Translate

2017/07/11

Знаете ли, че коренът на глухарчето всъщност убива раковите клетки?! Вижте тези рецепти за лечение!

Знаете ли, че коренът на глухарчето всъщност убива раковите клетки?! Вижте тези рецепти за лечение!


Можем да кажем, че глухарчето вирее буквално под краката ни, свободно дадено ни от природата и достъпно за всеки! Оказва се, че то е лек за много заболявания, защото притежава изключително полезни свойства. Прочетете за тях и рецепти за лечение на различни болежки.

Корените на глухарчето

Корените на глухарчето съдържат калций, калий, желязо, фосфор, магнезий, мед, селен, цинк, витамини А, С, Е, каротин, гликозиди, флавоноиди, полизахариди, инулин, холин, захароза, органични киселини и др. Съдържанието на протеин в корените му може да се конкурира с това на овеса, пшеницата и други зърнени растения.
Полезните свойства на корена на глухарчето се използват при лечението на много заболявания, тук са някои от най-често срещаните: холицистит, хепатит, цистит, спастичен колит, намалена стомашна киселинност, хроничен запек, анорексия, подагра, артрит, екзема, фурункулоза, диабет, атеросклероза, анемия, нарушения на съня, остеопороза и още много други.
Глухарчето в народната медицина се използва заедно с други лечебни растения, което значително подобрява ефекта му.
Отвара от корен на глухарче
Най-лесният начин да се подготви отвара е като ползвате пресни или сушени корениот глухарче. Пресните корени се измиват добре и се нарязват на ситно. Една супена лъжица нарязани корени се запарват с две чаши вода (400 мл). Ако корените са изсушени, първо се счукват на прах и една супена лъжица се запарва с 400 мл вода. Стои под капак половин час, след което се прецежда и се пие по 1 или 2 супени лъжици преди хранене 3 пъти на ден. Тази отвара пийте, за да премахнете всяка болест от вашето тяло и убиете раковите клетки.
Чай от глухарче
Тинктура
Половин чаша пресни ситно нарязани корени се слагат в половин литър водка. Тинктурата ще бъде готова след две седмици, но трябва да я държите на тъмно и хладно място. След 14 дни се филтрира и се слага в хладилника, където може да се съхранява за дълъг период от време.
От тази тинктура вземайте два пъти на ден по една супена лъжица преди хранене по време на заболявания, свързани с метаболитни нарушения, заболявания от възпалителен характер, запек и загуба на апетит.
Глухарче корен за черния дроб
В народната медицина коренът от глухарче се използва много за лечение на черния дроб. Има и много рецепти в комбинация с други билки.
Смесете по 100 грама сушени корен от глухарче и корени от цикория. От тази смес 1 супена лъжица сложете в 200 мл вода и поставете на водна баня за 30 минути. След това оставете да изстине и пийте половин чаша на обяд и другата половина през нощта.
Направете смес от 100 грама сушени корени от глухарче, 100 грама корени от ревен и 50 грама сушен цвят на глог. Една супена лъжица от сместа залейте с 200 мл вряла вода. Оставете да изстине и прецедете. Разделете напитката на три части и пийте три пъти на ден 10 минути преди хранене.
Чай от глухарче с мед

Използване в народната медицина на корени от глухарче за лечение на други заболявания
За настинки с температура пригответе отвара от сушени корени на глухарче – една чаена лъжичка на 200 мл гореща вода. Оставете да изстине 30 минути и пийте по 50 мл 4 пъти преди ядене. Същата напитка можете да използвате при лениви черва.
За да се намали нивото на холестерола в кръвта, използвайте тази рецепта: сухи корени от глухарче се смилат в мелничка на прах. Взема се от прахта 1/3 чаена лъжичка (около 2 грама) и се изпива с половин чаша вода. Вземайте 2 или 3 пъти преди хранене
Язви, изгаряния, рани от залежаване могат да бъдат лекувани с масло от глухарче. Прави се по следната рецепта – 2 супени лъжици прах от изсушени корени се слагат на половин чаша зехтин или слънчогледово олио и не се прецежда. Оставя се да кисне една нощ и се използва за намазване на засегнатите участъци от кожата.
За екзема, смесете по една супена лъжица прах от корените на глухарчето и течен мед. С този мехлем мажете засегнатата кожа, като наложите отгоре марля и превържете с бинт вечер за през нощта.
Противопоказания за използване на корен от глухарче
Тъй като лекарствата с него имат слабително свойство, хората, които са склонни към чести чревни разстройства, не трябва да ги употребяват. Също така не трябва да се приемат от хора със заболявания на стомаха, придружени от повишена секреция на стомашен сок.
Ако болният има големи камъни в жлъчката, при използване на глухарче може да се получи запушване на жлъчните пътища. Поради това лечението може да започне само след ултразвуково изследване на жлъчния мехур и съвет от специалист.
Стомашната язва в остра фаза също е противопоказание за използване на настойки и отвари от корени на глухарче.

No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...