Translate

2017/01/21

Чай от свила срещу бъбречни колики и напикаване

Чай от свила срещу бъбречни колики и напикаване

Царевична коса се наричат дългите нишковидни близалца на женските цветове. Именно тази част от царевицата се използва за лечебни цели. Наричана още свила, тя е широко използвано лекарство в народната медицина.



Запарката от нея помага при камъни и пясък в бъбреците и пикочния мехур, при хронично възпаление на бъбреците, при отоци, при застой на жлъчка и чернодробни и жлъчни Заболявания, при захарен диабет, атеросклероза и болести на простатата. Чаят от свилата се използва за отслабване или успокояване, както и като ефективно кръвоспиращо средство.
Също така има и слаби антибактериални и антифунгицидни свойства.

Свилата се употребява още като кръвоспиращо средство, независимо от произхода на кръвотечението, благодарение на съдържащия се в нея витамин К. Наличието му в царевичната коса придава и пикочогонното действие на запарката й.



Чаят от свила е изпитано средство при заболяване на пикочните органи с образуване на камъни, при ексудативен перикардит и едеми. Запарката помага и при възпаление на бъбреците, катар на пикочния мехур, подагра и ревматизъм. Чаят може да се използува ефективно за преустановяване напикавания на деца и възрастни хора, както и при бъбречни колики. Отварата от царевични близалца се използва при бъбречни възпаления и бъбречни камъни заради своя противовъзпалителен и диуретичен ефект. Чаят увеличава водоотделянето и спомага за пречистването на бъбреците. Ако оставите царевичните коси да престоят известно време, без да са изсъхнали напълно, те губят пикочогонните си качества и тогава действат като слабително. Свилата има още жлъчегонен ефект, като повишава жлъчната секреция. Действа и противовъзпалително. Запарката от нея дава добри резултати при гъбични заболявания и трихомоназа и намира приложение в гинекологията. Може да предизвика маточни контракции. Използва се и като лечебно средство срещу болезнена менструация.
Ако имате проблеми с килограмите

Царевичната свила е ефикасно и безвредно средство за отслабване. Чаят помага за справяне с подкожните мазнини, като потиска апетита и създава чувство за ситост. Царевичната коса се прилага и за намаляване нивото на холестерола в кръвта, което, ако е съпроводено и с подходяща диета, бързо и ефективно улеснява борбата с излишните килограми. За да укротите глада, в помощ ще ви е отвара от царевични близалца – 1 с. л. от тях Залейте с чаша вряла вода. Пийте по 1/3 чаша 20-30 минути преди хранене. Можете да използвате по 15-20 капки от готовата настойка, която се продава в аптеките.
Царевичната коса е естествен оцветител

При боядисване на косата с естествени багрила лайката може да се замени с отвара от свила. Важно е обаче всеки, решил да използва натурални оцветители, да знае, че рискува да придаде на косата си нежелан цвят, който се премахва много трудно.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...