Translate

2017/01/21

Как да прогоним страха

Как да прогоним страха


В борбата със страха не трябва да пренебрегваме и народните средства. За тази цел могат да ни помогнат корените от билката валериана, ментов чай, маточина, хмел, дилянка, великденче, копър и др.
Вземат се 100 г мента, 40 г маточина и 30 г лайка и се смесват добре. Две супени лъжици от сместа се слагат във вряща вода и се оставя да кисне 2 часа. Взема се по една винена чаша 4 пъти дневно, 20 минути преди ядене. По време на лечението трябва да се вечеря по-рано и последната чаша от билковата отвара да се взема 20 минути преди лягане и да бъде подсладена с една кафена лъжица чист пчелен мед.
Тази рецепта помага при нервно разстройство и силен панически страх.
Смесват се по 50 г листа от маточина, листа от мента и корени от дилянка. Една супена лъжица от сместа се вари 3 минути в 200 млг вода. Прецежда се и се пие половин час преди лягане. Много помага при безсъние и страх, породени от нервно разстройство. Лечението продължава до пълно излекуване.
Една чаена лъжичка маточина се залива с чаша вряла вода. Като изстине, се прецежда и се изпива с една чаена лъжичка мед преди лягане.
Добре е при силен страх от нещо да се спи върху възглавница, напълнена с по сто грама хмел, орехова шума, бал равнец, лайка и здравец.
Две супени лъжици шишарки от хмел се заливат с 500 мл вряла вода и се оставят да киснат 2 часа. Пие се по една винена чаша 2 пъти дневно преди ядене, на обед и вечер.


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...