Translate

2017/02/10

За лимон знам, но киви досега не бях виждала в саксия! Казаха ми как се отглежда-Като обикновено цвете! Вижте и вие!

За лимон знам, но киви досега не бях виждала в саксия! Казаха ми как се отглежда-Като обикновено цвете! Вижте и вие!



Малко хора знаят, че кивито се нарича" китайско цариградско грозде" заради факта, че историческата родина на плода е Китай.
Бъдете сигурни, че не е по-трудно, отколкото обичайните грижи за саксийни растения!
За да си отгледате киви, изберете узрели плодове, без видими дефекти, отстранете корите и ги направете на каша. Разбъркайте кашата с вода, нека да се вари за малко. Самите семки остават на повърхността - и те трябва да се съберат.
Сега, когато имате семената, можете да ги оставите да покълват. Увийте ги в памук или тензух и ги поставете в купа, залейте ги с вода, така че да не се излива над ръба при накланяне. Покрийте семената с тензух и ги оставете на топло слънчево място в продължение на 7-10 дни.
Когато поникнат семената, те трябва да бъдат поставени в саксия. 
Поръсете дъното с керамзит или използвайте пръст за тропически растения. Преди да сложите почвата, дръжте я на водна баня в продължение на няколко часа, да се дезинфекцира. Направете резки 5-10 мм, и  поставете в тях 2-3 семена. След това, трябва да се поръсят с почвата, поливат се, покриват се с фолио и се поставят на топло слънчево място.
Първите издънки се появяват след 3-6 дни. Още в тази фаза, трябва да се отървете от слабите издънки, за да дадете повече пространство. В ранните етапи, те могат да се оставят, а след това се подрязват. Растенията трябва да бъдат редовно подрязвани, и се поливат с вода само с престояла вода: есента и зимата - 2-3 пъти в месеца, през лятото и през пролетта - 2 пъти седмично. През горещите летни дни кивито е по-добре да се пръска.
Когато растенията достигнат височина 10-12 см, ге поставят в отделни саксии. Поддържате режим на поливане и като се уверите, че мястото, където са саксиите, че е слънчево и топло, можете да разчитате на плодовете след 3-годишна възраст, но задължително се поддръжат. Цветовете на кивито са големи бели, така че определено не бива да ги пропускате!







No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...