Translate

2017/08/27

Първата течност след ставане в никакъв случай не трябва да е кафе!

Експертите са категорични: Първата течност след ставане в никакъв случай не трябва да е кафе! Ето коя напитка ще ви гарантира тонус и добро здраве

Кафето се е превърнала в неделима част от всекидневието на много хора. Много хора го пият, още преди да са се събудили напълно. Това обаче е напълно погрешно, твърдят здравни експерти. Според тях първата ни сутрешна напитка задължително трябва да бъде чаша топла вода с една супена лъжица лимонов сок. Естествено, става въпрос за прясно изцеден лимон. Това ще подсигури „събуждането“ на целия организъм и ще ви даде тонус за началото на деня. Причината за това благотворно въздействие е, че лимонът е богат на магнезий, калций, желязо, витамин С и Б, съдържа и антиоксиданти, фибри и ензими. Ето и по-важните преки ползи, ако решите да замените кафето с тонизиращата напитка с лимонов сок (никой не казва да не пиете кафе, просто го правете по-късно през деня):

Почиства черния дроб: тази лесна напитка пречиства един от най-важните човешки органи, стимулира храносмилателния тракт и подобрява работата на червата и флората. Почиства кожата: еао искате да имате чист и хубав тен, не се отказвайте от тази рецепта. Антиоксидантите, които се съдържат в лимона, подпомагат регенерацията на клетките, както и се борят срещу свободните радикали, най-вече в летния период.

Метаболизъм: известно е, че лимонът е естествен диуретик и помага при изхвърляне на излишните течности от организма. Вече споменахме, че стимулира работата на червата и точно заради това е идеален за започване на деня. Енергия: чаша топла вода с лимон ще ви събуди много по-бързо, отколкото кафето, и със сигурност е по-здравословен вариант. Ако все пак не искате да се откажете от кафето, изпийте го един час след това. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Винаги се консултирайте със своя лекар!


No comments:

Portulaca Oleracea

  La maggior parte delle persone non sa quanto sia importante questa pianta: Portulaca Metodo semplificato con istruzioni: Ricerca della Por...