Translate

2017/01/21

Как да пречистим дома си от зли сили

Как да пречистим дома си от зли сили


Можем ли да се освободим от усещането, че в дома ни витаят зли сили и нещо ни пречи да живеем спокойно и в хармония с най-близките си хора?

Ритуал със свещ ще ни помогне да пречистим дома си, ако наистина вярваме в ползата от подобни неща. Той подкрепя желанието ни да пречистим мислите си от негативни влияния, а домът ни да се превърне в добро място за живот. Необходимо е да концентрираме мислите си в позитивни посоки и с усилие на волята да задържим това състояние колкото е възможно по-дълго. За това помага малкият пламък на обикновена свещ: ритуалът е прост за изпълнение, но за да има ефект е необходимо да вярваме в собствените си вътрешни сили.
Познавачи на тайнствата съветват да го направим на спокойствие, когато сме сами вкъщи. Докато го изпълняваме трябва да се постараем да не мислим за външни проблеми и за хора извън най-близкия ни кръг. С усилие на волята да насочим мислите си към бъдещото състояние на домашната атмосфера – цел на нашите занимания. Със запалена свещ в ръка обикаляме дома по посока на часовниковата стрелка. Ако на някои места пламъкът пращи и се люшка, трябва да спрем и да постоим по-дълго, защото това вероятно са местата с наслоения от лош характер.
След като обиколката свърши, няколко минути прекарваме в избрано от нас кътче, като продължаваме да гледаме в пламъка. Представяме си, че той превръща в пепел цялото зло, което е вгорчавало дните ни. Завършвайки обиколката на дома, оставяме свещта да догори пред прага на входната врата.
И да не забравяме, че хармонията вкъщи не е даденост – а състояние, за чието постигане се изискват постоянни усилия и поддържане на позитивни нагласи!

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...