Translate

2017/07/11

Това са 10 от най-ефективните бабини илачи за лечение на кашлица!

Това са 10 от най-ефективните бабини илачи за лечение на кашлица!


В повечето случаи настинките и бронхитите са придружени с кашлица. Тя може да бъде суха или влажна, но винаги е много мъчителна. Това са 10 от най-използваните домашни средства за лечение на кашлица и бронхит.

Против кашлица


Meд
Всеки е запознат с лечебните свойства на меда. Без преувеличение можем да кажем, че медът е най-ефективното средство за кашлица. Дори една чаша топла вода с една чаена лъжичка мед може да ви помогне за бързо успокояване на кашлицата. За лечение на кашлица и настинка медът може да се съчетава успешно с почти всички други народни средства за кашлица.
Лимон
Цитрусовите плодове са богати на витамин С, така че те отдавна са считани за най-полезни при лечение на кашлица и простуда. Витамин С дава сила на организма и подобрява имунната система, което е много важно в борбата срещу всяко заболяване. Забъркайте сока на 1 лимон с 2 супени лъжици мед и вземайте по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.
Кромид лук против кашлица
Този коренов зеленчук често се използва за предотвратяване на кашлица и простуда. За лечение на суха кашлица, смесете сок от две глави лук с малко захар и варете сместа в продължение на 10 минути. Охладете и добавете 50 г мед. От тази смес се пие 4-6 пъти на ден.
Черна ряпа
Тази ряпа има забележителни полезни свойства. Това е един от най-дългогодишните и доказани народни средства за кашлица. Най-известният метод: ряпата измийте добре, издълбайте средата и я запълнете с мед. Оставете за 24 часа. След това приемайте 1 чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.
Чесън
Сваряват се 5 скилидки чесън в 300 мл мляко. Оставете да се охлади и вземайте по 50 мл през два часа целия ден. Повторете пак няколко дни, докато кашлицата утихне.
Алое
В комбинация с мед и лимон сокът от алое помага за намаляване на възпалението. Като комбинирате равни части сок от алое, сок от боровинки и мед, можете да получите отлично отхрачващо.
Ливаден конски босилек (SALVIA PRATENSIS L)
Това е най-отхрачващото и противовъзпалително средство, което има ефект при мокра кашлица. Две чаени лъжички суха билка се счуква на ситно и се залива с една чаена чаша вряща вода. След като изстине се прецежда и се пие на няколко пъти през деня.
Евкалиптово масло
Етеричните масла също са известни средства за кашлица, като се използват за инхалиране. Евкалиптовото масло помага за облекчаване на дишането и може да се използва при лечението на двата вида кашлица – суха и мокра. За суха кашлица се препоръчва да се използва смес от евкалиптово масло с масло от лайка. За да се отървем от влажна кашлица, използваме смес от масло от чаено дърво или розмарин с евкалиптово. Ако нямате инхалатор, капнете по 2 капки от маслата в съд с гореща вода и застанете над него, за да дишате парата.
Сладко от малини
Когато имате кашлица, горещ чай с малинов или къпинов конфитюр има отлично успокояващо и противовъзпалително действие. Може да пиете и затоплен компот от малини.
Куркума
Куркумата е чудесен помощник, когато имате суха кашлица. Направете следната напитка: 1 чаена лъжичка куркума на прах и 1 чаена лъжичка семена от ажгон (Trachyspérmum ámmi) сложете в 200 мл вода, след това оставете да къкри, докато течността остане половината. Оставя се да изстине и се добавя малко мед. Това е една доза. Пийте този лекарствен чай два или три пъти на ден.
Всички дози се приемат 15 минути преди хранене. Една чаша е равна на 200 мл вода.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...