Translate

2017/06/03

Витамин D предотвратява захарен диабет тип 2, за пациенти над 30 години? Хранене,народна медицина при захарен диабет.

Витамин D предотвратява захарен диабет тип 2, за пациенти над 30 години? Хранене,народна медицина при захарен диабет.

Витамин D  предотвратява захарен диабет тип 2, за пациенти над 30 години?
Хранене,народна медицина при захарен диабет.

В САЩ националният институт на здравеопазването обяви старта на мащабно клинично проучване , което има за цел  да разбере дали приемът на витамини  Група D , особено холекалциферол,може да  предотврати или забави развитието на захарен диабет тип 2 ,при пациенти на възраст над 30 години с предварителен диабет,писа Global Times .
Проучването протича с 2500 души.
 Според резултатите от предишни проучвания, витамин D с 25% намалява риска от диабет , но  Националния институт по здравеопазване подчертава, че те нямат окончателни заключения, преди края на експеримента.
Половината от пациентите трябва да приемат дневно 100 микрограма витамин D3 , а другата половина - плацебо .
Проучването ще продължи около четири години.
Очаква се, да се направят изводи за ефекта на витамина върху развитието на болестта.
Да погледнем и истината в очите:
  Затлъстяването и лошото физическо здраве са основни фактори за диабет, упражняването и правилното хранене са важни компоненти за поддържане на здравословни нива на кръвната захар и добро физическо състояние.
Трябва да се избягва пшеница и храни съдържащи глутен, тъй като те пречат на на глюкозния метаболизъм, обогатено брашно, хидрогенирани масла, изкуствени аромати, консерванти, оцветители и генно-модифицирани организми.
Народната медицина препоръчва повече броколи и кръстоцветни зеленчуци-сулфорафана от броколите и други кръстоцветни зеленчуци са важна част от анти-диабетната диета, защото те защитават кръвоносните съдове срещу клетъчни увреждания.
Яжте повече храни, богати на кверцетин-ябълки, цитрусови плодове, лук, магданоз, градински чай, зелен чай и червено вино. Зехтинът, гроздето, тъмните череши и тъмните плодове също съдържат кверцетин и други флавоноиди.
Според източната медицина чаена лъжичка канела на ден държи диабета настрана.
Канелата наистина съдържа мощни стабилизиращи кръвната захар съединения, които не само повишават глюкозния метаболизъм със значително количество, но и имитират дейноста на инсулин в тялото.
Придържайте се към  биологични храни; намалете потреблението на зърнени храни, включително пълнозърнести храни и консумирайте здравословни мазнини, включително наситени мазнини от нерафинирано кокосово масло, краве масло и месо от пасящи животни за оптимално здраве.
Избегнете дефицита на магнезий, минерал, от който се нуждае тялото,кости, клетки, органи и тъкани, всички разчитат на магнезий, за да функционират правилно.
Пробиотичните бактерии, са от съществено значение за осуетяване на началото на диабет. Промяната на баланса на чревната микрофлора при затлъстели пациенти с висок риск от диабет, може да помогне за обръщане на метаболитните ефекти, свързани с диабет.Трябва да избягвате храни, които съдържат рафинирани захари-
шоколад, сладко, безалкохолни, бисквити, торти и плодови сокове.
Черна боровинка е билка, която намалява риска от диабетна ретинопатия.
Вземайте от билката (листа)по 80 милиграма дневно. Плодът е пълен с антиоксиданти, а листата му намаляват нивото на кръвната захар.
Чай от Ройбос  притежава мощно антиоксидантно действие и помага предотвратяването на  ретинопатия и катаракта(перде на очите).
Зеленият чай е богат на полезни вещества-катехини,които предпазват червените кръвни клетки от увреждане. Кофеина и голямото съдържание на антиоксиданти го правят ценна билка за борба с диабета.
Включете копривата и глухарчето в седмичното си меню.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...