Translate

2017/01/31

Законът на привличането действа така: спираш нещата, които искаш, с мисли за тяхната липса. Мисли, че ги имаш, и ще ги имаш

Законът на привличането действа така: спираш нещата, които искаш, с мисли за тяхната липса. Мисли, че ги имаш, и ще ги имаш


илюстрация: absolutera.ru

Естер Хикс е американска писателка и лектор. Тя, заедно със съпруга си Джери Хикс, са автори на поредица книги за учението на Абрахам, представящо Закона за привличането и механизмите, по които той действа. Днес ще споделим с вас няколко цитата, които ще ви помогнат по пътя към осъществяването на вашите желания и постигането на живота, за който мечтаете…
1. Най-големият подарък, който можеш да дадеш на друго човешко същество, е собственото ти щастие.
2. Ако нещо, което искаш, все още се бави, причината е само една: фокусираш се повече върху неговото отсъствие, отколкото вярата, че Вселената ще го изпрати в живота ти.
3. Във всеки един момент ти проправяш пътя към собственото си бъдеще. Ти непрекъснато „прожектираш“ своите очаквания за бъдещето върху своите бъдещи изживявания. Следователно, за да промениш изживяванията си, трябва да промениш очакванията си.
4. Ако искаш нещо много силно и ако силно вярваш, че ще дойде в живота ти, Вселената ще ти го изпрати.
5. Ти си този, който решава какъв живот искаш да живееш. И Вселената ще ти го даде – ще ти изпрати хората, местата и събитията, за да начертае живота, който си поискал за себе си.
6. Можеш да стигнеш от мястото, на което си, до мястото, на което искаш да бъдеш. Но за целта трябва да спреш да обръщаш внимание и да се оплакваш от нещата, които не харесваш там, където си.
7. Когато промениш начина, по който гледаш на нещата в живота си, нещата в живота ти започват да се променят.
8. Животът е непръсканата промяна. Така че, няма как да си „зациклил“, където и да било, в каквото и да било. Просто отказваш да го видиш.
9. Не е твоя работа да определяш как ще се случат нещата, които искаш. Това е работа на Вселената. Твоята работа е просто да ги поискаш. И да си уверен в искането си.
10. Да се чувстваш добре е равносилно да усещаш връзката си с Първоизточника. Да се чувстваш зле е равносилно да се противопоставяш на тази връзка.
11. Не е въпросът в това да контролираш мислите си. Просто трябва да се научиш да ги ръководиш.
12. Случва се да имаш негативни мисли. Нормално е. Но щом усетиш, че в теб се заражда негативна емоция, щом усетиш появата на негативна мисъл, спри! Където и да си, каквото и да правиш, каквато и да е ситуацията. Просто спри и започни да мислиш за нещо, което те кара да се чувстваш добре.
13. Нищо не изважда на преден план лошото в другия толкова бързо, колкото когато се фокусираш върху него. Нищо не изважда на преден план доброто в другия толкова бързо, колкото когато се фокусираш върху него.
14. За да промениш нещата в живота си, мисли за това какви искаш да бъдат, а не за това какви са.
15. Когато приемеш, че мисията ти е да си щастлив, ще се фокусираш върху нещата, които ти носят радост, а не върху тези, които не те карат да се чувстваш добре. Резултатът от това да се фокусираш само върху мисли, които те карат да се чувстваш добре, е, че създаваш за себе си живот, изпълнен с щастие и радост. Живот, изпълнен с всичко, което желаеш…

ТЯ ПОТОПИ КРАКАТА СИ В ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ И ОСТАНА СМАЯНА ОТ РЕЗУЛТАТА! НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛЗА Е

ТЯ ПОТОПИ КРАКАТА СИ В ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ И ОСТАНА СМАЯНА ОТ РЕЗУЛТАТА! НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛЗА Е



Ябълковият оцет е чудесен начин да добавите аромат и вкус на салатата, или като част от марината за някое ястие, но нека да видим чудотворните му ефекти и извън кухнята:
Гъбички на краката
Гъбичките причиняват сърбеж, парене обриви по краката и между пръстите на краката. Ябълковият оцет може да помогне за намаляване на болката и да убие гъбичките. Накисвайте крака с гъбичките в съд с оцет в продължение на 10 до 30 минути. Ако ви гори, извадете крака и добавете още вода, за да го разредите.
Разстроен стомах
Може да ви звучи нелогично, но опитайте да пиете малко оцет във вода и ще успокоите разстроения стомах. Това е особено полезно, ако имате бактериална инфекция. Можете също така да го смесите с ябълков сок, за да смекчите вкуса, според „Рийдърс Дайджест“, цитирани от „Петел.бг“.
Коса без блясък
Изплакнете косата си с ябълков оцет за по-ослепителен блясък. Сложете половин супена лъжица ябълков оцет и една чаша студена вода в чаша или бутилка. Изсипете върху косата си след измиване с шампоан. Правете това два или три пъти седмично.
Слънчево изгаряне по кожата
Изгорели сте, след стоене един ден на слънце? Добавете чаша ябълков оцет като се къпете със студен душ и след това, ако имате възможност постойте във вана за около 10 минути, за да се облекчи болката от слънчево изгаряне.
Хълцане
Хълцането, което побърква всички. Ако дишането в хартиена торбичка или задържането на дъха ви не ви помага, опитайте с една чаена лъжичка ябълков оцет.
Наднормено тегло
Някои здравни експерти предполагат, че ябълков оцет може да помогне в загубата на тегло, защото киселината в оцета всъщност може да потискат апетита и намалява задържането на вода, но се консултирайте с вашия лекар при подобно желание за употребата му, тъй като е противопоказно при няко заболявания.
Почистване на дома
Сложете 1:1 ябълков оцет и вода в шише от спрей и ето ви ествствен и евтин дезинфектант.
Плевели
Наливането на  кисела течност върху буренясал области може да убие подли корените. Добавят се 10 унции оцет до 10 литра вода за перфектната смес.
Успокояване след бръснене
Отървете се от скъпия афтършейв и изберете за изплакване вода с ябълков оцет.  Не се притеснявайте, миризмата ще изчезне.
Киселини в стомаха
Опитайте да отпиете няколко глътки ябълков оцет след мазна храна. Може да Ви изглежда малко вероятно киселина да се бори с киселина, но този трик действително работи. Приемайте по една чаена лъжичка, последвана от чаша вода. Не правете това, ако имате язва.
Крампи на краката
Винаги се будите през нощта с болезнени спазми в  краката? Опитайте две супени лъжициябълков оцет с една чаена лъжичка мед и една чаша топла вода и се сбогува с болката.

2017/01/30

Фармацевтите го крият от нас, защото ще фалират. Това е най‐ мощната смес за сваляне на холестерола и пречистване .

Лимон и чесън : най‐мощната смес за изчистване на кръвоносните съдове на сърцето!

Комбинацията от лимон и чесън често се използва като подправка за салати или месо. Въпреки това, хората не знаят за положителните ефекти, които тези два компонента осигуряват за здравето на тялото.
Двата продукта, взети заедно, се използват за намаляване на холестерола в кръвта, за почистване на запушените артерии и за подобряване на притока на кръв.

Високото ниво на холестерола значи, че се е натрупало прекалено голямо количество холестерол в основните артерии, което може да доведе до инфаркт или други сърдечни заболявания.

Във фармацевтичната индустрия се предлага широка гама от лекарства, които могат да помогнат в борбата срещу тези заболявания, но дали да ги използвате, след като има естествено и много ефективно решение? А именно, ако добавите комбинацията от чесън и лимон в ежедневната си диета, бихте могли да подобрите кръвообращението и да укрепите здравето на сърдечно‐съдовата си система.

Идеалният коктейл, за да се почистите артериите си на сърцето, има два начина за приготвяне.

Рецепта номер 1.
Необходими съставки:
1 чаша сок от чесън 1 чаша пресен лимонов сок
1 чаша ябълков оцет
1 чаша сок от джинджифил

Начин на приготвяне:
Сипете всички съставки в тенджера и ги оставете да врат за около 30 минути.

След това оставете сместа да изстине и добавете 3 чаши мед.
Разбъркайте добре. Съхранявайте в стъклен съд в хладилника.

Дозировка:
Консумирайте 1 супена лъжица всеки ден преди закуска.

Рецепта номер 2.
Необходими съставки:
6 лимона 30 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Обелете лимоните и чесъна и ги нарежете на парчета.
Сложете ги в блендер и смесете с малко вода.
След това излейте в тенджера, добавете 2 литра вода и оставете да заври. Разбърквайте добре, докато заври, а след това оставете на слаб огън за още 5 минути. Съхранявайте в стъклен съд в хладилника.
Дозировка:
Консумирайте средството в продължение на 3 седмици, след това направете пауза в продължение на 1 седмица и продължете лечението за още 3 седмици (6 седмици общо).
Приемайте по 50 мл всеки ден.
Това средство може да се използва два пъти годишно (на всеки шест месеца)

НИЕ СЕ ИЗБИРАМЕ ЕДИН ДРУГ НЕ СЛУЧАЙНО, СРЕЩАМЕ САМО ТЕЗИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В НАШЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ Източник: https://www.diana.bg/nie-se-izbirame-edin-drug-ne-sluchajno-sreshtame-samo-tezi-koito-zhiveyat-v-nasheto-podsaznanie/

НИЕ СЕ ИЗБИРАМЕ ЕДИН ДРУГ НЕ СЛУЧАЙНО, СРЕЩАМЕ САМО ТЕЗИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В НАШЕТО ПОДСЪЗНАНИЕ

Подбрахме за вас 25 мъдри мисли на Фройд, които със сигурност ще ви замислят.

1. Колкото по-безупречно изглежда човек външно, толкова повече демони има вътре в него. 
2. Ние се избираме един друг не случайно. Ние срещаме само тези, които живеят в нашето подсъзнание. 
3. За нещастие подтиснатите емоции не умират. Накарали са ги да замълчат. И те продължават да оказват влияние върху човека отвътре. 
4. Задачата да се направи човекът щастлив не е влизала в плана за сътворението на света. 
5. Влизаме в този свят самотни и самотни го напускаме. 
6. Обичащият много жени – познава жените, обичащият една жена – познава любовта. 
7. Ти през цялото време търсиш сили и увереност някъде отвън, а трябва да ги търсиш в себе си. Те винаги са били там. 
8. Повечето от нас всъщност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а отговорността е плашеща за хората. 
9. Безделниците рядко ходят на гости у заетия човек – към врящото гърне не се приближават мухи… 
10. В средата на века мен биха ме изгорили. Сега изгарят само книгите ми. 
11. Понякога пурата е само пура. 
12. Любов и работа — това са крайъгълните камъни на нашата човечност. 
13. Завистта е разрушителна. 
14. Ние не винаги сме освободени от грешки, по повод на които се надсмиваме над другите. 
15. Няма нищо по-скъпо от болестта и нейното игнориране.
16. Масите никога не са познавали жаждата за истина. Те искат илюзии, без които не могат да живеят. 
17. Сексуално отклонение може да е само пълното отсъствие на секс, всичко останало е въпрос на вкус. 
18. Нищо в живота не е толкова скъпо като болестта и глупостта. 
19. Първият човек, който е хвърлил псувня вместо камък е бил творецът на цивилизацията. 
20. Първият признак на глупостта е пълното отсъствие на срам. 
21. Сънищата са царският път в безсъзнателното. 
22. Всеки човек има желания, които не казва на другите и желания, които не осъзнава дори самият той. 
23. На човека е присъщо да цени и да иска това, което не може да достигне. 
24. Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате, сте вие самият в миналото. И единственият човек, от когото трябва да се стремите да бъдете по-добър сте вие самият сега, в този момент. 
25. Човек никога не се отказва от нищо, просто заменя едно удоволствие с друго.

Квантова психология – Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства подобно на паяжина

Квантова психология – Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства подобно на паяжина


Квантова психология – Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства подобно на паяжина

Ние не вярваме на това, което виждаме. Ние виждаме това, в което вярваме. Казано по-просто актът на наблюдение, това е акт на сътворение.
Наблюдението – това не е да гледаш нещо отстрани, ние просто създаваме проекция на мислите си за това, което наблюдаваме. И тези проекции действат според нашите предположения. В момента, в който започваме да наблюдаваме нещо, ние имаме някакво предположение. И това предположение е нашето убеждение, нашата вяра. По този начин наблюденията се основават на убеждения. На квантово ниво реалността е там по предположение на наблюдателя. Всичко във Вселената се определя от нас самите.
Подсъзнателните мисли са еквивалентни на субатомните частици
Ние не се занимаваме с физическата реалност, както ни се струва на макроскопично ниво, а с енергия и информация. Тук се занимаваме не с частици, а с полета. На тези полета съзнанието и енергията леко си взаимодействат, докато на външни нива те се възприемат отделно. Тази дълбока връзка между съзнанието и материята е била скрита за нас.
Единното поле съединява атомите и чувствата, хората и предметите. Нашите вътрешни чувства изменят възприятията като външно състояние на материята на субатомно ниво. Все едно разглеждаме две страни на един медал: едно и също пространство обединява двете понятия. Тези полета или облаци, се държат заедно като струни (теория на струните- предполага, че основната единица на материята е микроскопична струна, а не точка и, че възможните взаимодействия на материята представляват сливане или разцепване на тези струни). Те са пълни с информация за живот. И колкото вървим по-нататък, толкова повече откриваме психофизическата и физико-емоционалната реалност. Нашите несъзнателни нива са обединени с предметите около нас, защото те са разположени в едно поле.
Всички наши вярвания се отпечатват през целия ни живот и се обединяват като форма на нашето програмиране. Но тук е и проблемът – голяма част от мисловния процес и системата от убеждения се осъществяват несъзнателно. Поради тази причина ние сме блокирани от възприемането на дълбока връзка извън матрицата.
Матрицата е илюзията за разделянето на телата според твърдостта, в която попадаме при наблюдение, а зад нея се крие истинската реалност.
Алберт Айнщайн ни показа, че възприеманата твърдост е мираж. Която и да е физическа материя около нас се получава от честотата на вибрациите на енергията, а като се изменя честотата на вибрациите, може да се измени структурата на материята.
Много от нас са затворени в матрицата, убедени, че видимото е отделно от нас. Но на едно дълбоко ниво в мозъка ние работим на това субатомно подсъзнателно ниво. Субатомната частица е елементарна или съставна частица, по-малка от атома.
Какво създаваме ние без да осъзнаваме?
Несъзнателно ние създаваме нежелани резултати, демонстрираме скрити желания. Това, за което не бихме искали да си спомняме. Забили сме се в шаблони, в програми. Индивидуални програми, които ни вкарват в усещане за изолираност и изключителност. Доказано е, че като възрастни ние живеем по същите шаблони, които сме възприели в детството си. Нещо от рода на кармата.
Същността на проблема при наблюдение е в това, че наблюдението се явява и творение на наблюдаващия, и това има много важни последствия за всеки, защото в момент на наблюдение на нещо или на някого ние започваме да предполагаме и създаваме.
Когато сме в състояние на страх,а страхът е много бавна нискочестотна вибрация, още повече вие виждате въплъщението на страха около вас. Всяка система за манипулиране на масите е създадена да управлява чрез страх. Опитват се да ни държат под стрес, за да се тревожим за утрешния ден и да съжаляваме за днешния. Това ни поставя в състояние на бавни и ниски вибрации. Трябва да бъдем много внимателни с това, в което вярваме за в бъдеще.
В холографската реалност, колкото повече зависим от системата на убежденията, толкова повече създаваме това, в което сме убедени, в което вярваме. Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства, подобно на паяжина.
Несъзнателното – това е творческа сила, която е вътре в нас и, която създава това, което е програмирано дълбоко в нас. То съществува на границата със съзнателното и то възвръща всичките ни изтрити и откраднати спомени. И да мислим, че живеем въз основа на опита, като нещо отделно от нас, което създаваме автоматически – е опасно.



Американец пита: Кои сте вие българите, от този свят ли сте? Отговорът на Павел го разплака

Американец пита: Кои сте вие българите, от този свят ли сте? Отговорът на Павел го разплака



Познавам американци, немци, испанци, холандци, белгийци и др. които като дойдат в България и после не им се иска да си тръгнат. Доста съм се чудил на това поведение в началото. Все пак въпреки красотите на страната ни и добротата на народа ни, ние не можем да предложим удобствата, на които западняците са свикнали. Те обаче са готови да загърбят лукса само и само да могат по-дълго време да се докоснат до душата на българина.
Родените в далечни земи намират в нас нещо уникално. Въпреки бедността си повечето от нас не само са запазили човечността си, но дори показват и благородно държание. Ние сме хора, които са готови да поделят и последният си залък с непознат човек. Ние даваме от сърце и с дарът си даваме и част от своята светлата душа. Ние се грижим за своите стари хора жертвайки почивката и нервите си. Ние почитаме своите мъртви с такава признателност, която е непозната на другите.
Опознавайки ни, чужденците започват да изпитват възхищение към нас. Те виждат нещо, което народите им отдавна са загубили. Никога няма да забравя възклицанието на един американец – Who are you Bulgarians, are you from this worldКои сте вие българите, от този свят ли сте?
Когато започнах да разказвам за историята ни, за добрите дела на дедите ни и за неблагодарността на другите, американецът се разплака. Човекът сложи ръка на рамото ми и рече – Толкова много несправедливост е извършена спрямо вас, толкова много лъжи са написани, откраднали са историята ви, а вие намирате сили да простите и да останете добри!
Това, което другите смятат за подвиг е нещо нормално за нас. Ние може да сме позабравили миналото си поради посетите от лоши хора заблуди, но не сме изгубили духа си. Следвайки своите стари традиции ние се протиповопоставяме на бурите на времето и успяваме да оцелеем.
Една интересна традиция е употребата на имената ни за роднини. Повечето от нас дори и не предполагат колко древни са думите майка, тате, дядо, баба, свекър, свекърва...
Те са едно ехо от отдавна отминали времена, времена, през които дедите ни са били господарите на света и носители на светлината.
Майка има диалeктен вариант ма (БЕР, Том III, 1986, с.593).Този вариант  не се среща сред изконните думи наафганистанци, талишци и иранци, но за сметка на това е регистриран на тракийски надписи от преди около 2700 години. MA е едно от имената на богинята-майка при фригите, чиято древна родина са Балканите.
Отново на фригийски надписи срещаме думата МАТЕРАН-майчин, на майкатаМАТЕРАН  е записана предо около 2700 години, но е почти идентична на стблг. МАТЕРЬНЪмайчин, на майката.
                http://www.maravot.com/Phrygian/monument.W-01.jpg
Майката е хранилница, без нея новороденото няма как да оцелее и израстне. Дедите ни са осъзнавали това добре и поради тази причина са ползвали и името ДА за майката.
Думата ДА е просто стар вариант на дойка, а обяснение можем да получим от стблг. доити-кърмя, давам мляко. Сродна е и съвременната диалектна дума дада-по-голяма сестра, бавачка на деца. Езиковедите смятат, че вторичното значение на думата е възникнало поради това, че по-големите сестри бавят, хранят по-малките братя и сестри (БЕР, А-З, 2007, с.313).
Една слабо позната българска дума за майка е нана/нена. С нея за жалост се правят много спекулации. Понеже нанаозначава майка на санскрит и авестийски, някои хора са склонни да я обяват за иранска по произход, като разбира се пропускат, че нана присъства също в сръбски, кашубски и хърватски, вариант намираме и в гр. νάνναмайка, албан.nenëмайка. Сродна е и хетската дума ninda-хляб, хранаНана означава тази, която храни, етимологията е скрита в българската дума нянка/ненка-женска гръд. Тук е мястото да се споменат тракийските лични имена Νανω/Нано,Νεινισος/ Нейнис. В ново време те са познати сред нас българите като Нанко и Ненко.
Бабата също е известна с това, че храни и гледа децата. Стблг. баба има и значението кърмачка (БЕР, А-З, 2007, с.23). Това, което езиковедите са пропуснали да отбележат е факта, че думата баба е сродна на арийската papu-гледач, гледачка, грижовница. Пропусната е и важната подробност, че съществува тракийска дума баба. Тя се среща в крепостното име Βαβα /Баба и в названието на одриския град Βαβουλη/Бабуле. Съществува също тракийско лично име Βαβα /Баба споменато от Прокопий, а и в епиграфски паметници от VIII век преди Христа.
Някои автори смятат, че думата кака се среща освен при нас българите, също и при някои ирански народи…Това не отговаря на истината. Значението на кака е по-голяма, по-високапо-възрастна, а паралел намираме в тракйската дума каука-височина, също и в латв. kaukas-възвишение. Сродни са хетската кука-дядо, полската диал. кок-дядо.
Димитър Дечев съобщава за тракийско име Κακους/Какус, което е регистрирано на надпис от село Овощник, Казанлъшко – с. 222.
В етимологическите речници се посочват доста паралели на българската дума леля. Някои от тях са сръбската лела, украинската лелика, кюрдската лалу-вуйчо, а и албанската лала-леля.(БЕР, Том III, 1986, с.357). Общо взето най-близките по значение думи са от земите, които са обитавани от нашите деди траките. За това не е никак учудващо, че намираме тракийското име Λαλας/Лалас, което не е нищо друго освен по-стария вариант на българското Лалко.
Освен леля, при нас се употребява и думата тета, тетка. Тя е сродна на литовската –tetá-тета, тетка. За нея Хялмар Фриск смята, че е сродна на името на Тетида – майката на Ахил Пелеев (H.Frisk, Griechisches Etymologisches Wӧrtebuch, Heidelberg, 1960, z. 668). Фриск посочва, че става дума за предгръцко, пеласгийско име.
Това е напълно логично като се има предвид, че Артър Еванс и Алберт Йорис Ван Виндекенс отдавна доказаха пеласгийския произход на антропонима Ахил. Ахил от друга страна е посочен като водач на хора, които в по-късни времена са наречени българи.
За думата зълва са дадени доста подробности в етимологическия речник. Посочени са диалектните разновидностизолва, злъва, зъва, а също така сръбската и хърватска заова, украинската зовиця, белоруската завíця и др. Приятна изненада е споменаването на тракийската γελαβος-зълва (БЕР, А-З, 2007, с.666).
Калина е една интересна българска дума за роднина от женски пол. Калина е всъщност по-малка зълва, която снахата е заварила в дома. Eзиковедите посочват, че името произлиза от названието на растението калина, тъй като различните по възраст зълви се наричат с имената на плодовете на храсти и дървета – малина, дунка, црешня (БЕР, Том II, 1979, с. 169). 
Живко Войников посочва приликата с келтското /ирландско/ caile – момиче, тох./б/ kl-ye, klaina – жена, а същотаджикската, ягнобска kelin – невяста, булка и др. Връзката калина-жена, тази, която ражда е логична.  Коренъткал, кел има значение – течение, потекло. Намираме го в думите челяд, чловекъ-човек, а също и в тракийски лични имена с наставка –келас, -килас.
Невеста е древна дума, във ведически санскрит тя е документирана под формата наводха, което пък е съкращение отнава-нова и водха-доведена. Значението на невеста е новодоведена, новодошла. Древният вариант на невеста е билнева-вестаново-веста… Novae e название на тракийско селище  на брега на река Дунав, а в тракийското лично имеΟυεζινας/Везина, намираме корена вез-водя, довеждам – стблг. вести, везон.
Подобно на невеста, думата снаха също присъства във ведически санскрит. Там снаха е под формата снуса, като с е съюз съответстващ на българския с, със, а нуса е древно название за момичежена, обвързана жена. Според Владимир Георгиев нуса е тракийска дума за нимфа, т.е. младо момиче (Траките и Техният Език, 1977, с.101).
Както можем да очакваме етърва, ятърва е също с древни корени. Езиковедите смятат, че древният вариант е *yentry (йентръ) - (БЕР, А-З, 2007, с.514).  Спомената е санскр. ятажена на мъжов брат, но е пропусната тракийскатаιανατερα/янатера-етърва, ятърва.
Произходът на думите свекърва и свекър е скрит в далечното минало. Древните арийци, чиято родна земя са Балканите са ползвали думите свасура-свекър и свасри-свекърва. Близък до днешния вариант намираме и в тракийската ономастика. Фригийските писмени паметници са били подложени на унижожение, но все пак значително количество са оцелели. Сред запазените думи е и (c)векро, която Ото Хаас сравнява със свекър, свекърва.
Да разгледаме и названията за роднини от мъжки пол. Баща е една уникална дума, според езиковедите нейният стар вариант е батия (БЕР, А-З, 2007, с.37). Значението е възрастен, по-голям, уважаван. Най-древният вариант се среща в тракийски лични имена като Βατος/Батос и Βαστας/Бастас.
Може да звучи странно, но бате, батко, бато е със същото значение както и баща. Нека не забравяме, че значението евъзрастен, по-голям, уважаван, т.е. точно това, което е по-големия брат. Бато дава обяснение и за името на Бат Баян –по-големия брат на княз Аспарух.
Друга дума за родител, баща е тате, имаща разновидности татко, тато, тейко. Те се употребяват и като лични имена при нас българите. Могат да се споменат Тато, Тате, Тейо, Тейко. В тракийската ономастика срещаме Tato, Τατας, Τατος,Τατεις – (Detschev, z. 494).
Днес думата отец се употребява за духовно лице, но в миналото тя е била една от думите за баща. Най-древната и форма според Ст.Младенов е била ать-къ. Коренът ать намираме в тракийските лични имена Атес, Атис, а дори и в това на Атила. То не е нито германско, нито тюркско, а палеобалканско. Използвано е както от траки, така и от скити, една друга разновидност е Атий-име на скитски цар живял през IV век преди Христа.
                                    http://www.maravot.com/Midas.tombA.jpg
В българският език дядо има и вариант дедо. Езиковедите смятат и двете разновидности за бълболни думи. Добавено е и това, че съществуват лични имена като Дедослав, Дедил, Дядко, Дедика- (БЕР, А-З, 2007, с.471-472).Това е така, но са пропуснати важни подробности. Първата е, че съществуват тракийски лични имена Δειδας, Δειδις/ДедасΔαδας, Дада. Другата важна подробност е тази, че разновидността дедо-дядо се среща и при тракийските имена Δειδας-Δαδας. Тази вариация се дължи на една от най-отличителните черти на българския език, а именно екането и якането. Както се вижда, тя е отличителна черта и на езика на Орфей. Преди повече от 30 години Владимир Георгиев спомена това - (Въпроси на българската етимология, стр.115).
По-старият вариант на думата брат е братръ, още по-древна разновидност намираме в мизийските надписи под формата братер. Приликата между старобългарската и мизийска дума не е случайна. Все пак цели хилядa години различни автори правят отъждествяване на българи с мизи и на България с Мизия: “…европейските мизи, които народът обикновено знае и като българи. Те били  изселени  в  старо време от военната сила на Александър от разположения край Бруса Олимп към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали  Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия…” (превод на Александър Милев)
Братовчед е двусъставна дума, първата частица е брат, а втората чед е съкратена форма на чедо-дете, син, т.е братовчед означава братово чедо, братов син. Видяхме, че брат има тракийски корени, нека разгледаме и чедо. На старобългарски формата е чендо, а тя от своя страна отговаря точно на тракийската кендо-чедо. Владимир Георгиев също смята, че чедо е сродна на тракийската дума, която обаче той вижда като kentha (Траките и Техния Език, 1977, с. 101). Чедо идва от древен корен кен, който има значение настана, започна (БЕР, Том IV, 2012, с.575 ).
Не е трудно да се предположи, че вуйчо е древна дума. Тя се среща в разновидностите вуйко, уйко, уйку, уйо. Езиковедите посочват словашките ujec, ujko, полската wuj, сръбската и хърватска уjац-вуйчо. Представени са също латинската avunculus – вуйчо и старопруската avis– вуйчо... (БЕР, Том I, 2007, с.198-199). Пропусната е тракийската дума ойку, която срещаме в Οικουι-ζερης. (Д.Дечев, с. 339). Ойку е почти идентична на диал. уйку срещаща се в наречията на север от Пловдив.
Поради това, че девер се среща в санскрит под формата девара, някои автори са склонни да определят думата като индийска. Със сигурност това не е така, девер присъства в речниците на много други народи. Има я при сърби и хървати – дjевер, слов. dever, лит. dieveris, чех. deveř, стпол. dziewerz... Девер се среща и при южните ни съседи под формата δαήρ, като по-стария вариант е ли δαιFήρ (БЕР, Том I, 2007, с.331).
Понеже деверът заема особено място в сватбената церемония, то названието може да се изведе от глагола дявам,девам-поставям (на важно място). В тракийската ономастика той се среща под вариация дава-дева.
Както се уверяваме българските думи за роднини са изключително древни. Те не са наследени от чужд народ, а са възникнали тук на Балканите. Тате, майка, дядо, баба, а и още много други са били употребявани от Залмоксис и Орфей, от цар Ситалк, а и борецът за свобода Спартак. Древен вариант на българската реч е звучал край стените на Троя, сред бойните редици на Александър Велики и на север от Дунава – из долините на Карпатите, че и в Черноморските степи.
Ние сме един от малкото народи, които са успели да се задържат в родната си земя в продължение на хиляди години. Това е признак на желязна воля и необикновена сила на духа. Слабите побягват и изчезват, но не и дедите ни. Те не са се оставили да бъдат сломени. Дори да са били временно прогонени от своя роден край, след време те са се завръщали и са хвърляли своите подтисници в ямата. Не случайно Юстиниан Велики казва за траките, че свръхестественото мъжеството и храбростта са присъщи само на тях, понеже ги имат по рождение.
Тези качества ги има и съвременния българин, макар и в латентно състояние. Това по принцип е без значение защото заспалия може да се събуди и да си припомни на какво е способен. Колкото и черно да е небето над главите ни, броят на будителите расте, а с него и броя на пробудените. Като верижна реакция количеството на преродените ще продължава да расте, докато достигне критичната си маса и помете мръсотията, която е покрила държавата ни. Вярвайте в себе си, уповавайте се на близките си и нека взаимната любов ни свързва!


Stop buying ginger. Here’s how to grow an endless supply of ginger right at home

Stop buying ginger. 

Here’s how to grow an endless supply 

of ginger right at home


Ginger is one of the boldest, most delicious spices you can cook with. Not only is it tasty, but ginger is also packed with health benefits.

fresh-sliced-and-ground-ginger

For one, ginger can be used to calm nausea. It’s one of the best natural remedies for things like seasickness and pregnancy-related nausea. It’s believed that it may be just as effective as prescription nausea medications.
Ginger also has great anti-inflammatory properties. This is great for fitness buffs who are looking to reduce muscle soreness that comes with exercising. It can also help reduce joint pain and stiffness from conditions like Osteoarthritis. Speaking of reducing pain, it’s also been shown to reduce pain during women’s menstrual cycles just as much as ibuprofen.
Most commonly, ginger is used to treat stomach issues. It speeds up the emptying of the stomach which is beneficial to people who experience discomfort after eating. Ginger is perfect for people who suffer from indigestion.
With so many health benefits, ginger is a super spice that you’ll definitely want to consume daily. Luckily, there are many ways you can add it. It’s perfect for brewing tea, making herbal remedies, or cooking. Plus, the good news is that you can easily grow an endless supply of it indoors.
To grow ginger, you will need to get it from a seed catalog or garden center. Grocery store ginger is sprayed with growth inhibitors, so while it might work, the chances are very low.
ginger-indoors
You will also need well draining, very rich potting soil. For the pot, use one that is wide and shallow. This is important since ginger roots grow horizontally.
Once you’re ready to grow your ginger supply, just follow these 5 easy steps:
  1. Soak the ginger root overnight.
  2. Fill your pot with the soil and place your ginger root in it with the eye buds pointing up. Cover the roots with 1-2 inches of soil.
  3. Water well.
  4. Place the pot in a reasonably warm area that is shaded from the sun.
  5. Keep the pot moist with a spray bottle. Ginger grows slowly, and it will take several weeks before you see shoots.
ginger-root-in-wooden-bowl-and-spoon

It’s that easy to have an endless supply of ginger! This is the perfect thing to grow inside because of the low maintenance. Plus, when you cut off a little bit of it to use, the rest of it will keep on growing!



Чесново масло- балсам за вашето здраве! Изчиства кръвоносните съдове, облекчава работата на сърцето и вдига имунитета

Чесново масло- балсам за вашето здраве! Изчиства кръвоносните съдове, облекчава работата на сърцето и вдига имунитета


ЛЕК от лимони и чесън

Чесново масло : Това не е продукт от кухнята, а от медицината!
Оказва се, че това чесново масло е изключителен природен лек, а не поредната подправка в кухнята!
Много често за медицински цели чесънът се използва при вируси и настинки, но този зеленчук може да ви помогне и в още други случаи поради полезните си свойства.
Много е вероятно да сте чували за лечебната сила на чесновото масло , което е в състояние да изчисти кръвоносните съдове, да облекчи спазмите в съдовете на мозъка и сърдечните спазми. В допълнение, чесновият еликсир ви помага при задушаване, предотвратява склероза и подобрява имунитета.

Рецепта за чесново масло
Ние ще ви покажем как да си направите чесново масло за кратко време, за да изчистите кръвоносните съдове и да подобрите здравословното си състояние.
Съставки:
1 глава чесън
1 чаша нерафинирано растително масло (олио)
лимонов сок

Подготовка:
Обелените скилидки чесън ги направете на каша, поставете ги в стъклен буркан и ги залейте с олиото.
Оставете буркана в хладилник за една нощ. На следващия ден смесете една чаена лъжичка масло със същото количество пресен лимонов сок. Яжте полученото лекарството три пъти на ден, 30 минути преди хранене. Продължителността на лечението може да продължи от 1 до 3 месеца, като можете да повторите курса с прекъсване от един месец пише zajenata.bg.
Народната медицина препоръчва чесновото масло да се използва и като мехлем при болки в ставите. За тази цел, чесънът не бива да се мачка на каша, а да се нареже на ситно. Нанесете маслото и разтрийте засегнатата зона с леки масажиращи движения. След това увийте с фолио, прикрепете топъл вълнен шал и си легнете. На сутринта вземете топъл душ със сапун и вода. На следващия ден ще почувствате облекчение. Повтаряйте процеса в продължение на два месеца.
Това природно средство има широк спектър на действие! Не забравяйте да споделите полезната информация с приятелите си!


Болестите пропиват от там , но това е най-мощния чистач на токсини! Само 4 дни – изсмуква всички гадости от тялото

Болестите пропиват от там , но това е най-мощния чистач на токсини! Само 4 дни – изсмуква всички гадости от тялото

Dancing-raisins-3


Велик начин за пречистване на черния дроб и цялостна детоксикация!
Вероятно не сте чували досега за стафидената вода, но тя бързо може да стане вашето любимо питие.
Ако следвате стриктно лечебната процедура, която ви предлагаме, след само 4 дни ще отчетете, че храносмилането ви се подобрява и вече сте много по-пълни с енергия, отколкото преди. Стафидената вода стимулира усилено всички биохимични процеси в черния дроб, като подпомага детоксикирането на кръвообращанието
Лекарство за пречистване на черния дроб
Стафидите са определени от лекарите като отличен източник на антиоксиданти. Те защитават организма от най-големия му убиец – свободните радикали, които са виновни за появата на почти всички онкологични заболявания.
Стафидената вода е това лекарство, което е в състояние да направи цялостно пречистване на черния дроб, но същевременно и да предпази човек от сърдечно-съдови заболявания, пише в. „Шоу“.
Как да приготвим стафидена вода?
Нужни са 2 чаши вода (това възлиза на около 400 мл.) и 150 гр. стафиди. Трябва обаче да се изберат по-тъмни стафиди, защото те са естествените. Светлите са най-често резултат от химическа обработка.
Водата се поставя на котлона и се чака не само да заври, но и да кипне. После се слагат стафидите (добре измити), които се оставят 20 мин. да врат. Накрая се прецежда добре и се пие водата. За по-силен ефект може да се оставят накиснати във водата, при изключен котлон и затворен капак, за една нощ. После на сутринта се прецежда и се затопля напитката преди консумация.
Стафидената вода се пие наведнъж – винаги на гладно и не по-малко от 30 мин. преди закуска. Пречистването трябва да продължи най-малко 4 дни, но може и до седмица. Хубаво е да се прави веднъж в месеца, за да се постигнат по-трайни резултати.
С тази напитка се стимулира и храносмилането. Тя помага за по-добрата обработка на хранителните вещества в стомаха, намалявайки киселините. Редом с това дава полза върху кръвообращението и чернодробната функция.



2017/01/27

Квантова психология – Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства подобно на паяжина

Квантова психология – Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства подобно на паяжина

Ние не вярваме на това, което виждаме. Ние виждаме това, в което вярваме. Казано по-просто актът на наблюдение, това е акт на сътворение

 Наблюдението – това не е да гледаш нещо отстрани, ние просто създаваме проекция на мислите си за това, което наблюдаваме. И тези проекции действат според нашите предположения. В момента, в който започваме да наблюдаваме нещо, ние имаме някакво предположение. И това предположение е нашето убеждение, нашата вяра. По този начин наблюденията се основават на убеждения. На квантово ниво реалността е там по предположение на наблюдателя. Всичко във Вселената се определя от нас самите.
Подсъзнателните мисли са еквивалентни на субатомните частици
Ние не се занимаваме с физическата реалност, както ни се струва на макроскопично ниво, а с енергия и информация. Тук се занимаваме не с частици, а с полета. На тези полета съзнанието и енергията леко си взаимодействат, докато на външни нива те се възприемат отделно. Тази дълбока връзка между съзнанието и материята е била скрита за нас.
Единното поле съединява атомите и чувствата, хората и предметите. Нашите вътрешни чувства изменят възприятията като външно състояние на материята на субатомно ниво. Все едно разглеждаме две страни на един медал: едно и също пространство обединява двете понятия. Тези полета или облаци, се държат заедно като струни (теория на струните- предполага, че основната единица на материята е микроскопична струна, а не точка и, че възможните взаимодействия на материята представляват сливане или разцепване на тези струни). Те са пълни с информация за живот. И колкото вървим по-нататък, толкова повече откриваме психофизическата и физико-емоционалната реалност. Нашите несъзнателни нива са обединени с предметите около нас, защото те са разположени в едно поле.
Всички наши вярвания се отпечатват през целия ни живот и се обединяват като форма на нашето програмиране. Но тук е и проблемът – голяма част от мисловния процес и системата от убеждения се осъществяват несъзнателно. Поради тази причина ние сме блокирани от възприемането на дълбока връзка извън матрицата.
Матрицата е илюзията за разделянето на телата според твърдостта, в която попадаме при наблюдение, а зад нея се крие истинската реалност.
Алберт Айнщайн ни показа, че възприеманата твърдост е мираж. Която и да е физическа материя около нас се получава от честотата на вибрациите на енергията, а като се изменя честотата на вибрациите, може да се измени структурата на материята.
Много от нас са затворени в матрицата, убедени, че видимото е отделно от нас. Но на едно дълбоко ниво в мозъка ние работим на това субатомно подсъзнателно ниво. Субатомната частица е елементарна или съставна частица, по-малка от атома.
Какво създаваме ние без да осъзнаваме?
Несъзнателно ние създаваме нежелани резултати, демонстрираме скрити желания. Това, за което не бихме искали да си спомняме. Забили сме се в шаблони, в програми. Индивидуални програми, които ни вкарват в усещане за изолираност и изключителност. Доказано е, че като възрастни ние живеем по същите шаблони, които сме възприели в детството си. Нещо от рода на кармата.
Същността на проблема при наблюдение е в това, че наблюдението се явява и творение на наблюдаващия, и това има много важни последствия за всеки, защото в момент на наблюдение на нещо или на някого ние започваме да предполагаме и създаваме.
Когато сме в състояние на страх,а страхът е много бавна нискочестотна вибрация, още повече вие виждате въплъщението на страха около вас. Всяка система за манипулиране на масите е създадена да управлява чрез страх. Опитват се да ни държат под стрес, за да се тревожим за утрешния ден и да съжаляваме за днешния. Това ни поставя в състояние на бавни и ниски вибрации. Трябва да бъдем много внимателни с това, в което вярваме за в бъдеще.
В холографската реалност, колкото повече зависим от системата на убежденията, толкова повече създаваме това, в което сме убедени, в което вярваме. Всяка мисъл създава своя реалност, която се разраства, подобно на паяжина.
Несъзнателното – това е творческа сила, която е вътре в нас и, която създава това, което е програмирано дълбоко в нас. То съществува на границата със съзнателното и то възвръща всичките ни изтрити и откраднати спомени. И да мислим, че живеем въз основа на опита, като нещо отделно от нас, което създаваме автоматически – е опасно.

2017/01/26

Scientists Find Root That Kills 98% Of Cancer Cells In Only 48 Hours

Scientists Find Root That Kills 98% Of Cancer Cells In Only 48 Hours


This root has been used medicinally since ancient times for its various health benefits. However, the most powerful benefit to come out of this common weed is something that medical researchers are super excited to have “discovered” – which is its potential to cure cancer!
This potent root builds up blood and immune system- cures prostate, lung, and other cancers better than chemotherapy. According to Dr. Carolyn Hamm from the Windsor Regional Cancer Centre in Ontario, Canada, dandelion root extract was the only thing that helped with chronic myelomonocytic leukemia. This form of cancer typically affects older adults.
John Di Carlo, who at the time was a 72-year old cancer patient at the hospital, was sent home to live out his final days after all efforts failed to treat his leukemia.
He told CBC News that he was advised to drink dandelion root tea as a last ditch effort. Perhaps it should have been the first option offered in his treatment plan, as his cancer went into remission only four months later! His doctors attributed this to the dandelion tea that he drank.
ing-tut-face-01

This root has been used medicinally since ancient times for its various health benefits. However, the most powerful benefit to come out of this common weed is something that medical researchers are super excited to have “discovered” – which is its potential to cure cancer!
This potent root builds up blood and immune system- cures prostate, lung, and other cancers better than chemotherapy. According to Dr. Carolyn Hamm from the Windsor Regional Cancer Centre in Ontario, Canada, dandelion root extract was the only thing that helped with chronic myelomonocytic leukemia. This form of cancer typically affects older adults.
John Di Carlo, who at the time was a 72-year old cancer patient at the hospital, was sent home to live out his final days after all efforts failed to treat his leukemia.
He told CBC News that he was advised to drink dandelion root tea as a last ditch effort. Perhaps it should have been the first option offered in his treatment plan, as his cancer went into remission only four months later! His doctors attributed this to the dandelion tea that he drank.
ing-tut-face-01
Recent studies have shown that dandelion root extract can work very quickly on cancer cells, as was evidenced in Di Carlo’s case. Within 48 hours of coming into contact with the extract, cancerous cells begin to disintegrate. The body happily replaces these with healthy new cells.
Further studies have concluded that the extract also has anti-cancer benefits for other types of cancer, including breast, colon, prostate, liver, and lung cancer! Dandelion root tea may not taste as pleasant as other teas, but it’s certainly more pleasant than living with the side effects of chemotherapy or radiation treatments.
Traditional cancer therapies harm the immune system by killing all cells, even the healthy ones. Dandelion root has the opposite effect – it actually helps boost your immune system and only targets the unhealthy cells. It’s definitely a win-win situation!
Dr. Hamm warns, however, that dandelion root extract can negatively impact the effects of chemotherapy. It’s always best to consult with your doctor, and let them know any and all supplements or foods that you are consuming on a regular basis.
dandelion-flower
Even if you don’t have cancer, eating the greens or drinking dandelion tea can still give you great health! For example, the roots and stems of dandelion can help fight diabetes. It does this by stimulating the pancreas to produce insulin, which in turn stabilizes the spikes in blood sugar levels.
If you suffer from digestive issues or need to get rid of toxins, dandelion tea may be just what the herbal medicine doctor ordered!
The liver aids the digestive system by producing bile, and it also filters the blood of chemicals and other impurities.
According to Dr. Axe, the vitamins and minerals found in dandelions can help cleanse the liver and keep it in tip top shape. So by supporting your liver, you are actually creating better health!
dandelion-tea
Dandelions are also high in antioxidants and vitamin C, which is crucial to helping your body fight off infections, such as the bacteria that cause urinary tract infections.
If you suffer from frequent bouts of UTI, drinking dandelion tea on a daily basis may prevent it from happening ever again.
Dandelion greens are bitter, but completely edible – as long as you get it from an area that hasn’t been sprayed with chemicals. The greens are rich in fiber, which is great for intestinal health! High fiber diets have also been shown to reduce the risk of obesity, heart disease, and irritable bowel syndrome.
The greens are also high in vitamin A – just one cup contains 100% of your recommended daily allowance. Vitamin A is critical for maintaining healthy vision, and it can also prevent premature aging of the skin.
Since you probably aren’t likely to eat an entire cup of bitter greens on its own, you can incorporate it into a morning smoothie. Just blend it up with your favorite fruit, which will offset the bitter taste.
dandelion-greens1
https://youtu.be/bQGyW-eWV0U







Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...