Translate

2016/12/02

Нощно изпотяване – кога това е болестно състояние?

Нощно изпотяване – кога това е болестно състояние?


Ние ще говорим за пет възможни причини за прекомерно изпотяване по време на сън.
1. Нощно изпотяване и странични ефекти на някои лекарства
Прекомерно изпотяване през нощта може да се дължи на страничен ефект на някои лекарства.
Изследователи от Университета на Пенсилвания са доказали, че много лекарства, предписани за намаляване на тревожността и за лечение на депресия, което водят до нощно изпотяване.
Само 14 до 20% от пациентите, приемащи тези лекарства, се потят много през нощта. Същите нежелани реакции може да предизвика прекомерна употреба на болкоуспокояващи и противовъзпалителни лекарства.
2. Базедова болест
Това е, без съмнение, най-честата причина за нощно изпотяване. Припомнете си, че болестта хипертиреоидизъм има други, по-очевидни симптоми – постоянно чувство на умора, загуба на тегло, повишена чупливост на капилярите, повишена температура.
При хипертиреоидизъм щитовидната жлеза произвежда твърде много тироксин и това води до ускоряване на процесите на метаболизма. С това е и свързано прекомерното потене през нощта.
В допълнение, при пациенти с хипертиреоидизъм се забелязва сърцебиене, шум в ушите и безсъние.
3. Лимфом на Ходжкин и неходжкинов лимфом
Казахме, че нощните изпотявания може да бъде симптом на много сериозно заболяване.
Такива заболявания включват лимфом на Ходжкин и неходжкинов лимфом. Това са ракови заболявания, които засягат лимфоцитите, съществена част от имунната система.
Тези заболявания засягат лимфната система, състояща се от лимфни тъкани и лимфни съдове. Изпотяването е един от симптомите на лимфом.
Важно е да се има предвид, че тези видове рак реагира добре на лечение, ако започне веднага.
4. Хипогликемия
При диабет тип 1 често през нощта човек има обилно потене, свързано с промени в нивата на кръвната захар. Тялото реагира на спада на адреналин и има повишена кръвна захар.
5. Стомашен рефлукс или лошо храносмилане
Вие вероятно сте запознати с този неприятен феномен.. Имайте предвид, че при гастроезофагеален рефлукс също се увеличава нощното изпотяване.
В същото времечовек е с болка в гърдите, трудно да се диша. Ако често се случва, не забравяйте да се консултирате с лекар.
Той ще ви помогне да се диагностицира заболяването и ще предпише лечение. Прочетете още: Как да имаме умен мозък? 9 факта за йод и здравето на щитовидната жлеза Хашимото – щитовидната жлеза е болна Над 86% от жените са с мастопатия.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...