истина, на  човек му помагат родителите. Душа, която е вършила в  последната си инкарнация малко добри дела, може да е  незряла (зелена). Съдбата й – непланирана бременност, с която е неизвестно как ще постъпят. В случай, че  душата е духовно еволюирали и е натрупала  Благочестие, тя сама може да възпитава бъдещите си баща и майка. Душата има 3 енергии:

Сат – това е  вечност (безсмъртие); Чит – това е знание (душата не може да живее без познания); Ананда –  щастие (безкрайно). Съзнателно или несъзнателно, но ние винаги се стремим към щастие. Сат Чит Ананд (санскрит). Докато душата е извън тялото, тя ясно знае, че иска да е  в семейство, където  ще и се осигурят всички условия за опознаване на света, и в което тя ще може да бъде щастлива. Ако родителите все още не са в състояние да и осигурят тези условия, тя им устройва  различни изпитания  за издръжливост. Така например, тя ги изпраща на срещи, където те ще могат да покажат състрадание, милосърдие, грижа; предоставя необходимата информация за изучаване (за  възпитание на дете, семейни отношения, и така нататък)
Душата задължително ще иде в семейство: в което съпрузите  приемат всички пристигащи, молят я да дойде при тях сега, обещават да  обичат и да приемат детето такова, каквото бъде,  правят покаяния (например ще  престанат да тровят тялото си с никотин и алкохол), прощават обиди, занимават се с благотворителност, проявяват любов към всички, много се грижат за  родителите си и  околните хора. Това ще се случи дори ако лекарите са изрекли  окончателната присъда – безплодие. Могат ли съпрузите да  „получат“ по-развита  душа от тази, която вече  кръжи над тях? Да, могат! Но само в случай, че двойката е поела по пътя на духовното развитие. За това не е достатъчно само да се изучават Светите Писания, а трябва да се промени начина на живот. Когато съпрузите смятат, че  е време да се подготвят за зачеване, избират благоприятно време на годината, задължително осъзнават  всички минали грехове (за които непременно  трябва да се разкаят), направят жертвоприношения (например, да повтарят молитвата  „Желая на всички щастие!“ по 5 или 10 минути на ден или  друга избрана от тях). И тогава при тях  може да дойде светла личност, гений, и дори полубог.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...