Translate

2017/01/20

Фалшивият рай. 1 серия Таблетка против бедност

Фалшивият рай.
1 серия
Таблетка против бедност





Само 3% от лекарствата в аптечната мрежа действително помагат на здравето - така твърди статистиката. Останалите 97% - или нищо не лекуват, или отстраняват само симптомите. Така беше до последно време. В началото на тази година в Интернет някой пусна в обръщение секретен доклад на голяма американска фармакологична компания - в него се говори за това, че при разработката на нови лекарства трябва внимателно да се следи за това: „количеството допълнителен компонент да не превишава разумните норми. Не трябва да се допуска талидомидовата трагедия”. Мрежата се взриви от негодувание - за пръв път се признаваше като факт, че в таблетките добавят някакво вещество, което НЕ влиза в лекарствената формула. Освен това излиза, че трагедията с 50 годишна давност, когато на света се появиха хиляди деца-мутанти, изобщо не е била случайност, а практиката за преднамереното отравяне на земята продължава.
Гледайте първата серия на проекта „Фалшивият рай” - „Фармацевтичният заговор”. Кой и какво добавя в таблетките покрай лекарствата.
Фармацевтичните войни са един от най-мощните елементи за намаляване на населението.
Защо ни ги продават без рецепта?
Ние правим всичко, за да може нашите деца да са добре.
Как съвременната медицина помага да отслабнем до смърт.
Кои лекарства не трябва да вземате в никакъв случай.
 
- Всичко ти се разваля, няма да родиш нито деца, нито...
 
Защо все по-често боледуваме от грип и кой скрива от нас истината за наркотиците в таблетките?
 
- В този продукт беше открито наркотично вещество...
Колко заработват производителите на вируса на грипа?
 
- Колкото повече хора боледуват, толкова по-голям е приходът на фармацевтичната мафия.
 
За пръв път по телевизията - четирите най-популярни схеми за медицинска заблуда. Цялата истина за най-големите заговори и машинации на световната фармацевтична мафия.
Таблетка против бедност
Гледайте първата серия на журналистическото разследване Фалшивият рай по канала на РЭН ТВ
 
Всичко започнало преди 50 години. На рафтовете на Великобритания, Европа и Америка пуснали нов препарат за бременни Талидомид - THALIDOMID (thalidomide) - успокоително, за което се твърдяло, че няма абсолютно никакви странични ефекти. Преаз 1961 година таблетките били признати за най-купуваното средство и веществото започнали да го добавят във всички останали лекарства - против мигрена, високо кръвно, даже в детските лекарства. А след известно време внезапно се разкрила истината - клинически изпитания на препарата не са провеждани, но вече било късно. По цял свят започнали да се раждат деца с ужасни генетически мутации.
Крейг Милворд на 54 години. Той живее в предградие на Лондон заедно със своята съпруга и две деца. Служи като пастор в местната баптистка църква. Неговият живот би могъл да се смята за идеален, ако не беше вродената пу патология.
 
- Главният проблем са моите ръце, а към 30-годишната ми възраст сърцето ми започна да боледува. Както и стомаха - просто постоянно ме боли.
 
Преди много години майка му разказвала на Крейг как станало всичко. Когато се родил, лекарите едва не припаднали - дете без ръце - това не се случва често. Посъветвали я да даде детето в детски дом, но тя решила да го задържи.
 
- Мама много силно ме поддържаше. Казваше ми, че съм момче, че трябва да бъда твърд и непоколебим като войник. Тя знаеше колко обичам да карам кола. Всеки ден ми казваше: „Като пораснеш, ще ти купим кола”.
 
Крейг бил един от първите малчугани, родили се в началото на 60-те години без горни крайници. Когато бройката подобни патологии възлязла на хиляди, лекарите най-после забили тревога. Не се наложило дълго да търсят причината. Абсолютно всички родилки с деца с отклонения били вземали талидомид.
 
- Лекарството ù предложил неин приятел - той бил лекар и казал, че това е най-новата разработка, която позволява на бременността да протича плавно, без усложнения.
 
Когато деца без ръце и крака започнали да се раждат из цялото кралство, към разследването се включила полицията и скоро се разкрили ужасяващи подробности. Създателите на лекарството пропуснали най-важния стадий - клиничните изпитания. когато на доброволци в течение на няколко години се появявали странични ефекти, тоест в същност, Крейг и останалите 12 хиляди инвалиди заедно с техните майки станали подопитни мишки.
 
- При някои от моите познати ситуацията е съвсем ужасна. Както виждате, аз поне съм с пълноценен ръст. На мен ми е провървяло. Те са гърбави, джуджета, те даже не успели да си създадат семейства поради тази патология.
 
Изглеждало, че талидомидовата трагедия трябвало да е достатъчна, за да може веднъж завинаги да се разбере: да се правят такива икономия от изследвания не бива. Но малцина знаят, че подобно на талидомида, на световния пазар днес са пуснати килотонове таблетки, които не са преминали клинични изпитания. И днес ние с вас, сме в ролята на подопитни мишки, а фармацевтичните гиганти следят как ни действат техните измислици.
 
Василий Власов (доктор на медицинските науки, президент на обществото на специалистите по доказателствена медицина):
- Лекарствата се разрешават за използване на основание силно ограничени изпитания - изпитанията са от такъв тип - да излекуваме 50 души и да им стане добре - на основание такъв тип опростени изпитания се разрешават лекарствата.   
 
Всички ние сме пациенти и се боим от болестите. Искаме да живеем дълго и да не изпитваме чувство на болка, много се страхуваме да не умрем рано - именно на тези страхове е построен световния фармацевтичен пазар.
За пръв път по родната телевизия ние ще разкрием петте най-популярни заблуди. Не бъдете наивни - погледнете истината в очите.
 
ЗАБЛУДА №1 Противогрипните ваксини
 
Свински, птичи, кокоши, а миналата година въобще беше обявена пандемия - тоест заплаха от заразяване на цялото население на планетата. Хората масово изкупуваха всичко от аптеките. Фармацевтите получиха хипер-приходи, след което историята с пандемията тихо слезе до нулата. Тези, които викаха най-силно, обясниха това просто - отдаде се да се спаси земята благодарение на науката.
 
Антон Беляков (лекар-педиатър, обществен деятел).
- Въведоха в заблуждение потребителите със своите обещания.
Ежегодно от грип заболява 25% от населението на земята. Това е повече от милиард и половина човека. Десетки милиони попадат в болница, стотици хиляди умират от грип. Можете да си представите колко пари дават хората за всякакви лекарства против грип.
 
Алексей Егармин (съпредсседател на националния съюз за защита на правата на потребителите):
- Начело е поставено безчетно натъпкване на джобовете за сметка на тези хора, които се наричат население на територията. Разбира се, всичко това е опасно, то се явява проблем и национално бедствие.
 
Вгледайте се в това лице - тази жена се нарича Сузанна Клатен - днес нейното състояние се оценява на 8 милиарда долара. На нея принадлежи половината от най-голямата фармацевтична компания в Германия. Съгласно данните от списание Форбс тя е най-богатата жена във ФРГ. Но обърнете внимание само на един факт: До 2004 година състоянието на тази бизнес-дама е било под 5 милиарда. Но щом птичия грип покрил страните от Азия, а през следващата година и Европа и Америка, състоянието на фрау Клатен скочило на милион евро, а щом асоциацията по здравеопазване обявила пандемия - състоянието на най-богатата жена в Германия се увеличило до днешните 8 милиарда.
 
Александър Баранов (кандидат на биологическите науки, старши научен сътрудник от института по биология на развитието на рака):
- Когато в Европа се появи първия случай на птичи грип, от рафтовете за няколко дни бяха изметени всички антибиотици, а антибиотиците бяха изметени от предишното поколение. И веднага фармацевтичните компании, получавайки невероятни приходи, направиха бизнес - пуснаха нови антибиотици - още по-силни.
 
Ежегодно на планетата от грип боледуват около 25% от населението - само руската Федерация купува ежегодно от порядъка на 25 милиона ваксини против мутиращи болести. Представяте ли си за какви пари става дума? За трилиони евро или долари. Именно това е този случай, че ако грипа го нямаше, щеше да си струва да се измисли.
 
- У нас първоначално слагат ваксината против грипа, а след това се появява самият грип. Как е възможно да стане това? Това може да стане единствено тогава, когато грипа изкуствено се разпръсква на територията на една или друга страна, предварително ваксинирайки населението против грип. Колкото по-голямо количество от населението боледува, толкова повече приходи носи това на фармацевтичната промишленост. Затова не е изключено всички тези болести да се наричат изкуствени.
Мнозина вече не обръщат внимание на съобщенията на световните агенции  за колосално избухване на епидемии. И правилно постъпват. Истерията е свързана с изтеглянето на пари от нашите джобове. Но малцина знаят, че пандемията, която беше обявена миналата година от световната организация по здравеопазване, беше наистина опасен звън. Този път стопаните на света проверяваха как ще реагираме, ако жертвите от непонятна болест бъдат 10, 100 или хиляди пъти повече. Към средата на 20 век започна да действа негласно съглашение между най-големите фармацевтични компании на света. Изобретяването на нови лекарства не носеше необходимите приходи. Собствениците на тези корпорации изобщо слабо се интересуваха от лечението - та нали това е просто загуба на пари. И тогава било взето решението - от този момент да се произвеждат само препарати, които отстраняват симптомите, тоест - завинаги да се скрият болестите вътре в нас.
 
Николай Сенченко:
- Фармацевтичната промишленост - и какво е важното (особено в условията на свободния пазар): колкото повече хора боледуват - толкова повече са приходите на фармацевтичната мафия.
 
Тайната сделка увеличила приходите на фармацевтичните гиганти в пъти - от нас започнали да правят аптечни наркомани - точно по същото време от най-големите фармацевтични компании  в Лондон било взето безпрецедентно решение - да започнат да създават нови видове болести, а съответно - и нови, скъпи лекарства. Никога ли не сте се замисляли защо в чаша с вода в рекламите винаги падат 2 таблетки разтворимо обезболяващо. Малцина знаят, че в този клип е скрит особен смисъл, който ви призовава да харчите колкото може повече. Производителят не твърди, че една таблетка е недостатъчна, но на вашето подсъзнание въздейства: „трябва да отворя опаковката, да извадя две специални неразделени таблетки и да ги пусна в чашата”. Така фармацевтичните гиганти удвояват приходите си, а ако поискат да го утроят - скоро ще видите такъв рекламен клип - с три таблетки. Между другото, още преди 30 години таблетките против махмурлук били рекламирани като болкоуспокояващи за жените в особените дни. Но продажбите на тръгнали. Именно тогава производителите сеу прехвърлили към мъжете.
 
ЗАБЛУДА № 2: Таблетките против старост
 
Световният фармацевтичен пазар е залят с таблетки против старост. Така специалистите наричат препаратите, които обещават излекуване от болести, развиващи се с възрастта.
Против радикулит, болести на ставите, остеохондроза. Всичко, което не се лекува с таблетки.
Московската пенсионерка Татяна Александровна решила да си излекува ставите с помощта на модно средство с красиво название. Жената прочела за препарата-чудо във вестника и веднага набрала посочения в обявата номер.
 
Татяна Томанова:
- Позвъних просто за да попитам, но тези, които звънят се държат на кукичка при тях и те предлагат следващ и т.н.
 
Куриерът донесъл няколко опаковки с препарати, но и след третия и петия и десетия курс таблетките не помагали. Отначало й се сторило, че силата й станала повече, но  веднага започнало да я мушка сърцето, възникнали проблеми с кръвното, решила да отиде при лекаря, който лично я консултира и: „Обадих му се по телефона и попитах, но той ми каза че няма у нас такива организации и лекари и тогава разбрах”.
Но в този момент пенсионерката си задала въпроса - а какво е имало в тези таблетки?
 
- Изхарчих всичко. Питат ме: „А колко изхарчихте?”
 
- Ами 85 хиляди.
 
Осемдесет хиляди рубли за няколко седмици. И такава сума дала една наивна старица. За това отишли всичките й спестявания. А представяте ли си колко такива старици и старци има по цял свят?
 
Валентин Дикул (ръководител на местния медико-реабилитационен център), се възмущава - видял в местната аптека таблтки против остеохондроза. Това е чудовищна заблуда. Против тази болест няма и не може да има лекарства - с възрастта започва обичайната дистрофия на хрущяла и да се предизвика нейното нарастване с помощта на хапчета е просто невъзможно.
 
- Като ни стане нещо, даже не ходим при лекаря, а направо в аптеката и вземаме нещо - обезболяващо или друго и - гълтайки тези таблетки, се тровим.
 
- Всъщност, това е най-големият уред, който имаме. В действителност имаме още по-малък.
 
Тези кадри са от изложбата за уникално медицинско оборудване - този високотехнологичен уред би могъл да извърши истинска революция на пазара на лекарствените препарати - той за секунди определя що за вещества влизат в състава на таблетките. Технологията е много проста: лазерният лъч прониква в таблетката и долавя колебанията на молекулите на лекарственото вещество, отчита го и извежда на екрана формулата - добре би било да се постави във всяка аптека, само че никой няма да се съгласи.
 
- Приборът определя това, от което се състои веществото на молекулярно ниво.
 
Ние специално закупихме десет различни препарата, за да проверим тази новост и да изясним действително ли таблетките съдържат именно тези вещества и в тези количества, които са посочени на тях. Резултатите се оказаха просто зашеметяващи.
 
Следва: какво е слонска болест и защо броят на заболелите от нея расте от година на година.
 
- Искаха да ми отрежат краката...
 
Световната фармацевтическа мафия и нейните закони.
 
- Пускат ампула, на която е написано името на безобидно лекарство, а вътре има силно действащо или потенциално смъртоносно вещество.
 
Лекарствата и продължението на рейтинга на лекарствената заблуда - гледайте журналистическото разследване „Фалшивият рай” веднага след рекламата.
За експеримента специално закупихме пет скъпи вносни препарата и пет родно производство, които струват значително по-евтино. Нашата задача беше да разберем: доколко скъпите хапчета действително се отличават от евтините. Донесохме на експерта напълно различни лекарства по двойки: две лекарства за понижаване на температурата, две против високо кръвно, две против изжоги. Полученият резултат озадачи и нас и специалиста - скъпото лекарство за понижаване на температурата, което струваше 900 рубли и евтиното средство против киселини - за 100 рубли. Продукти на съвсем различни производители показаха еднакъв състав. Можеше да се допусне, че операторът е сгрешил, но при останалите осем теста резултатът беше абсолютно точен. Най-невероятното беше, че в една от опаковките с препарат против главоболие, лекуващото вещество се оказа толкова малко, че ученият започна да се съмнява - дали това не е менте? Невероятно. В два случая е подменена химическата формула, а в един - това е просто залъгалка. Разбира се, десет лекарства не са точно измерение, но можем да си представим какво количество фалшиви лекарства се въртят на световния пазар.
 
ЗАБЛУДА 3. СРЕДСТВА ЗА РАЗХУБАВЯВАНЕ
 
Още един мит, пуснат в нашето съзнание. Достъпността и ефективността на така наречените средства за разхубавяване. Списъкът недъзи, които уж може да се лекуват, е доста дълъг. Например целулит.
Василий Власов (Доктор на медицинските науки, Президент на обществото на специалистите по доказателна медицина): Има медицински проблеми с целулита - гнойно възпаление на подкожните клетки. Няма ефективно лечение от целулит, но съществува огромен набор от средства за това.
Според статистиката всяка втора жена мечтае да се избави от портокаловата кожа на краката. Именно това е станало причина за появата на огромен списък с препарати - почти всички те са обикновено плацебо, максимум - витамини. Единственото лекарство, което наистина премахва целулита, са хормоните, само че тези, които се сдобиват с успех по подобен начин, губят детеродната си функция.
Съществуват множество хора, които служат на фармацевтичната мафия. Които всъщност са купени от фармацевтичната мафия и те могат да ви изпишат цял пакет лекарства, които струват хиляди и вие трябва да ги купите макар, че те може да не ви помагат.
Ако имаме късмет, скоро ще видим реклами на таблетки против късогледство и тези, на които това е нужно, ще изтичат в аптеката, както това става с препаратите, които изцеляват гъбичките по ноктите.
Гъбичките по ноктите са козметичен проблем. Но ако го представите като ужасен, отвратителен и ако кажете, че той може да се излекува, то хората могат да похарчат пари за противогъбично лекарство и при това ще си нанесат вреда, защото тези лекарства са токсични.
Препаратите за отслабване бият всички рекорди по популярност. Те са традиционно на четвърто място по продажби - след обезболяващите, противо-простудните и свалящите кръвното лекарства.
Алена преминава курс на лечение в центъра по рехабилитация на хора с крайно изтощение; когато постъпила тук, тежала колкото 12-годишна.
 
- Тежах 36 килограма - вземах някакви таблетки, хранителни добавки, коктейли - имах пари и ги харчех.
 
Какво е имало в тези таблетки Алена понятие нямала, тя даже не обръщала внимание на това, че организмът й отхвърля всякакви продукти.  
 
- Аз ядях, но стомахът ми не усвояваше храната, която ядях - имах и диария и всякакви такива неща.
 
Интересното е, че във Франция за лечението на различните заболявания лекарите използват не повече от 800 медикамента. Страните на Европейския съюз разполагат с 12 000, при това световната организация по здравеопазване не веднъж е обявявала, че за лечението на всички известни на човечеството болести са достатъчни само 200 препарата.
 
Алексей Егармин (съпредседател на националния съюз за защита на правата на потребителите):
- Липсва необходимия контрол и все същата тази безкрайна алчност за лесна печалба на тези олигархически кланови структури, които нас с вас (и изобщо цялото население) разглеждат като някаква биомаса, която трябва да носи пари. За продукти, за играчки, за телефони.
 
Този човек от повече от 40 години скрива своето лице. На снимката е Стенли Адамс, служител в прочута фармацевтична лаборатория  в Швейцария. Това е неговата единствена снимка от 1973 година. Стенли Адамс още не знае в каква трагедия  за него ще се превърне решението да докаже на света за това какво се върши зад стените на прочутата швейцарска компания. Най-старата швейцарска лаборатория, в която е работил Стенли Адамс, започнала своята работа в края на 19 век и вече практически след 30 години се сдобила с монопол - в началото над производството на Витамин С, а след това - и на други витамини. От 1945 година фармацевтичната компания притежава изключителното право над два известни препарата, съдържащи диазепам и хлордиазепоксид.
 
- В цялата медицинска литература са описани стотици случаи на тежка гибел. Аз, който не се занимавам с интензивна терапия, знам десетки случаи.
 
- За да се убедим доколко тези препарати са опасни, е достатъчно внимателно да прочетем упътването - напишете в интернет търсачката думата „диазепам” - един от най-известните препарати в медицината, които има успокояващо, сънотворно, противотревожно действие. Препаратът се използва за анестезия, предизвиква страшна зависимост и при това се отпуска без лекарска рецепта.
 
Алексей Каротам (психиатър-нарколог):
- Вземат го, вземат го, всичко е прекрасно, а след това си казват: „Е, оздравях. Ще го спра.” Спира го и - отново - здрасти! Всичко става както преди, всичко се връща, даже е станало по-силно.
 
А това е страничен ефект от транквилизатора на основата на хлордиазепоксид - страничните му ефекти са повече, отколкото показанията му за вземане.
 
- Това е и прилошаване, и гадене, и пот, и горещи вълни, и студени вълни, и треперене на ръцете, и недостиг на въздух, и залитане, и падане, и световъртеж, и т.н. - даже повръщане и разстройство.
 
Малцина знаят, че тези вещества се съдържат не само в посочените препарати - тях ги добавят практически във всички медикаменти - антибиотици, протиповъзпалителни, болкоуспокяващи и антидепресанти - препарати, ползващи се с повишено търсене, в това число - в обикновените медикаменти за сваляне на температурата.
 
Владимир Жданов (кандидат на физико-математическите науки, обществен деятел):
- Това е мошеничество в особено големи размери.
 
Именно за това побързал да съобщи обикновеният служител в швейцарската компания Стенли Адамс, като изпратил в комисията поверителни документи. След година от уволнението му по собствено желание, той бил обвинен в шпионаж. Започнало преследване на неговото семейство и неговата, жена, не издържайки на постоянния натиск от страна на властите, се самоубила. Защо е бил обявен лов на Адамс и на кого е нужно данните за състава на сегашните лекарства да остават в тайна?
Това момиче се казва Лилия Чайченко. Тя почти не излиза от дома си поради своята страшна болест - слонска болест. Когато краката ù започнали да отичат, лекарите даже не назначили обследване, защото те не веднъж се били сблъсквали с нещо подобно.
Казаха ми: „не се притеснявайте”.
Но когато крака на момичето се раздул до невероятни размери, вече било късно - животът й се превърнал в кошмар поради силните болки и подигравките на околните. Тя даже си мислела за самоубийство.
 
- Спомням си как веднъж стоях с едно момиче и разговаряхме, и изведнъж майка ù излезе и закрещя: „Махни се от това момиче, ще вземеш да се заразиш, това може да е някакъв рак”.
 
В същност бабата и дядото на Лилия са умрели от рак, а останалите роднини просто се отдръпнали. Редом останали само доведената ù сестра и нейната баба.
 
Галина Гаврилова (роднина на Лилия):
- Аз съм им и като приятелка, и като баба, и като майка, и като по-голяма сестра.
Галина отвела момичето в Москва. В началото този случай поставил в недоумение даже крупни специалисти.
 
- Искаха изобщо да ми отрежат краката, казаха: „Можем само да ти отрежем краката.” А как ще се движа без крака?
 
- Лечението се оказало скъпоструващо. Само едно обследване струвало 8 хиляди долара. Ето така изглежда момичето сега. Станало ù значително по-добре, но лекарите предупреждават: напълно няма да я излекуват. И така - откъде се е взела при нея тази странна болест? И толкова ли рядко се среща тя?
 
- Такива деца, оказва се, са много. Само аз (бабата на Лилия. Б.пр.) познавам четири - лично ги познавам, общуваме с тях, има малки деца, едно по-голямо от Лилия момиче, една жена с такава ръка - много такива хора има у нас.
 
Смята се, че подобна болест може да бъде предизвикана от вроден порок на лимфната система, но Галина Гаврилова питала останалите си познати и разбрала: всички деца имали общ проблем - остра алергия на предписани им лекарства. Жената е убедена: в таблетките не е било сложено това вещество, което е посочил производителя. така се появили усложненията.
 
- Всичко отиде в бъбреците - те постоянно отделят белтък.
 
Това, че лекарствата имат странични ефекти, вероятно е слушал всеки. Но малцина знаят, че често в препарата слагат специално вещество.
 
Василий Власов (доктор на медицинските науки, президент на обществото на специалистите по доказателствена медицина):
- Например пускат безобидно лекарство, а вътре в ампулата има потенциално действащо, понякога смъртоносно вещество.
 
ЗАБЛУДА № 4. Билогично активните добавки
 
Малцина знаят, че изкуствено получените витамини далеч не са така полезни, както е прието да се смята. Но пък от гледна точка на редприемачеството, няма нищо по-добро - да се рекламират е лесно, рецепта не е нужна, клинични изпитания да се провеждат не е задължително.
 
- Казват ни, че без изкуствени витамини не можем да минем - това са пълни глупости; без изкуствени витамини може да се живее - дори е добре известно, че те не подобряват здравето.
 
Те помагат да се продължи младостта, да се възстанови здравето, подкопано от таблетките и окръжаващата среда, укрепват косата ви, помагат ви да се борите с рака, или напълно го излекуват. Какви ли не легедни измислят производителите за така наричаните биологично активните добавки. Само да продадат своята продукция. При това главното, на което наблягат фармацевтите, е: никаква химия - само природни вещества.
Но знаете ли вие какво всъщност представляват съвременните добавки към храната?
 
Антон Беляков (лекар-педиатър, обществен деятел):
- За съжаление, в Русия днес биологично-активна добавка е в повечето случаи лъжа. Повечето производители въвеждат в заблуждение потребителите със своите обещания.
 
Всеки медик ще ви обясни: всички препарати трябва да преминават клинични изпитания и едва след това да попадат по рафтовете. Така те стават лекарства. Но този процес обикновено отнема десет години. На бизнесмените такъв път им излиза твърде скъпо - издръжка на производство, загуби от изследвания - не всички са готови на такива жертви. Затова много от тях съкращават пътя от производството до рафта на две години. Просто изключвайки етапа на клиничните изпитания. Така в аптеките се появяват така наречените хранителни биологично активни добавки.  
 
Олег Митвол (Обществен деятел в сферата на екологията и опазването на околната среда, бивш зам. ръководител на росприроднадзор):
- С биологично активни добавки въвеждат в заблуждение предимно възрастни хора, които им вярват и знаете, че мнозина от тях са си изтегляли спестяванията заради някакви лекарства против рак, за стомаха, черния дроб, бъбреците, вярвали са на хора, които им говорят по телефона и са им давали практически всичките си пари.
 
- Съгласно социологическите изследвания в значителен процент от случаите 30% от респондентите твърдят, че биологично активните добавки са чудодойно по-добро от лекарство.
 
Волгоград: Любов Гераскина и досега не може да дойде на себе си. Неизвестно как във входа на министерството по здравоепазвяне се появили чуждестранни лекари със супер нова ваксина против грип. До вечерта за тях узнал целия град. Жената без да се замисли отвела внучката си на безплатна процедура.
 
Любов Гераскина:
- Тридесет тома углавно дело доказани фалшиви документи, доказани двеста души казаха единодушно, че ние не знаехме, не ни предупредиха, че това са клинични изследвания.
 
Веднага след инжектирането момичето било обхванато от конвулсии. Няколко дни не можела да ходи правилно, появили се някакви червени петна и страшен сърбеж, а скоро било обхванато и сърцето.
 
- Получи усложнения на сърцето - когато детето тича, дори когато се движи бързо, започва дасе изморява, задъхва се, появява се задух и това вече не се лекува - остана ù за цял живот.     
 
Неизвестно как оказалите се във Волгоград чуждестранни лекари се отнасяли много сърдечно към младите руски пациенти и техните родители.
 
Андрей Качанов-Махов (зам. главен лекар на клиника № 5, Волгоград)         
 - В болниците обясняваха, че чуждестранна фирма иска да помогне на руските деца и затова е изпратила безплатно нова добра ваксина.
 
Какво всъщност са инжектирали на нейната внучка и какви последици да очаква сега Любов Адамова и досега не знае. Лекарите-фантоми както появили в града, така и изчезнали. Организаторите на опитите с деца не били намерени.
 
- Препаратът, изследвания на който се провеждали, в този момент не бил зарегистриран в нито една страна на света.
 
Интересното е, че по подобен начин действа в множество азиатски страни фонда на Бил Гейтс - организация, наречена на името на компютърния гений - един от най-богатите хора в света правят на децата безплатни ваксини и харчат за разработката на нови ваксини до 10 милиарда долара годишно. Благотворителност? Да, бе! През 2010 година на икономическия форум в Давос Бил Гейтс прави изявлението: „Днес в света има 6,8 милиарда човека. Тази цифра скоро ще нарасне до 9 милиарда, но ние вършим огромна работа по нови ваксини и е възможно да го намалим с десет-петнадесет процента.”
 
Що за ваксини са тези, които намаляват броя на населението?
 
Юрий Воробьовски (писател):
- Това, разбира се, не е просто война, не са просто наркотици; сега става това, което говорих за Бил Гейтс - това са опити да се разработи убиващ човека вирус.
 
Бил Гейтс е един от членовете на Комитета на 300-те - най-могъщите, най-влиятелните организации за цялата история на човечеството. водещите конспиролози на планетата твърдят, че земята се управлява от триста най-богати клана на планетата. Земята е поделена на участъци между тях и всеки контролира своята територия. Те назначават президентите, определят цената на нефта и златото, печатат пари. Властта е съсредоточена в ръцете на техните лидери. Конкурентните войни между клановете определят военнат аполитика за много години напред. Безопасността на Комитета на 300-те обезпечават военните отряди - армиите на САщ, Великобритания и НАТО.
 
- Това е наднационална политика, която е призвана да унищожи народонаселението на земята, да остави един милиард , за който, както им се струва, ще стигнат природните ресурси.
 
Това са уникални кадри - 31 май 2012 година, САЩ, щат Вирджиния, предградие на Вашингтон - една след друга идват внушаващи рестект коли - събират се гостите на Билдербергския клуб - един от филиалите на Комитета на 300-те.
 
Николай Сенченко (Доктор на техническите науки, професор, член на международната академия по информация при ООН):
- Билдербергският клуб е част от Комитета на 300-те, тоест от тези организациои, които се стремят към световно господство.
 
Билдербергският клуб е своего рода министерство на вътрешните работи към Комитета на 300-те.  В него влизат най-влиятелните политици в света. по някои данни изпълнителен директор на клуба, както и преди, е Збигнев Бжежински - авторът на знаменития план по разчленяването на Русия. Кондолиза Райс, независимо от излизането ù от Белия дом, периодически бива канена на сбирките на клуба, Елизабет Втора традиционно ги председателства.
 
Владимир Лисичкин (доктор на икономическите науки):
- Главата се явява Англия, а мускулите - САЩ - ръцете и краката, тоест самата глава, която планира тези войни е Британската империя - тя е била намесена практически във всички дела.
 
Това е бившият британски разузнавач Джон Колеман - той е един от първите, заявили: могъществото на най-богатите кланове на земята се поддържат от три кита - нефта, медикаментите и наркотиците.  
 
- Част от най-големият наркотрафик идва от Афганистан, при което за времето на демократическите реформи в Афганистан, които се правят на щиковете на ...
 
Това е едно от най-лакомите парчета от земното кълбо - контролиращите го членове на комитета събират от него хиляда процента чист доход. Така нареченият „златен полумесец” - Афганистан, Иран и Пакистан. Световните лидери по доставка на наркотическа суровина и „златният триъгълник”: Тайланд, Бирма и Лаос - опиумните полета тук безгрижно се култивират.
 
- Площите с опиумни култури са нараснали 12 пъти - това са всеизвестни данни.
 
Това (TIR) е знакът на Европейския икономически съюз. Абревиатурата се разшифрова така: Триъгълен Международен Маршрут. Фургоните, имащи този знак на регистрационните номера на Евросъюза имат право да не спират на граничните митнически постове. Тях никой и никога не ги проверява. Официално те превозват само бързо развалящи се стоки. Тях свободно ги пускат във всички ъгълчета на Европа, включително в секретната база на НАТО. Бившият разузнавач Джон Колеман твърди нещо невероятно: системата ТИР била измислена с една единствена цел:
 
Джон Колеман (бивш британски разузнавач):
- Системата е създадена от Комитета на 300-те с една единствена цел: безпроблемна доставка на наркотици до всяка точка от земното кълбо.
 
Всички световни процеси, които се извършват сега, са по същността си брънки от една верига. В същност се провежда постепенна ликвидация на държавността на страните от Европейския съюз и тяхното обединяване в единен конгломерат с единно правителство.
Гледайте по-нататък: как лидерите на най-могъщите страни правят от нас наркомани.            
 
- Те преднамерено, абсолютно съзнателно, добавят там отровни компоненти.
 
И истината, която никога няма да напишат на опаковката с таблетките.
 
- Тези болести се предизвикват изкуствено.
Таблетки против бедност - гледайте след няколко секунди.
 
Фалшивият рай. Таблетки против бедност
 
Тези знаменити думи Джордж Буш старши произнесе през 1985 година на заседание на конгреса на САЩ: „Ние имаме сила и възможност да настъпваме. Ако успеем, а ние ще успеем, ние имаме шанс, в този нов световен ред, да изпълним всички дадени от нас обещания. Мнозина аплодираха на крака. Голяма част от конгресмените реши, че става дума за ръководната роля на САЩ в света. Днес експертите смятат, че е можело да има и друг смисъл. Така Вашингтон би могъл официално да заяви за подчинение на световното правителство след Великобритания и Европа. И да се закълнат във вярност към общите стратегии на Комитета на 300-те.   
 
Сергей Нурисламов (психиатър-нарколог):
- Искате да заработите пари на каквото и да е - чудесна идея - хайде да заработим тези пари на страх.
 
Един от пунктовете на стратегията на Комитета на 300-те бил съзнателното наркотизиране на населението на Земята. В това число - чрез медикаменти. Смята се, че от всички известни на човека наркотици най-бързо привикване предизвиква опиума, поради което мнозина фармацевти го добавяли в лекарствата. Прието е да се смята, че това е ставало само поради това, че нямало други обезболяващи. Но в началото на 90-те професор Фредерик Уелс Уилиамсън публикувал крайно любопитни документи за дейността на британската търговска компания Ист Индия в Китай. По официални данни тази многоуважавана компания за всичките 270 години от своето съществуване търгувала основно с чай, зърно и памук. Как в компанията натрупали от чай баснословно състояние, имали собствен флот, водели завоевателски войни и фактически издържали британската корона, става понятно едва сега.
 
Кирил Фурсов (кандидат на историческите науки):
- Целта на британците от тази компания и от онези, които я заменили, така и на правителствените чиновници, които поддържали дейността на британските агенти в Китай, били предимно икономически, имали икономически характер - максимално увеличаване на приходите с помощта на внос в Китай на онези стоки, които били интересни на Китай, в това число и контрабанда на опиум. Съдейки по документите, публикувани от професор Уилямсън, ръководителите на британската ист-инска компания пряко препоръчвали на търговците да добавят опиум не само в медикаментите, но и в настойките, чайовете и даже в цигарената хартия, за да може на клиентите да им се иска да купуват стоката, пропита с опиум, отново и отново. Интересно е, че собствениците на тази компания са бащите и дядовците на членовете на днешния Комитет на 300-те, а още по-интересно е, че - както изглежда, техните внуци правят с нас сега същото, което техните предци правели с аборигените в Индия и Китай.
 
- В продукта беше открито наркотично вещество, което се нарича сибутрамин.
 
Поредният експеримент на нашата програма - отново купуваме в аптеката десет от най-популярните лекарствени прапарата и ги носим за експертиза - този път вече - в химическа лаборатория. Експертът ни шокира: наркотични вещества, предизвикващи привикване, се съдържат в седем от десетте, донесени от нас, лекарствени препарата - в обезболяващи, в лекарства за снижаване на температурата, в средства против алергия и в таблетки за отслабване.     
 
Валентин Безруков (ръководител на лаборатория за независими потребителски експертизи):
- Това е активно вещество, което по принцип от медицинска гледна точка действително може да доведе до отслабване, но тук ситуацията е такава, че по-голямата част от продуктите, които съдържаха сибутрамин, естествено сибутраминът не беше указан на опаковката.
 
В рамките на тази програма ние не можем да ви съобщим названието на лекарствените препарати, но повярвайте - това бяха десет най-популярни лекарства. Повечето от тях са вносни и се продават в аптеките без рецепта. По данни на аналитическата компания Ай Ем Ес Хелт продажбата на лекарства в САЩ, както се очаква, през 2013 година ще намалее с 1-2%. Между това продажбата на отпусканите по рецепта лекарства в развиващите се страни, по някои оценки, трябва да се повиши за една година с 15% и да достигне до 161 милиарда долара. Просто невероятна цифра! Това са нашите и вашите пари! Русия на фармацевтическата карта на света се смята за развиваща се страна.
 
Фалшивият Рай. Таблетка против бедност
 
В различни страни сега живеят около 12000 жертви на талидомидовата трагедия.
 
Крейг Милворд (жертва на талидомида):
- Разбира се, компаниите се стремят да спечелят от нас, но аз съм пример за това - за всичко си има мярка. Не трябва да осакатяваш хората за техните пари. Между другото, буквално неотдавна производителите решиха да се извинят пред нас. И знаете ли какво казаха: „През всичките тези 50 години ние се намирахме в състояние на шок.”
 
Най-удивителното е, че талидомидът днес се продава свободно в американските и европейски аптеки. Нещо повече - доказано е, че той лекува проказа, но защо клиничните изпитания са били проведени едва след години?
       
- Днес компанията твърди, че лекарството е абсолютно безопасно. Но аз съм жив свидетел на това - не вярвайте на фармацевтите. Те могат да ви кажат каквото си искат, само и само да купите тези таблетки.
 
Талидомидовата трагедия е най-голямата за цялата история на фармацевтиката, но вярвате ли вие, че днес фармацевтите са прекратили своите опити над нас? Независимите учени, които не са ангажирани в кампанията по отравянето на населението на планетата уверяват, че назначението на  лекарствени препарати изглежда като играта руска рулетка. Живеем в епоха, в която лекарствата отначало осакатяват, а едва след това лекуват - разбира се, ако успеят.
 
Алексей Каротам (психиатър-нарколог):
- Световният заговор на фармацевтичните компании, но те са много е всеки ден се появява нещо ново по-яко от предишното, стократно по-скъпо, твърди се, че изпиваш таблетката - и си здрав, а на хората им се иска да вярват и да се самозалъгват.
 
Чудовищният заговор против човечеството е започнал през 17 век - във времената на британската остинска компания. Удивителна организация, поставила на колене целия свят. Сред секретните документи на компанията в 90те години на миналия век бил намерен отчет за така наречената вътрешна мисия; съдейки по този документ, се поставяла задачата да бъде пристрастено към опиума населението на Китай, Индия, а впоследствие - и на Европа и Америка. Тази задача била успешно реализирана - така бил създаден световен пазар на наркотърговията. Наследник и приемник на компанията в наши дни станал Комитетът на 300-те. Лидерите на най-богатите кланове на Земята, чиито бащи и деди влизали в съвета на директорите на британската и истинската компания, сега имат няколко щаб-квартири по целия свят, в това число - във Вашингтон.
 
Сергей Нурисламов (психиатър-нарколог):
- Фармацевтичните компании, които започнали завладяване на целия останал свят също се отправили към САЩ. Между другото, няма да назовавам коя нефтена компания, в началото се занимавали с продажбата на някакъв „елексир” против онкопатологии - съответно, първите им капитали били натрупани именно от продажбата на препарати с „противотуморно действие”.
 
САЩ са колос на глинени крака - икономиката на тази държава сега се намира в невероятен упадък, но независимо от уверенията за подем нищо подобно не става. И фармакологията, която ще живее вечно, опирайки се на човешкия страх пред смъртта, е един от най-надеждните начини да се печелят трилиони долари както в самите САЩ, така и отвъд техните предели.
 
- Ако погледнем на американския заговор, да го наречем Тексаският заговор, то парите, стоящи като ценност за човешкия живот, са в неговия епицентър.
 
Едва ли си струва да се съмняваме, че същите тези Рокфелери, чиито капитали се изчисляват на милиарди долари, ще позволят на американската валута да изчезне завинаги. Доброволно все още никой не е ставал бедняк. Така че не е трудно да се направи прогноза за тази есен - ще ви залее вълната на най-новия смъртоносен грип, ваксината против който ще струва много скъпо, а през есента на 2014 година, САЩ уверено ще заяви: икономиката уверено тръгна нагоре. (www.Riper.AM).
Край на първа серия.     
 
                                                                                                                                                                               www.iskri.net/zefira

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...